0

آشنایی با امارات متحده عربی

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:شهرهای امارات متحده عربی

قدفع

 

قدفع روستای ساحلی کوچکی در نوار ساحلی کرانهٔ دریای عمان از توابع امارت فجیره از امارات هفتگانه دولت امارات متحده عربی. روستای قدفع در ۱۸ کیلومتری شمال شهر فجیره واقع شده‌است. مساحت روستا در حدود ۲۰ کیلومتر مربع می‌باشد که بیشتر زمینهایش حاصلخیر است بطوریکه باغ‌های گوناگونی درختان مرکبات ومیوه‌های مختلف به وفرت در روستا یافت می‌شود.

روستاى قدفع خانه هاى جديد
 

محدوده قدفع  

از شمال کوه حجر، از جنوب راه ارتباطی، از غرب روستای جدید، واز سمت مشرف در دریای عمان محدود می‌گردد.

جمعیت  

جمعیت روستا در حدود ۹۹ نفر (۴۰ خانوار) می‌باشند که از اهل سنت و مالکی مذهب هستند. شغل وپیشهٔ مردم این روستا ماهی گیری و کشاورزی و تجارت است. همچنین گروهی از مردم روستا نیز صناعت کشتی سازی پیشه گرفته‌اند.

اماکن تاریخ وگردشگری  

در این روستای شبه کوهستانی اماکن تاریخی و گردشگری متعددی وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • جبل الشعبة کوهی سر سبر وزیبا مخصوصاً در فصل زمستان وبهار.
  • جبل الحفة
  • جبل الأفطس
  • رکبة القلعة
  • رکبة سلیمان
  • عریش إبراهیم غاری در دل کوه (جبل الراس).
  • رکبة الحریا


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 17 بهمن 1390  1:56 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:شهرهای امارات متحده عربی

بدیه

 
مسجد البدیه -- ۱۱ - برج البدیه.jpg

بدیه (در عربی: البدیة) روستایی در ساحل دریای عمان از توابع امارت فجیره از امارات هفتگانه دولت امارات متحده عربی است.

شغل مردم روستا، صید، ماهی گیری و کشاورزی، و دامداری و تجارت است. حدود ۲۰۰۰ اصله نخل خرما در روستا وجود دارد، در قسمت مغرب روستا واز بالای کوه نخلستان گسترده‌ای به چشم می‌خورد. باوجود اینکه روستا در کنار دریا قرار دارد، ولی آب چاههایش بسیار شیرین است و عمق چاه خیلی کم است و از دو متر تا دو متر ونیم بیشتر تجاوز نمی‌کند.

 

جمعیت  

جمعیت روستا در حدود ۹۰۰ نفر (47 خانوار) می‌باشد که از اهل سنت و مالکی مذهب هستند و از نژاد عرب و بزبان عربی تکلم می‌کنند. روستای «البدیة» در ۳۸ کیلومتری شمال شهر فجیره واقع شده‌است. (الفجیرة) هفتمین اماره‌ای است که دولت امارات متحده عربی تشکیل داده‌اند. یک مسجد تاریخی که به « مسجد البدیة» معروف است در این روستا وجود دارد، مسجد در کنار جاده اصلی روستا واقع می‌باشد. این مسجد که باستان شناسان تاریخ بناه آن به سال ۱۴۴۶ میلادی ترجیح داده‌اند از سمت مغرب روستا و در پایه کوه واقع می‌باشد به طوری که محراب مسجد از بیرون به پایه کوه چسپیده‌است. در قله کوه از سمت مغرب مسجد آثار دو برج قدیمی وجود دارد که به گفته ساکنان روستا در زمان قدیم نگهبانانی درآن برجها گماشته بودند که از روستا واهالی پاس می‌دادند.

موقعیت مسجد تاریخی [ویرایش]

مسجد البدیه -- ۳.jpg
MASJED TARIKHI BEDAYE.jpg

این مسجد زیبا وتاریخی بین راه دو شهر: خور فکان و دبا دِبا الحُصن واقع شده‌است. شهر خورفکان در ۷ کیلومتری شمال مسجد واقع شده‌است، و شهر دبا در ۲۵ کیلومتری جنوب مسجد قرار دارد. شهر خورفکان و شهر دبا از توابع امارت شارجه (شارقة) می‌باشند.

نام  

« مسجد البدیة» بعلت قرار داشتن مسجد در کنار روستای «البدیه» وعدم معرفت نام حقیقی مسجد آن را «مسجد البدیه» نامگذاری نموده‌اند. زائرین می‌توانند از دوراه ساحلی به موقع مسجد تاریخی برسند. از طریق شارقه (شارجه) ذَید، مسافی. بعد از مسافی از دوراه می‌توان به موقع مسجد رسید که به شرح زیر می‌باشد:

  • «مسافی»، «کلباء»، «فجیره»، «خور فکان»، «مسجد البدیه».
  • «مسافی»، «الطیبه»، « وادی عبادله »، «دبا» (این راه در چند روستای کوچک ساحلی گذر می‌کند تا اینکه به مسجد می‌رسد) مانند: روستای «الغرفة»، «العکامیة»، «الرأس»، «الکبوس»، «رول دبا»، «الفقیت»، «رول ضدنا»، «ضدنا»، «العقة»، «شرم»، «مسجد البدیه».

شکل مسجد  

نمای بیرونی مسجد با مسجدهایی که در امارات متحده عربی وجود دارد کاملاً اختلاف دارد، ولیکن وجود جهتگیری دیوار مسجد و وجود محراب رو به‌طرف قبله دلیلی واضح است که یکی از مسجدهای مسلمانان بوده که در آن منطقه زندگی می‌کرده‌اند. مسجد در پایه کوه حجر ساخته شده و قسمتی از محراب ودیوار سمت قبله کاملاً به کوه چسپیده‌است.

مسجد البدیه -- ۱.jpg

در وازه مسجد از سمت مشرق قرار دارد ومسجد فقط یک درب ورودی دارد. حجم مسجد کوچک است، در درون مسجد حدود ۱۵ تا ۲۰ نفر می‌توانند در مسجد نماز گذارند. اما محوطه بیرون مسجد (

صحن مسجد

) در حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر می‌توانند در آن نمازگزار جا می‌دهد. ولی اینطور که معلوم است صحن بیرونی مسجد بعداً به مسجد اضافه شده‌است. در مسجد هیچ گونه چوبی به کار نرفته‌است، نه در سقف مسجد ونه هم در دیوار مسجد از هیچ گونه چوبی استفاده نشده‌است، و سقف مسجد

کاروانسرا

مانند است، در وسط مسجد یک ستون ضخیم وجود دارد که تمام سقف مسجد بر روی آن قرار دارد، اما جوانب سقف به روی دیوارهای اطراف مسجد قرار دارند. از بیرون سقف مسجد قبه‌های متعددی دارد و طبقه بندی شده نشان می‌دهد، اما از داخل سقف مسجد مانند قوس نمایان است. یک ساختمان بسیار جالب ودیدنی است مخصوصاً وقتی از بیرون و از بالای تپه‌های اطراف به

مسجد

نگاه می‌کنید یک منظره جالب ودیدنی جلوه می‌دهد. پس از مرمت ساختمان مسجد، حکومت فجیره این اثر تاریخی را به جهانگردان معرفی نموده و سالیانه عده زیادی از گردشگران از این مکان زیبا و تاریخی دیدن می‌کنند


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 17 بهمن 1390  1:57 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:شهرهای امارات متحده عربی

طویین

 

طویین (در عربی: الطُویین ) روستای کوچکی از در شهر فجیره از توابع امارت فجیره از امارات هفتگانه دولت امارات متحده عربی و در شبه جزیره عربستان واقع شده‌است. روستایی است زیبا وکوهستانی که در ارتفاع ۳۰۰ متری سلسلهٔ کوه حجر واقع شده‌است. این روستا در روی تپه‌ای بلند قرار دارد. جغرافیای طبیعی روستای الطُویین بدلیل وجود زنجیره کوه حجر بر فراز «روستای الطُویین»، این روستا یکی از روستاههای زیبای منطقه (الشرقیة فجیره) می‌باشد . دارای چشمه‌ها و قناتهای متعددی است وشبهای بسیار زیبا وخنکی دارد، در قسمت شرقی روستا آثار قلعه‌ای وجود دارد که تاریخش به دوران حکم «پرتغالیها» بر می‌گردد.

جمعیت [ویرایش]

جمعیت آن ۱۲۰ نفر (۱۱ خانوار) می‌باشند که از اهل سنت و مالکی مذهب هستند. شغل عمدهٔ مردم روستا کشاورزی ودامداری است، حدود ۶۰۰ اصله نخل خرما در روستا وجود دارد. بعضی از مردم روستا نیز دام خانه‌ای نیز دارند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 17 بهمن 1390  1:57 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:شهرهای امارات متحده عربی

مسافی الفجیره

 
روستاى مسافى الفجيره
راه فجيره، دبى، مسافى الفجيره
يكى ازباغ هاى مسافى


مسافی الفجیره (به عربی: مسافي الفجيرة)(به انگلیسی: Masafi Fujarah) روستاایست کوهستانی از توابع امارت فجیره از امارات هفتگانه کشور امارات متحده عربی که در شمال شرقی این کشور واقع شده‌است. این روستا در فاصلهٔ ۳۵ کیلومتری شهر الفجیره در داخل کوه ودر کنار جادهٔ ارتباطی فجیره به دبی و در پایهٔ رشته کوه‌های بلند کوه حجر واقع شده‌است. به علت سرسبزی روستا ودارا بودن باغ‌های متنوع درختان مرکبات و میوه، اولین ساکنان این روستا آن را «لبنان الصغیرة» یعنی (لبنان کوچک) می‌نامیده‌اند.

جمعیت  

جمعیت روستا در حدود ۵۰۰ نفر (39 خانوار) است که از اهل سنت و مالکی مذهب هستند، یعنی از پیروان امام مالک بن انس هستند. ساکنان این روستا از چهار قبیله ی معروف عرب امارات تشکیل شده‌اند:

  • قبیلهٔ العبدولی
  • قبیلهٔ الحفیتی
  • قبیلهٔ النقبی
  • قبیلهٔ المزروعی

باغ‌های مرکبات  

مسافی الفجیرة دارای زمین‌های حاصل خیز کشاورزی وآب شیرین است و شغل بیشتر مردم روستا کشاورزی است و باغ و محصول‌های کشاورزی زیادی در روستا است. محصول‌های کشاورزی و میوه‌های مختلف زیادی در مسافی الفجیرة وجود دارد. محصول این باغ‌ها عبارت‌اند از: سیب، هلو، انار، پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین، نارنج، بالنگ، نخل، موز به اضافه خربزه، هندوانه، همبا، نخل خرما، گوآوا، لوز، بادام، پاپای، موز، خیار و دیگر محصول‌های صیفی زمستانی می‌کارند، همچنین در مواسم باران جو و گندم و عدس نیز می‌کارند، ساکنان این منطقهٔ کوهستانی در کنار کشاورزی از کوه‌های اطراف روستاهای خود عسل نیز جمع آوری می‌کنند ومی فروشند، عسل این مناطق طعم مخصوصی دارد وگران قسمت است.

آثار تاریخی  

آثار تاریخی زیادی در این روستا وجود دارد. قلعه‌ای تاریخی در ضلع شمالی روستا وجود دارد که تاریخ بنای آن به ۴۰۰ سال بیش بر می‌گردد که با گذشت سالیان دراز همچنان پابرجا مانده‌است. در پایهٔ کوه روی تپه‌ای آثار چند خانهٔ قدیمی نمایان است که از سنگ وگِل ولای ساخته شده‌است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 17 بهمن 1390  1:58 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:شهرهای امارات متحده عربی

بثنه

 
روستاى بثنه
روستاى بثنه
قلعه بثنه

بثنه (در عربی: البثنة روستای کوچک کوهستانی از توابع امارت فجیره از امارات هفتگانه دولت امارات متحده عربی است. این روستا بر سر راه ارتباطی ذید، مسافی به فجیره واقع شده‌است. روستای «البثنة» در ۱۵ کیلومتری بازار جمعه فجیره واقع شده‌است. روستا تهِ دره بثنه بر فراز تپه‌ای ودر پایهٔ کوه حجر قرار دارد. به علت وجود آب شیرین در وادی (درواه) بثنه باغ‌های مرکبات نخل خرما در اطراف روستا فراوان است و محصولات این باغ‌ها در بازار جمعه فجیره به عرضهٔ فروش می‌گذارند.

محدودهٔ روستای بثنه  

محدودهٔ روستای بثنه، ازشمال: بازار جمعه فجیره، از جنوب شهر الفجیرة، از مغرب راه ارتباطی فجیره به ذید، واز سمت مشرق به زنجیرهٔ کوه حجر محدود می‌گردد.

جمعیت  

جمعیت روستای بثنه در حدود ۱۸۰ نفر (48 خانوار) می‌باشند که از اهل سنت و مالکی مذهب هستند. شغل مردم روستا کشاورزی، دامداری و تجارت است، گروهی از مردم روستا نیز در ادارات دولتی کارمند هستند.

باغ‌های مرکبات  

روستای بثنه دارای زمینهای حاصلخیز کشاورزی و آب شیرین است. لذا شغل سواد اعظم مردم روستا کشاورزی است و اصحاب محاصیل باغ‌های ومنتوجات کشاورزی متعدد می‌باشند. محاصیل زراعی و میوه‌های مختلف به وفرت در بثنه یافت می‌شود. منتوجات این باغ‌ها عبارت‌اند از: سیب، خوخ، انار، پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین، نارنج، بالنگ، نخل، موز باضافه خربزه، هندوانه، همبا، نخل خرما، گوآوا، لوز، بادام، پاپای، موز، خیار و دیگر درختهای تابستانی و زمستانی می‌کارند، همچنین در مواسم باران جو و گندم و عدس نیز می‌کارند، ساکنان این منطقهٔ کوهستانی باضافه کشاورزی از کوهای اطراف روستاهای خود عسل نیز جمع آوری می‌کنند ومی فروشند، عسل این مناطق طعم مخصوصی دارد وگران قسمت است.

آثار تاریخی  

قلعة البثنة یکی از قلاع مشهور منطقه‌است، این قلعه در سال ۱۷۳۵ میلادی بنیانگذاری شده‌است، ودر جنوب شرقی روستای بثنه بر روی تپه‌ای در قسمت شرقی وادی بثنه واقع شده‌است. پیر مردی ۱۲۰ ساله‌ای به نام سالم بن راشد الیَماحی در این قلعه زندگی می‌کند، ایشان ادعا دارند که مدت ۴۰ سال است که در «قلعة البثنة» نگهبان هستند واز منطقه مخصوصاً از روستای «البثنة» در برابر دزدان و یاغیگران مدت چهل سال تا به امروز در قلعه مزبور پاس می‌دهند، سالم الیَماحی می‌گوید که ایشان از دوران حکم (حمد الشرقی) جد حاکم کنونی فجیره شیخ حمد بن محمد الشرقی در این قلعه پاسبان هستند. قلعه بثنه در ۱۳ کیلومتری مغرب شهر فجیره قرار دارد. ویکی از مهم‌ترین قلعه‌های منطقه شرقی دولت امارات است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 17 بهمن 1390  1:58 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:شهرهای امارات متحده عربی

عقه

 
   عقه (در عربی: اَلعَقَة) روستای کوچکی از توابع شهر دبا الفجیره در نوار ساحلی کرانهٔ دریای عمان از توابع امارت فجیره از امارات هفتگانه دولت امارات متحده عربی واقع شده‌است.
ساحل العقة
ساحل عقة

محدودهٔ عقه  

از شمال شرم، از جنوب ضدنا، از مغرب دریا، واز سمت مشرق به کوه حجر محدود می‌گردد.

ساحل عقه  

ساحل عقه یکی از زیباترین وبهترین جاهای گردشگری واستجمام وتفریح در امارات فجیره‌است. مخصوصاً در روزهای تعطیلی وایام مناسبات. مسافت بین ساحل العقة و شهر فجیره ۴۹ کیلومتر است، روستای عقه بین شهر خور فکان و روستای مسافی قرار دارد، ودر ۱۵ کیلومتری دبا الفجیره واقع شده اسـت، ودر حدو ۹۰ کیلومرتی از دبی فاصله دارد. در ساحل عقه هتل ۵ ستاره‌ای نیز وجود دارد.

جمعیت  

جمعیت روستا در حدود ۱۰۵ نفر (23 خانوار) می‌باشند که از اهل سنت و مالکی مذهب هستند.

 

 


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 17 بهمن 1390  1:59 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:شهرهای امارات متحده عربی

فرفار

 

فرفار نام روستایی است از توابع شهر فجیره از توابع امارت فجیره از امارات هفتگانه دولت امارات متحده عربی و در شبه جزیره عربستان واقع شده‌است. این روستای کوچک در مسیر جادهٔ ارتباطی وکوهستانی امارت (فجیره) به امارت شارجه واقع شده‌است. روستا در پا یهٔ کوه سر بفلک کشیده زنجیرهٔ کوه حجر واقع شده‌است. «روستای فرفار» در ناحیهٔ شمال غربی روستای «بثنه» واقع می‌باشد.

جمعیت  

جمعیت آن ۷۹ نفر (۸ خانوار) می‌باشند که از اهل سنت و مالکی مذهب هستند. شغل عمدهٔ مردم روستا کشاورزی ودامداری است، حدود ۳۰۰ اصله نخل خرما در روستا وجود دارد. بعضی از مردم روستا نیز دام خانه‌ای نیز دارند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 17 بهمن 1390  1:59 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:شهرهای امارات متحده عربی

یبسا

 
روستاى يبسا
كدخداى يبسا
روستاى يبسا

یبسا (یَبسَا) نام روستای کوچک کوهستانی از توابع امارت فجیره از امارات هفتگانه دولت امارات متحده عربی و در شبه جزیره عربستان واقع شده‌است. این روستا در فاصلهٔ ۱۳ کیلومتری شهر الفجیره در داخل کوه و در پایهٔ رشتهٔ کوه‌های زنجیره کوه حجر واقع شده‌است. روستا از چهار جهات چون دیواری با کوه احاطه شده‌است.

راه روستا  

فقط یک راه ورودی سخت‌گذر دارد که از بطن وادی (دره) یبسا می‌گذرد و وارد روستا می‌شود، فقط ماشین‌های جیب می‌توانند از آن راه عبور نمایند. مردم روستا به دامداری و دامپروی اشتغال دارند. مشکل کار در اینجا این است که در این منطقه آب کم یاب است، وزمین یبسا آب در خود نگه نمی‌دارد، بهمین جهت نام منطقه (یبَسا) نهاده شده‌است. یبسا به فارسی یعنی ( خُشکیده )، یعنی زمینی که خشک وبی آب است. سالهایی که کم باران است مردم روستا با دشواری کم بود آب واحیاناً بی آبی رو برو می‌شوند.

جمعیت  

جمعیت این دهستان در حدود ( ۳۵ ) نفر و (۵ خانوار ) می‌باشد که از اهل سنت و مالکی مذهب هستند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 17 بهمن 1390  1:59 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها