|
روابط تجاری همدان با افغانستان افزایش می یابد
همدان - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن همدان افزایش روابط و سطح مناسبت های اقتصادی و تجاری همدان با افغانستان را از جمله ره آوردهای حضور هیات تجاری همدان در كابل برشمرد.
|
|
|
سید 'مجید موسوی' روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تفاهم نامه مشتركی بین اتاق بازرگانی همدان و افغانستان (كابل و هرات) به منظور گسترش روابط اقتصادی و تجاری و در راستای همگرایی در توسعه مناسبات و دستیابی به اهداف توسعه روابط با توجه به توانمندیها و استعدادهای هر دو كشور منعقد شد.
وی افزایش همكاریهای اقتصادی و ایجاد زمینه گسترش فعالیتهای مشترك صنعتی و بازرگانی، استفاده از تجربیات و امكانات اتاق بازرگانی همدان در راستای انجام مطالعات و بررسیهای لازم به منظور تهیه پیشنهادات مفید و كاربردی برای توسعه مناسبات بین اتاق بازرگانی همدان و افغانستان و اعزام هیأتهای اقتصادی و ایجاد تسهیلات لازم برای ارتباط نمایندگان صنعت و تجارت استان همدان با اتاق بازرگانی و صنایع افغانستان را از مهمتریندستاوردهای این سفر تجاری برشمرد.
وی اضافه كرد: همكاری در سازماندهی و شركت در نمایشگاههای بازرگانی در استان همدان، هماهنگی در برگزاری سمینارها و نشستهای مشترك در ارتباط با توسعه روابط اقتصادی و تجاری، مشاركت و استفاده از امكانات اتاق هر دو كشور به منظور تسهیل در امور صادرات و واردات، امور گمركی و حمل و نقل و ترابری نیز از دیگر مباحثی بود كه نمایندگان هر دو كشور در آن به توافق رسیدند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن همدان از ایجاد زمینه تأسیس دفاتر مشترك تجاری در راستای توسعه مناسبات تجاری بین فعالان اقتصادی در شهرهای همدان و افغانستان خبر داد و گفت: استفاده از امكانات و توانمندیهای استان و اتاق بازرگانی زمینه گسترش روابط تجاری و حضور در بازارهای كشور افغانستان را فراهم می كند.
موسوی تأكید كرد: اتاق بازرگانی و صنایع و معادن همدان، در برنامههای سال آینده و در صورت اخذ مجوز از سازمان توسعه تجارت ایران، اعزام و پذیرش هیأتهای تجاری و اقتصادی را در دستور كار خود دارد.
به گزارش ایرنا ، كشور افغانستان در بخش كشاورزی تولیداتی چون گندم، میوه، آجیل، پشم، گوشت گوسفند، پوست گوسفند و گاو و در بخش صنعت- در مقیاس كوچك- تولیدكننده منسوجات، صابون، مبلمان، كفش، كود، پوشاك، محصولات غذایی، نوشیدنیهای غیرالكلی، آب معدنی، سیمان، فرش دستباف، گاز طبیعی، زغال سنگ و مس دارد.
همچنین سبد صادراتی افغانستان را محصولاتی چون میوهها و آجیل، فرش دستباف، پشم، پنبه، پوست، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی تشكیل داده و در مقابل محصولاتی مانند ماشین آلات و دیگر كالاهای سرمایهای، مواد غذایی، منسوجات و فرآوردههای نفتی را وارد میكند.
كشور افغانستان با مساحت بیش از 652 هزار و 230 كیلومتر مربع و جمعیت 29 میلیون و 835 هزار نفر، دارای منابع غنی از جمله گاز طبیعی، نفت، زغال سنگ، مس، كرومیت، تالك، باریت، گوگرد، سرب، روی، سنگ آهن، نمك، سنگهای گرانبها و نیمه قیمتی بوده و به عنوان یكی از دو همسایه شرقی ایران، با كشور ما 936 كیلومتر مرز مشترك دارد.
گذشته از نزدیكیهای قومی، تاریخی، فرهنگی و حتی زبان مشترك ملت افغانستان با مردم ایران، این كشور در قالب سازمان همكاریهای اقتصادی (اكو)، روابط تجاری نزدیكی نیز با ایران دارد به طوری كه در هشت ماه سال جاری ارزش صادرات محصولات ایرانی به كشور افغانستان به بیش از یك میلیارد و 231 میلیون و 750 هزار و 45 دلار رسیده است و ارزش واردات از این كشور نیز به سطح شش میلیون و 837 هزار و 310 دلار رسیده كه با این تفاسیر افغانستان در ردیف پنجمین شریك صادراتی ایران قرار گرفته است.
استان همدان نیز هرچند به لحاظ جغرافیایی فاصله زیادی با كشور افغانستان دارد، اما فعالان اقتصادی استان توانستهاند با مدیریت درست تولید، طی 9 ماه گذشته اقلامی چون انواع چینیآلات بهداشتی، كاشی لعابدار، سیب زمینی، جار و بطری شیشهای و لوله P.V.C را به این كشور صادر كنند. این در حالی است كه طبق برآوردهای اولیه، استعداد صادرات بیش از 30 قلم كالا به این كشور از استان همدان وجود دارد.
علاوه بر تجارت، فضای اقتصادی رو به رشد افغانستان- به عنوان یك كشور سرمایهپذیر- افق گستردهای را برای انجام سرمایهگذاری و تولید محصول و همچنین ارائه خدمات فنی و مهندسی، در برابر فعالان اقتصادی گشوده است.
گفتنی است: به منظور بهرهمندی بنگاههای اقتصادی استان همدان از فرصتهای تجاری و اقتصادی افغانستان كه در تأمین مواد مورد نیاز خود نیازمند تعامل با كشورهای همسایه هستند و همچنین با هدف بسط و گسترش هرچه بیشتر روابط تجاری، یك هیأت تجاری و سرمایهگذاری 25 دیماه امسال از همدان توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان به این كشور اعزام شدند.
این هیأت شش نفره به سرپرستی سیدمجید موسوی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان همدان و متشكل از عضو هیئت رئیسه اتاق همدان و دبیر انجمن شركتهای ساختمانی استان، مدیران عامل و فعالان اقتصادی در زمینههای خدمات فنی و مهندسی، صنایع معدنی، بازرگانی، خدمات و صنایع كشاورزی در مدت اقامت یك هفتهای خود در كشور افغانستان از شهركهای صنعتی و بنگاههای اقتصادی شهرهای كابل و هرات در بخشهای صنعت و كشاورزی بازدید كردند.