|
تلاش هند برای نجات از دغدغه سوء تغذیه در میان كودكان
دهلی نو - این روزها یكی از داغ ترین مباحث در كشور پهناور هند با یك میلیارد و 200 میلیون نفر جمعیت ابراز نگرانی شدید در باره میزان بالای سوء تغذیه به خصوص در میان كودكان این كشور آسیایی است، طوریكه نخست وزیر این كشور از این معضل اجتماعی به عنوان شرمساری ملی در هند یاد كرده است.
|
|
|
به گزارش ایرنا، شواهد حاكی است، تاكنون دولت هند برای توجه بیشتر به مسایل اقتصادی نسبت به خدمات اجتماعی مورد انتقاد قرار می گرفت ، اما اكنون به مدد رشد بالای اقتصادی، بر خود لازم می بیند كه به فكر توزیع غذا میان فقرا باشد و از نگرانی هایش در باره وزن پایین تر از حد طبیعی بچه های كشورش بگوید.
'مانموهان سینگ' نخست وزیر هند، هنگامی كه احساس كرد لایحه تامین غذا كه دولت به پارلمان ارایه كرده در حال رسیدن به نتیجه است، گزارشی كه در باره گرسنگی و سوء تغذیه منتشر ساخت كه طی آن مساله سوء تغذیه را برای كشورش شرمساری ملی خواند.
گفته می شود كه دولت اتحاد ملی با طرح لایحه تامین غذای ملی در پارلمان، به رویای سونیا گاندی واقعیت می بخشد.
این لایحه در فصل زمستان سال گذشته میلادی به مجلس لوك سبها ارایه شد و اكنون در كمیته ای كه به این منظور تشكیل شده در حال بررسی است.
گزارش این كمیته به جلسه بودجه كه احتمالا در نیمه ماه مارس آغاز می شود ارایه خواهد شد تا مورد بررسی قرار گیرد.
كارشناسان می گویند كه این تدابیر به دولت هند كمك می كند یارانه غذا را كه اكنون 630 میلیارد روپیه حدود 14 میلیارد دلار است، افزایش دهد.
منابع خبری اعلام كرده اند كه وزیر غذای دولت مركزی هند، پیش از آنكه این لایحه را به پارلمان ارایه كند، در باره موضوعاتی همچون تامین دانه های غذایی مورد نیاز در این لایحه و توزیع غذا برای حدود 65 میلیون نفر از فقرا و بیش از 115 میلیون نفر از خانواده هایی كه زیر خط فقر قرار دارند، با دولت های ایالتی مشورت كرده است.
با این وجود، دولت های محلی ایالت های تامیل نادو، بیهار و اتارپرادش با این لایحه مخالف اند و به همین دلیل دولت قصد دارد تا اواسط ماه فوریه جلسه ای با وزرای غذای این ایالت ها برگزار كند.
این لایحه 75 درصد از جمعیت مناطق روستایی و 50 درصد از خانواده های شهری را پوشش می دهد.
بر اساس این لایحه، هفت كیلوگرم غذا شامل سه كیلو برنج، سه كیلو گندم و یك كیلو دانه های غذایی دیگر در اختیار افراد زیر خط فقر قرار می گیرد.
افرادی كه زیر خط فقر قرار دارند نیز ماهانه دست كم سه كیلوگرم غذا دریافت می كنند.
دغدغه سوء تغذیه دولت هند، به میان مردم نیز كشیده شده است. كمك های مردمی كه از سوی سازمانهای غیردولتی به طور خودجوش در گوشه و كنار كشور به صورت توزیع غذا میان فقرا صورت می گرفت، اكنون متحد و منجسم تر، به سطوح بالاتری از طبقات اجتماعی رسیده و به صورت كمپین مبارزه با سوء تغذیه ظهور كرده است.
همه این شرایط رییس دولت هند را بر آن داشت تا گزارش مبسوطی از شرایط تغذیه ای كودكان فقیر كشورش ارایه دهد و بگوید كه با وجود رشد قابل توجه درآمد ناخالص ملی، تعدادی افرادی كه كمتر از نیاز بدنشان مواد غذایی دریافت می كنند به طور غیرقابل قبولی اندك است.
وی افزود: برای مقابله با این معضل، دولت نمی تواند تنها به برنامه توسعه جامع كودكان اكتفا كند.
نخست وزیر هند اظهار داشت كه دولت برای رفع سوء تغذیه بر روی تدوین برنامه ای منسجم تر كار می كند كه همكاری بخش های مختلف را می طلبد و این فرایند بر 200 منطقه كه بیشترین میزان سوء تغذیه را دارند، متمركز است.
وی با اشاره به اینكه هند در كاهش میزان سوء تغذیه موفقیت كافی بدست نیاورده است، ادامه داد:' ما باید بر مناطقی كه سطح سوء تغذیه در آنها بالاست متمركز شویم و به شرایطی كه موجب شیوع این معضل می شود توجه كنیم.'
سینگ تاكید كرد: برای رسیدن به این مهم باید از طریق انجام پژوهش های بیشتر، به رابطه بین تحصیلات و سلامت، بهداشت و سیستم فاضلاب، آب آشامیدنی و تغذیه دست یافت و بر اساس آن كمبودها را جبران كرد.
تحقیقاتی كه گفته می شود از سوی بنیاد 'ناندی ' و برای مبارزه با سوء تغذیه صورت گرفته، نشان می دهد كه در 100 منطقه مورد نظر از لحاظ سوء تغذیه، طی هفت سال گذشته، تنها یك كودك از هر پنج نفر به وزن قابل قبول از نظر سلامت می رسند.
این در حالی است كه در هفت سال گذشته سوء تغذیه به میزان 20 درصد كاهش یافته است.
اما آنچه توجه سینگ را به خود جلب كرده این است كه 42 درصد كودكان هند هنوز با كاهش وزن مواجه اند.
سینگ در ادامه اظهار داشت: بخش هایی همچون سلامت، بهداشت، آب آشامیدنی سالم و تغذیه نمی توانند از یكدیگر جدا باشند.
وی ضمن تاكید بر اینكه معلمان مدارس باید از نیازهای تغذیه ای بچه ها، بخصوص دختران نوجوان آگاه باشند، افزود: همچنین تحقیقات نشان داده كه سطح آموزش مادران، شرایط اقتصادی خانواده ها، بهداشت و شرایط زنان در خانواده، تغذیه با شیر مادر بر سطح تغذیه كودكان تاثیرگذار است.
حتی اگر این نگاه جامع نخست وزیر هند در لایحه تامین غذای ملی متجلی نشود، با راه افتادن مبارزات اجتماعی به منظور رفع سوءتغذیه در جامعه هند، بخصوص در میان جوانان، اعضای پارلمان، هنرمندان، مدیران، فعالان اجتماعی و سیاستگذاران، می توان امیدوار بود كه جنبه ها و عوامل مختلفی كه به سوء غذیه منجر می شوند مورد توجه قرار گیرد.