به گزارش ایرنا، دكتر غلامرضا حیدری سه شنبه در همایش سلامت مردان و سالمندان و بسیج اطلاع رسانی صحیح تغذیه در دانشگاه علوم پزشكی بوشهر افزود: از نظر بهداشت جهانی افراد بعد از 60 سالگی به عنوان سالمند قلمداد می شوند.
وی یادآورشد: كاهش سطح باروری و زاد و ولد و افزایش امید به زندگی باعث شده تا نسبت جمعیت سالمندی در كشور رو به افزایش باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشكی بوشهر ادامه داد: براساس پیش بینی انجام شده تا سال 1406شمسی جمعیت سالمندی استان بوشهر در صورت ادامه روند موجود به سه برابر افزایش خواهد یافت.
حیدری اظهارداشت: این امر ضرورت برنامه ریزی برای توسعه زیرساخت ها برای خدمت رسانی در بخش های بهداشتی و درمانی و خدمات رفاهی به این قشر را بیشتر كرده است.
وی گفت: هم اینك در استان بوشهر از نظر زیرساخت ها و طب سالمندی با ضعف های زیادی روبه رو هستیم و در موضوع تغذیه نیز مشكلات جدی وجود دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشكی بوشهر اضافه كرد: از دوران میان سالی به دلیل اینكه نتواسته ایم در نظام شبكه خود برنامه های متناسب را ایجاد كنیم و نیروی انسانی مورد نیاز نیز تربیت نشده است شاهد بیماری های مزمن هستیم .
وی گفت: به دلیل اهتمام مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به سلامت مردم، مراقبت های مختلف وارد شبكه خدمات بهداشتی و درمانی شده است طوریكه این مراكز فقط برای خدمات به كودكان و نوزدان و مادران دوران بارداری نیست و محلی برای مراقبت های میان سالی و سالمندی نیز هست.
حیدری افزود: هم اینك رشته های تحصیلی مختصص پزشكی اجتماعی، كارشناسی ارشد پرستاری و آموزش بهداشت در دانشگاه علوم پزشكی بوشهر فراهم شده است كه این امر زمینه تربیت نیروی انسانی متخصص برای ارتقای خدمت رسانی به سالمندان را در پی خواهد داشت.
رییس مركز بهداشت شهرستان بوشهر نیز در این همایش گفت: سالمندان در دوران زندگی تجارب گران بهایی به دست آورده اند كه هم اینك به مثابه خورشیدی روشن و گرما بخش جامعه هستند.
دكتر سید حسن معینی افزود: براساس پژوهش های به دست آمده در خانواده هایی كه سالمندان در كنار سایر افراد خانواده زندگی می كنند آرامش روانی و موفقیت بیشتری در امور زندگی وجود دارد طوریكه حتی جرم و بزه های اجتماعی نیز با كاهش روبه رواست.
وی یادآورشد: برای اینكه جامعه بتواند از این سرمایه های گرانبها استفاده مفید كند باید تغذیه و سلامت سالمندان نیز مورد توجه قرار گیرد.