0

در دو دهه اخیر ( سالهای 1370تا 1389) مصرف سموم شیمایی كشاورزی در مازندران تا 70 درصد كاهش یافت

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

در دو دهه اخیر ( سالهای 1370تا 1389) مصرف سموم شیمایی كشاورزی در مازندران تا 70 درصد كاهش یافت

در دو دهه اخیر ( سالهای 1370تا 1389)

مصرف سموم شیمایی كشاورزی در مازندران تا 70 درصد كاهش یافت

ساری-رییس روابط عمومی سازمان جهاد كشاورزی مازندران با بیان اینكه این استان با داشتن اراضی كم قابلیت كشاورزی برای تولیدات محصولات ناچار به استفاده از سموم است،گفت:در چنین شرایطی مصرف سالانه سموم شیمیایی تا سال1370بیش از12 هزار تن بوده است كه این مقدار امسال به سه هزارو 749تن رسید.

مصرف سموم شیمایی كشاورزی در  مازندران تا 70 درصد كاهش یافت

'حسن حسین نژاد' روز سه شنبه در پاسخ به مصاحبه برخی از دست اندركاران علوم كشاورزی و دانشگاهی كه گفته شده بود 'مصرف بی رویه سموم كشاورزی از معضلات جدی مازندران است' ضمن تاكید بر كاهش مصرف سموم نباتی ،افزود: این مقدار موجود مصرف سموم شیمیایی كشاورزی در حالی است كه تنوع وتراكم كشت و شرایط مناسب آب و هوائی موجب تنوع و انبوهی عوامل خسارت زای از جمله آفات و بیماریها و علف های هرز نسبت به سایر اقلیم ها در كشور شده است.

وی با بیان اینكه برای كنترل و كاهش آسیب این آفات ها و بیماریها به ناچار باید با آن مبارزه كرد، ادامه داد: در چنین شرایطی مصرف انواع سموم دفع آفات در دهه 70 حدود 12 هزارو 300 تن بوده است كه با سیاست ها و رویكردهای مبارزه غیرشیمیائی با آفات و بیماریها ازجمله مدیریت مبارزه تلفیقی (بیولوژیك ، مكانیكی و ...) این میزان مصرف امسال با كاهش بسیار چشمگیر70 درصدی به سه هزارو 749 تن رسید.

حسین نژاد گفت: این مقدار سموم در حالی در استان مازندران مصرف می شود كه با داشتن وسعت بسیار كم اراضی قابلیت كشاورزی ،تا 5/2درصد نسبت به اراضی كشور، اقلیم مناسب ، تنوع محصولات زراعی و باغی از ضریب كشت بالای 4/1درصد یعنی دو برابر متوسط كشور برخوردار است.

رییس روابط عمومی سازمان جهاد كشاورزی مازندران اظهار داشت: به عبارتی 40 درصد از اراضی استان در طول سال دوبار كشت می شود و این در حالی كه است كه 30درصد اراضی كشور بلاكشت باقی می ماند .

وی بیان داشت: همچنین 8/7درصد تولید محصولات كشاورزی كشور مربوطه به این استان است و بالاترین ارزش افزوده كشور در تولیدات كشاورزی نیز با 6/10درصد متعلق به این استان است .

حسین نژاد گفت: از طرفی یكی دیگر از سیاست های وزارت جهاد كشاورزی حذف سموم پرخطر می باشد كه در سالیان اخیر بسیاری از این سموم از چرخه مبارزه حذف و جای آن را سموم كم خطر گرفته است البته دولت با حذف یارانه سموم از سالیان قبل و اختصاص بخشی از مبالغ آن در جهت بكارگیری فارغ التحصیلان این بخش موجب ارتقای دانش و آگاهی كشاورزان در راستای استفاده از مدیریت تلفیقی در مبارزه با آفات شده است.

وی ادامه داد: این موضوع سهم قابل ملاحظه ای در كاهش مصرف سموم در استان داشته است و مؤید آن ،كسب نشان استاندارد تولید توت فرنگی از سوی مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی استان است كه در سالیان نه چندان دور سموم فراوانی در آن مصرف می شد .

حسین نژاد گفت: همچنین براساس بررسی های به عمل آمده از نمونه های تولیدی برنج استان از سوی دانشگاه علوم پزشكی استان، سلامت و عاری از باقی مانده از آفت كشهای مصرفی این محصول مهم استان مورد تأیید قرار گرفت .

رییس روابط عمومی سازمان جهاد كشاورزی مازندران خاطر نشان كرد: از طرفی كسب نشان محصول ارگانیگ و سالم برنج استان از سوی اتحادیه اروپا تنها نمونه هائی از اقدامات عملی مدیریت تلفیقی آفات و نهایتاً تولید محصول سالم ودر نتیجه كاهش مصرف سموم بوده است .

وی گفت: این موفقیت ها مرهون تلاش های همه دست اندركاران اعم از كشاورزان ، مدیران ،محققین و مروجین و كارشناسان اجرائی است .

وی با بیان اینكه این سازمان همچون گذشته آمادگی خود را برای استفاده از پیشنهاد های عملیاتی و اجرائی در راستای كنترل و مدیریت تلفیقی آفات و بیماریها به ویژه از سوی عزیزانی كه در مراكز علمی و دانشگاهی مشغول فعالیت هستند ، اعلام می كند .

مازندران 460 هزار هكتار اراضی شالیزاری دارد.ك/3


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 9 بهمن 1390  1:39 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها