0

آغاز احداث بزرگ‌ترين مصلاي غرب كشور در همدان

 
bahramtavakoli
bahramtavakoli
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 29
محل سکونت : همدان

آغاز احداث بزرگ‌ترين مصلاي غرب كشور در همدان

همزمان با پنجمين روز از ايام دهه فجر عمليات اجرايي مجموعه فرهنگي- مذهبي مصلاي همدان با حضور امام جمعه و استاندار همدان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار هگمتانه، نماينده ولي‌فقيه در استان در مراسم آغاز عمليات اجرايي مصلاي شهر و كلنگ‌زني اين پروژه بزرگ فرهنگي- مذهبي گفت: بي‌نهايت خداوند را شكر مي‌كنيم كه در اوج يأس و نااميدي بزرگ‌ترين موهبت خود را شامل حال ما فرمود.

آيت‌ا... غياث‌الدين طه‌محمدي سفر پربركت رهبر فرزانه انقلاب در سال 1383 را مايه خير و بركت فراوان و اولين قدم احداث مصلاي بزرگ شهر همدان دانست و اظهار داشت: طبق فرمايش ايشان و پيگيري‌هاي انجام شده، در اين سال 10 هكتار زمين به اين امر مهم اختصاص داده شد.

همچنين امام جمعه همدان از دولت خدمتگزار و به ويژه شخص رئيس‌جمهور تشكر كرد و افزود: در سفر اخير هيأت دولت به همدان 10 ميليارد تومان براي ساخت مدارس علميه اميرالمؤمنين و جامعه‌‌الزهرا(س) اختصاص يافته است.

وي ادامه داد: پروژه مدارس علميه همدان، تنها دو پروژه استاني و حتي كشوري نيست، بلكه پروژه‌اي عظيم و بين‌المللي است، چرا كه با راه‌اندازي اين مدارس مي‌توان بخش وسيعي از كشورهاي عراق، سوريه و تركيه را نيز پوشش داد.

نماينده مردم همدان در مجلس خبرگان رهبري اضافه كرد: تاكنون مكاني مطابق با شأن مردم شهيدپرور همدان براي برپايي نماز پرصلابت جمعه فراهم نشده بود و حال با پيگيري مسؤولان فاز اول اين پروژه در اين مكان كلنگ‌زني خواهد شد كه خدمت بزرگي به مردم ولايت‌مدار استان همدان در ايام دهه فجر است.

آيت‌ا... محمدي افزود: براي انتخاب طرح اين پروژه بزرگ، مطالعات فراواني انجام شده است و از مصلاي استان‌هاي مختلف كشور و حتي مصلاها و مساجد بزرگ كشورهاي مختلف بازديد شده است تا طرح مصلاي همدان، طرح نمونه و بدون نقصي باشد.

وي با بيان اينكه مصلاي همدان در كشور و حتي در خاورميانه بايد نمونه باشد، گفت: همانگونه كه ما در انتخاب بهترين طرح وسواس زيادي به خرج داديم، اين مكان بايد به گونه‌اي ساخته شود كه اين مصلا نه تنها در سطح كشور بلكه در خاورميانه نمونه باشد، چرا كه در هيچ يك از استان‌هاي كشور، چنين موقعيت عالي و استراتژيكي وجود ندارد.

امام جمعه همدان ادامه داد: در راه ساخت اين مكان مقدس بايد تدبير و عقلانيت بالايي به كار گرفته شود و سايت‌هاي مختلف فرهنگي، مذهبي و تفريحي اين مكان به گونه‌اي ساخته شود كه هر گردشگري كه وارد استان مي‌شود ابتدا از اين مكان ديدن كند.

آيت‌ا... محمدي در پايان سخنان خود از آقايان زبردست و مرادي دو استاندار پيشين همدان و همچنين دكتر حاجي‌بابايي نماينده سابق شهرستان همدان براي پيگيري و حسن نيتشان در بحث احداث مصلاي شهر همدان تشكر كرد.

استاندار همدان نيز در اين مراسم گفت: با توجه به اينكه دولت براي احداث مصلاي شهر همدان آمادگي خود را با اختصاص 10 ميليارد تومان رسماً اعلام كرده است، اميدواريم با برنامه‌ريزي و بررسي‌هاي بيشتر مقطع زماني بهره‌برداري اين طرح كوتاه‌تر شود و با افتتاح به ويژه فاز اول اين پروژه، امكان استفاده سريع‌تر مردم از اين مكان مقدس فراهم شود.

كرم‌رضا پيريايي با بيان اينكه انسان‌هاي بزرگ در منويات خود كارهاي بزرگ دارند، امام جمعه شهر همدان را موجب افتخار مردم همدان دانست و اظهار داشت: طبق خواست ايشان و با پيگيري حجازي نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي احداث اين پروژه به نتيجه رسيده است.

پيريايي افزود: در بيانيه‌اي كه در روز عيد فطر سال جاري بيان شد، مطلبي بيان شد كه مي‌خواهيم احداث مصلاي شهر همدان را با قوت شروع كنيم و حال خدا را شكر مي‌كنيم كه در حداقل زمان اين اتفاق افتاده است.

وي ادامه داد: مسؤولان اجرايي و كساني كه در مقام دادن قول و وعده هستند بدانند كه قول و وعده جان دارد و اثر خود را مي‌گذارد، اگر وعده عملي شد اثر خودش را در افكار عمومي و در ميان مردم به جا مي‌گذارد و اگر عملي نشد اثر منفي خود را خواهد گذاشت و ما خدا را شاكريم كه الان روال، انجام امور است و كمتر قولي پيش مي‌آيد كه عملي نشود و موارد عمده‌اي مانند اين پروژه به سرعت پيگيري مي‌شود.

پيريايي افزود: اختصاص 10 ميليارد تومان اعتبار براي احداث مدارس علميه اميرالمؤمنين و جامعه‌‌الزهرا(س)، اختصاص 5 ميليارد تومان براي ساخت تالار قرآن و اختصاص 10 ميليارد تومان براي احداث مصلاي شهر همدان از طرف دولت خدمتگزار، همگي اجزايي از يك منظومه خدمت مذهبي و كاروان كار و تلاش با نيات پاك و الهي هستند.

وي از حضور پرشور اقشار مختلف در مراسمي نظير نماز عيد فطر و نماز جمعه به «رستاخيز مردمي» تعبير كرد و گفت: اميدواريم با اجراي هر چه سريع‌تر اين پروژه به جايگاهي برسيم كه نمازهاي برگزار شده در اين مكان به صورت زنده پخش شود و آثار ارزنده خود را بر جاي بگذارد و همدان هماني شود كه مدنظر همگان است.

استاندار همدان در پايان سخنان خود گفت: ما امروز را به دليل اتساع نور معنويت از اين مراكز بزرگ ديني، روز بزرگي براي همدان و همداني‌ها مي‌دانيم، چرا كه منظور عمده ما از اينكه همدان را مركز غرب كشور مي‌دانيم به دليل اهميت فرهنگ اسلامي و نماز در اين شهر است.

نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مراسم، امام جمعه همدان را به عنوان باني اصلي تفكر احداث مصلاي شهر همدان خواند و گفت: دارالمؤمنين همدان اقتضا مي‌كرد با توجه به سابقه فرهنگي و ديني علماي بزرگ امروز بتواند داراي فضاي اين چنيني براي مصلا باشد.

سيدمحمدكاظم حجازي احداث اين پروژه بزرگ فرهنگي- مذهبي را يكي از نمادها و مصاديق عيني همگرايي مسؤولان استان براي تحقق انتظارات به حق شهروندان همداني دانست و اظهار داشت: بدون تدابير ارزنده نماينده ولي‌فقيه در استان و بدون همگرايي مديران اجرايي استان، از جمله استاندار، شهردار، مسؤولان شوراي اسلامي شهر و تمام افرادي كه بستر اين كار را مهيا كرده و ضرورت وجود اين مصلا را براي مسؤولان اثبات كردند، امكان تحقق چنين پروژه عظيمي فراهم نمايند.

همچنين فرماندار همدان در اين مراسم به افتتاح پروژه‌هاي تأثيرگذار در ايام‌ا... دهه فجر اشاره كرد و گفت: افتتاح گلزار شهداي كوي محمديه همدان كه آخرين قطعه از گلزار شهداي شهر همدان است از جمله اين پروژه‌ها است و غالب بر چهار ميليارد و 50 ميليون تومان براي ساماندهي گلزار شهدا در مناطق مختلف شهري و روستايي هزينه شده است.

حسن قهرماني‌مطلق به افتتاح 170 كلاس درس در قالب 12 مدرسه در دهه فجر و با صرف اعتبار 5/4 ميليارد تومان اشاره كرد و اظهار داشت: افتتاح 124 پروژه با صرف اعتبار حدود 95 ميليارد تومان و كلنگ‌زني 14 پروژه با اعتبار حدود 50 ميليارد تومان از جمله خدماتي بوده است كه در اين ايام به شهروندان انجام شده است.

همچنين سرپرست راه و شهرسازي استان همدان به ارائه گزارشي از روند اجرايي شدن اين پروژه اجرايي بزرگ و معنوي پرداخت و گفت: مجموعه مصلاي بزرگ همدان با سابقه برگزاري انواع نمازها در ايام سال با دسترسي‌هاي متنوع و مطلوب از تمامي نقاط شهر و بدون ايجاد ترافيك و مزاحمت براي شهروندان با رعايت تمامي استانداردها و در سه فاز اجرايي متناسب با نياز در داخل شهر همدان ساخته مي‌شود.

سيدكمال‌الدين ميرجعفريان اظهار داشت: برنامه احداث اين طرح عظيم به گونه‌اي است كه فاز اول به تنهايي قابليت استفاده را داشته و به تنهايي داراي وجهه، شأن و جايگاه مناسب است و در مرحله بعدي و پس از افزايش ظرفيت مراحل دو و سه نيز به اين مجموعه الحاق مي‌شود.

ميرجعفريان افزود: مرحله نخست در دو طبقه با متراژ حدود 22 هزار مترمربع و پاسخگوي حداقل 10 هزار نمازگزار و حداكثر 19 هزار و 700 نمازگزار است.

وي گفت: مرحله نخست احداث اين مصلا شامل چهار مناره و گنبدخانه اصلي و گنبدهاي فرعي است كه براي اين فاز 23 ميليارد تومان اختصاص خواهد يافت و عمليات اجرايي آن براي حدود 4 سال پيش‌بيني شده است.

ميرجعفريان ادامه داد: در مرحله دوم نيز دو بلوك قرينه در طرفين ساختمان اصلي شامل يك طبقه زيرزمين و 2 اصلي و يك نيم‌طبقه تأسيساتي با متراژ حدود 17 هزار مترمربع با ظرفيت حداقل 13 هزار نفر و حداكثر 24 هزار نفر احداث خواهد شد كه براي اين مرحله نيز 17 ميليارد تومان اختصاص خواهد يافت.

وي افزود: مرحله سوم نيز شامل فضاهاي فرهنگي، اقامه نماز و فضاهاي خدماتي با 11 هزار و 500 مترمربع و پيش‌بيني 6/9 ميليارد تومان اعتبار خواهد بود، همچنين براي محوطه‌سازي نيز 8/1 ميليارد تومان اختصاص يافته است.

ميرجعفريان تصريح كرد: مجموعاً مصلاي بزرگ همدان در حدود 50 هزار و 500 مترمربع زيربنا و در حدود 10 هكتار زمين با ظرفيت حداقل 23 هزار نفر و حداكثر 43 هزار و 700 نفر نمازگزار اجرايي خواهد شد.

وي افزود: عمليات اجرايي زمين اين پروژه از 2 سال پيش توسط پيمانكاران اداره كل راه و شهرسازي آغاز شده است و عمليات اجرايي ساختماني اين پروژه از حدود 2 ماه پيش آغاز شده كه اميدواريم ادامه برنامه عمليات اجرايي اين پروژه با سرعت بالايي پيش رود.

سرپرست راه و شهرسازي استان همدان در پايان سخنان خود گفت: پيمانكار ساختماني اين طرح شركت تابان شهر است و مبلغ اين قرارداد يك ميليارد و 507 ميليون تومان است، همچنين اعتباري كه تا پايان سال 90 براي اين پروژه اختصاص يافته است يك ميليارد و 742 ميليون تومان است و 51 ميليارد و 400 ميليون تومان براي اتمام عمليات اين پروژه در سه فاز در نظر گرفته شده است.

مجري طرح مجموعه فرهنگي مذهبي مصلاي بزرگ همدان نيز در اين مراسم ضمن ارائه گزارشي از مراحل طراحي اين پروژه مساجد را قطعه‌اي از بهشت خواند و گفت: مطالعات اوليه اين طرح از 4 سال پيش آغاز شده است كه نحوه طراحي، سبك‌هاي مختلف معماري، تعيين قبله به روش‌هاي مختلف و برآورد مساحت و حداقل و حداكثر ظرفيت نمازگزاران و ... از جمله مواردي بوده كه در طي جلسات متعدد مورد بررسي قرار گرفته است.

مهندس عراقچيان اظهار داشت: آنچه به عنوان مراحل طراحي اين پروژه مكتوب شده است هزار صفحه مطالعات اوليه معماري و 600 صفحه مطالعات فني سازه‌اي و تأسيساتي است و نهايتاً مقرر شده كه اين پروژه در سه فاز انجام شود.

وي ادامه داد: مجموعه اين سه فاز در داخل يك محوطه طراحي شده بر مبناي باغ سازي ايراني و اسلامي قرار گرفته است كه علاوه بر استفاده در ايام برگزاري نماز مي‌تواند به عنوان يك محيط امن براي استفاده مؤمنان در ساير ايام مورد بهره‌برداري قرار گيرد.

ya ali

یک شنبه 16 بهمن 1390  12:51 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها