به گزارش ایرنا، 'مهدی رفیعی' عصر دوشنبه در یك نشست خبری تصریح كرد: این نرم افزار در مورد شناسایی به موقع كانون های بیماری دام و طیور بسیار كمك كننده است.
وی افزود: در سال جاری استفاده از این نرم افزار همزمان با سراسر كشور در قم برای نمونه برداری، بازدیدها و سایر اقدامات تجزیه و تحلیلی آغاز شد.
رفیعی خاطر نشان كرد: پس از انجام آزمایشات و تحلیل های صورت گرفته نتایج و اطلاعات مرتبط در یك سایت كشوری كه همه استان ها به آن لینك هستند ثبت می شود كه قم در این زمینه فعالیت چشمگیری داشته و مورد تقدیر قرار گرفته است.
وی در بخش دیگری از گفتگوی خود با تاكید بر پرهیز از انجام هر گونه كشتار غیر مجاز دام یادآور شد: این شیوه كشتار می تواند عامل اصلی ابتلا به بیماری خطرناك تب كریمه كنگو باشد.
وی گفت: كسانی كه به صورت غیر قانونی و غیر بهداشتی اقدام به ذبح دام می كنند، بیشتر در معرض این خطر آن قرار دارند.
وی چگونگی استفاده و مصرف گوشت دام ذبح شده را نیز در مبتلا شدن به این بیماری
موثر دانست، و افزود: هر گونه تماس با گوشت و یا خون دام ذبح شده می تواند ناقل این بیماری باشد و بنابراین گوشت دام ذبح شده باید روند پیش سرد را تا 24 ساعت طی كند.
وی با تاكید بر استفاده شهروندان از گوشت های بسته بندی شده قابل عرضه در فروشگاه ها، تصریح كرد: خطر ابتلا به كنگو از طریق این نوع گوشت ها به خاطر طی كردن مراحل یاد شده صفر است.
مدیركل دامپزشكی قم آموزش را مهمترین اقدام پیشگیرانه از شیوع این بیماری مسری عنوان كرد، و افزود: باید در راستای آگاهی بخشی عمومی در این زمینه اقدامات لازم انجام شود.