0

خودكشی اقتصادی غرب با تحریم ایران

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

خودكشی اقتصادی غرب با تحریم ایران

سمنان - سومین كشور دارای مخازن عظیم نفتی در جهان؛ همین عنوان برای ایران كافی است كه به عنوان یكی از طرفین مهم در معادلات انرژی در دنیا مطرح باشد، طرفی كه میزان صادرات نفتی آن بازار و معاملات نفت و انرژی جهان را تحت تاثیر قرارمی‌دهد پس تحریم نفت این كشور یعنی خودكشی اقتصادی!.

خودكشی اقتصادی غرب با تحریم ایران

این اظهار نظر یك كارشناس دانشگاه رفته كه در دنیای اقتصاد سری در سرها دارد نیست، این را 'مرتضی' كه یك دانش آموز دوره راهنمایی است می گوید، دانش آموزی كه كتاب جغرافیایش را باز كرده و با توجه به مطالب درسی اش می داند كه كشورمان ایران یكی از قدرت های نفتی دنیاست.

شاید مرتضی نداند كه اكتشاف و استخراج و میزان صادرات و درآمد نفت كشورمان چقدر است، شاید اصلا نداند كه اتحادیه اروپا چیست، ولی او با همین سن كمش می داند كه در سناریوی تحریم نفتی كه اخیرا علیه ایران آغاز شده بازنده اصلی تحریم كننده است چون ایران از معادلات انرژی جهان حذف شدنی نیست.

تحریم ایران سوژه جدیدی نیست، سال 79 زمانی كه واقعه تاریخی تسخیر لانه جاسوسی آمریكا روی داد دولت این كشور 12 میلیارد دلار از دارایی های ایران را مصادره كرد، در سال های دفاع مقدس ایران در تحریم فروش اسلحه و تسلیحات قرار گرفت، در سال 1995 قوانین تحریم كامل اقتصادی ایران در آمریكا وضع شد و با مصوبه كنگره این كشور هر شركتی كه با ایران بیش از 20 میلیون دلار تجارت داشت هم تهدید به اعمال تحریم شد.

سال 2002 میلادی زمزمه های تحریم علمی ایران به گوش رسید. سال 2007 برخی از بانكها و سازمانهای كشور به فهرست تحریم اضافه شدند، فشارها بر ایران برای توقف دستیابی و پیشرفت در زمینه انرژی هسته ای هم در سالهای اخیر شدت گرفته اما تحریم نفتی ایران آخرین سوژه سازی غرب در دنیای اقتصاد است.

جالب است كه اولین تحریم ایران در دوره معاصر هم بخاطر همین طلای سیاه روی داد. شورای امنیت سازمان ملل اولین قطعنامه خود علیه ایران را در زمان نخست وزیری 'محمد مصدق' صادر كرد.

قطعنامه ای كه به منزله واكنش علیه ملی شدن صنعت نفت در ایران بود.

این طلای سیاه امروز حربه جدید دنیای غرب برای تحریم ایران شده است، وقتی خبر رسید اتحادیه اروپا پیشنهاد اعمال تحریم نفتی ایران را ارائه كرده، بیشتر وارد كنندگان نفت ایران به جای اینكه به آثار این تحریم نفتی در ایران توجه كنند، نگران تاثیر منفی تحریم خرید نفت ایران بر اقتصاد كشورهای خود شدند.

'روح الله امامی' مهندس ارشد شیمی نفت، بازنده بزرگ تحریم نفتی ایران را پالایشگاه های اروپا دانست و گفت: تغییر خوراك پالایشگاه نفت فرایندی پیچیده و سخت است و پالایشگاه های اروپایی كه تاكنون از نفت ایران به عنوان خوراك استفاده می كردند، با این تحریم به دردسر می افتند.

'علی محمد متقی' كارشناس اقتصادی نیز با بیان اینكه اتحادیه اروپا و آمریكا با تحریم نفتی ایران حیثیت خود در علم اقتصاد را زیر سوال برده اند گفت: این حقیقت غیر قابل انكار است كه مشتریان نفت ایران حاضر نیستند منبع مطمئن انرژی خود را از دست بدهند و تلاش آمریكا برای وادار كردن چین، ژاپن، هند و كره جنوبی به تحریم نفتی ایران دست و پا زدن در مرداب است چرا كه كشورمان توانایی دارد در بدترین شرایط هم نفت خود را در بازارهای آسیایی به فروش برساند، علاوه بر این مشتریان جدید نفتی هم در لیست انتظار ایران كم نیستند.

متقی با بیان اینكه ایران با تولید روزانه بیش از سه و نیم میلیون بشكه نفت خام دومین صادر كننده بزرگ اوپك پس از عربستان است گفت: مهلت خواستن كشورهای پیشنهاد دهنده برای اجرای مفاد این تحریم و مخالفت بسیاری از كشورها با اجرای آن نشان می دهد هم اتحادیه اروپا و هم آمریكا در اعمال تحریم نفتی علیه ایران دست تنها مانده اند.

این كارشناس اقتصادی با بیان اینكه آمریكا و اتحادیه اروپا با تحریم نفتی به هدفشان كه تضعیف جایگاه ایران است نمی رسند افزود: افزایش قیمت نفت نشانه ناكامی تحریمها و تاثیر مستقیم و منفی آن بر اقتصاد آمریكا و سایر كشورهای تحریم كننده است و مسلما ایران از این افزایش قیمت ها سود می برد.

'علیرضا رحیمی زاده' كارشناس علوم سیاسی هم معتقد است تحریم نفتی ایران ساز و كار جدیدی برای متوقف ساختن فعالیت های هسته ای ایران است.

وی با بیان اینكه شورای امنیت سازمان ملل متحد تاكنون چهار قطعنامه برای جلوگیری از پیشرفت و توسعه فناوری هسته ای در ایران صادر كرده است گفت: تحریم های اقتصادی بازویی برای اعمال فشار سیاسی هستند و آمریكا و همپیمانانش در اتحادیه اروپا هم با اعمال تحریم نفتی سعی دارند برای فعالیت های هسته ایران مانع تراشی كنند.

برخی كارشناسان هم تحریم نفتی ایران را در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی تلاش دشمن در خاكریز جنگ نرم می دانند.

سردار 'علی استاد حسینی' فرمانده سپاه قائم (عج) استان سمنان با بیان اینكه تلاش دشمن این است كه مردم در انتخابات شركت نكنند گفت: بحث تحریم نفت ایران توسط اروپا و نوسانات قیمت در بازار طلا و ارز از برنامه های دشمن برای دلسرد كردن مردم از حضور در پای صندوق های رای است.

اعمال تحریم علیه ایران سوژه نخ نمایی برای مردم است، آنقدر نخ نما كه حتی 'مرتضی' همان دانش آموز دوره راهنمایی هم بدون اینكه درس اقتصاد خوانده باشد می داند عملی نیست، من هم كارشناس نیستم ولی تازگی ها به این نتیجه رسیده ام كه كار شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا مثل بازی مار و پله است، دور هم جمع می شوند و مارها را رها می كنند به امید اینكه یكی از آنها جلوی رسیدن به خانه صدم را بگیرد غافل از اینكه علاوه بالا رفتن از پله ها می شود از مارهای تحریم طنابی برای رسیدن به هدف ساخت!.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 12 بهمن 1390  2:20 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها