|
اسباب بازی وسیله ای مناسب برای آموزش و یادگیری است
همدان - اسباب بازی از هر وسیله ای برای آموزش و یادگیری بهتر است چون نگرش های كودكان در هر موردی به وسیله آن شكل می گیرد و یادگیری ارزش های انسانی، دینی و اعتقادات را در شخصیت كودك ممكن می سازد.
|
|
|
اسباب بازی یكی از مهمترین و تاثیر گذارترین ابزار فرهنگی، اخلاقی و تربیتی است و اگر بخواهیم از طریق ابزار و امكانات برای كودكانمان آموزش و تعلیم و تربیت انجام بدهیم ، فرهنگی ترین وسیله ای كه قابلیت این كار را دارد ، اسباب بازی های متنوع كودكان است.
یك كارشناس علوم تربیتی در مورد انتخاب اسباببازی برای كودكان گفت: انتخاب اسباب بازی مناسب موجب پرورش خلاقیت و افزایش تواناییهای كودك میشود پس باید انتخاب و خرید اسباببازی برای كودكان را با هدف انجام داد.
'مریم محمدی' افزود: كودك تخیل بسیار قوی دارد با اسباب بازیش زندگی می كند و برای آن بسیار ارزش قائل است مثلا برای عروسكش زندگی قائل است و به او غذا می دهد با او حرف می زند.
وی اظهار داشت: كودك با اسباب بازی زندگی را یاد می گیرد مفاهیم و رنگها و چیزهای دیگر را یاد می گیرد بنابراین باید متناسب با سن و جنسیت او وسایل بازی را انتخاب كرد.
یكی از بازدید كنندگان از نمایشگاه اسباب بازی در همدان گفت: اسباب بازی به كودك جهت می دهد پس اسباب بازی هایی كه پیام های منفی دارند نمی توانند برای كودك مناسب باشد.
'مهدی قاسمی' افزود: اسباب بازی خوب نباید زود خراب شود و باید استحكام لازم را داشته باشد تا اعتماد به نفس كودك پایین نیاید .
وی اظهار داشت: اسباب بازی باید باعث فكر كردن و رشد تخیل یا آشنایی كودك با مفاهیم مختلف مثل رنگها و غیره می شود مانند آجر های پلاستیكی كه كودك روی هم می چیند و خانه ای درست می كند.
وی اضافه كرد: یكی از اصلی ترین و اساسی ترین ابزار ،وسایل و امكاناتی كه در تعلیم ، تربیت و آموزش و انتقال فرهنگ گذشتگان به نسل جدید و كودكان تاثیر گذار است اقلام فرهنگی و اسباب بازی های گوناگون و رنگارنگ است.
وی اضافه كرد: اسباب بازی در تقویت ذكاوت و استعداد كودك و تربیت نسل با هوش بسیار اثر بخش است.
مدیر عامل نمایشگاه بین المللی استان همدان نیز گفت: اسباب بازی به عنوان كالایی فرهنگی باید بیشتر مورد توجه والدین و نهادهای فرهنگی قرار گیرد.
'محمد رضا بیاناتی' افزود: كودكان در دوران كودكی با اسباب بازی مورد علاقه خود علاوه بر آن كه سرگرم می شوند ، بسیاری از استعداد های آنان رشد پیدا می كند.
وی با بیان اینكه كودكان با اسباب بازی با لایه های زیرین فرهنگ و زبان خود نیز آشنا می شوند اضافه كرد: اولین تجربه های زندگی كودكان خود را در فضایی مهیا می سازند كه كودك بتواند بیشترین بهره را از آن ببرد.
وی اظهار داشت: امروز تربیت كودكان علاوه بر آن كه به عنوان یك وظیفه برای والدین مطرح است خود به علمی تبدیل شده است كه درست پرداختن به آن می تواند نسل آینده را از خطرات ناشی از اختلالات تربیتی و رفتاری مصون نگه دارد و در این بین اسباب بازی و وسایل كمك آموزشی البته از نوع استاندارد آن می تواند بسیار به كار آید و سودمند باشد.
بیاناتی افزود: حضور دو واحد كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان و اداره كل آموزش و پرورش استان همدان به عنوان دو نهاد متولی در امر تربیت فرزندان در این نمایشگاه از نكات مثبت این نمایشگاه است.
وی اضافه كرد: برگزاری جنگ شادی با حضور هنرمندان مطرح از جمله خاله شادونه، خاله رویا و عمو حمید از نكات ارزنده برنامه های جنبی این نمایشگاه است كه پیش بینی می شود با توجه به استقبال مردم بیش از یكصد هزار نفر از شهروندان از این نمایشگاه بازدید كنند.
در نمایشگاه اسباب بازی بیش از یكصد واحد تولید و پخش لوازم كودك و اسباب بازی كودكانه در فضایی بالغ بر چهار هزار متر مربع در دو سالن الوند و هگمتانه فعالیت خود را از 19 بهمن آغاز كرده است و تا 28 بهمن ادامه دارد.
در این نمایشگاه انواع اسباب بازی و به ویژه عروسك های سنتی و ایرانی از استان های همدان ، البرز، خراسان رضوی، تهران ، اصفهان ، قم و گلستان حضور چشمگیری دارند.