|
تراز بازرگانی خارجی ژاپن برای نخستین بار در 32 سال اخیر منفی شد
تهران - در حالی كه تراز بازرگانی خارجی ژاپن برای نخستین بار در 32 سال اخیر منفی اعلام شده است، تولیدكنندگان سرشناس ژاپنی، چشم انداز روشنی برای فروش كالاهای خود در سال 2012 میلادی احساس نمی كنند.
|
|
|
هفته گذشته اعلام شد تراز تجاری ژاپن برای نخستین بار در 32 سال اخیر منفی شد، یعنی ارزش صادرات این كشور از ارزش وارداتش كمتر شده است.
به گزارش ایرنا، روزنامه وال استریت ژورنال روز شنبه از زیان سنگین شركت ژاپنی پاناسونیك در سال مالی جاری خبر داد و نوشت: این شركت برای سال مالی منتهی به 31 مارس (12 فروردین) بیش از 10 میلیارد دلار ضرر مالی پیش بینی كرده است.
این دومین زیان بزرگ مالی در تاریخ شركت های تولیدی ژاپن به شمار می رود. پیش از این و در سال 2009 شركت هیتاچی با ثبت زیان 787 میلیارد ینی (بیش از 10 میلیارد دلار) ركوردی در این زمینه به نام خود ثبت كرد.
بخش عمده ای از ضرر شركت پاناسونیك به فروش اندك 'سانیو' (Sanyo) مربوط می شود. پاناسونیك سال ها پیش سانیو را به ویژه، به خاطر حضور فعال در بازار باتری های معمولی و سلول های خورشیدی خرید. اما با ظهور رقیبان كره ای و چینی، شركت سانیو موقعیت پیشین خود را از دست داد.
مسوولان پاناسونیك قصد دارند برای مقابله با بحران مالی شركت، اقدام به تعدیل نیروی انسانی كنند؛ به طوری كه پیش بینی می شود در پایان سال مالی جاری، تعداد كارمندان این شركت در سراسر جهان به 350 هزار نفر كاهش یابد. سال گذشته، تعداد كارمندان پاناسونیك 367 هزار نفر بود.
این درحالی است كه خبرگزاری رویترز هم از زیان 2 میلیاد و 900 میلیون دلاری شركت سونی (رقیب پاناسونیك) در سال مالی جاری خبر داده است. این شركت قرار است به زودی 'كازوئو هیرای ' را به عنوان مدیر عامل جدید خود معرفی كند.
شركت الكترونیكی شارپ نیز كه پیشتر انتظار سود دهی 6 میلیارد ینی در سال جاری را داشت، روز گذشته از ضرر 4 میلیارد و 800 میلیون دلاری اش در این سال خبر داد. شركت شارپ، كاهش بهای كالاهای الكترونیك، ارزش بالای ین و ادامه بحران جهانی را دلیل این تفاوت فاحش می داند.
روز شنبه خبرگزاری بلومبرگ نیز نوشت: 'مزدا' كه در میان 8 خودروساز بزرگ ژاپن، كم بازده ترین آنها است، اعلام كرده كه در جستجوی راهی برای افزایش سرمایه است. چهار سال كاهش پی در پی درآمد، ارزش سهام این شركت را به شدت كاهش داده است.
اعلام 935 میلیون دلار زیان مالی 'مزدا' در سه ماهه سوم سال مالی جاری، تیر خلاص را به سهام این شركت زد و ارزش آن را به تنها 19.2 درصد از كل دارایی های مزدا رساند.
تاكاشی یامانوچی، رییس شركت مزدا، دیروز (جمعه) به خبرنگاران در توكیو گفت كه افزایش سرمایه برای مزدا یك 'امر ضروری است و ما هر گزینه ای را بررسی خواهیم كرد.'
همزمان، 'كانن'، بزرگترین تولیدكننده دوربین های دیجیتال در جهان نیز اعلام كرده است كه به دلیل دو سال فروش كم تر از انتظار، تسونجی اوچیدا، رییس و مدیر اجرایی 70 ساله این شركت به زودی از مقام خود كناره گیری خواهند كرد. قرار است فوجیو میتارا، 76 ساله، از 29 مارس (10 فروردین) جانشین اوچیدا شود.