ايده ساخت تلويزيونهاي جديدي كه متناسب با تصوير به نمايش درآمده، رايحهاي را در فضا منتشر ميكنند به واقعيت نزديكتر ميشود.
محققان موفق شدهاند هزاران رايحه مختلف را در قالب يك سيستم هوشمند روي سيستمهاي تلويزيوني تعبيه كنند تا به اين ترتيب بيننده بهتر بتواند با فضاي واقعي آنچه در تصوير ميبيند ارتباط برقرار كند.
گروهي از محققان دانشگاه كاليفرنيا توانستهاند با استفاده از شبكهاي از سلولهاي سيليكوني مجزا كه در هر يك از آنها رايحه بخصوصي قرار ميگيرد، عطر پخشكنهايي را براي نسل جديدي از تلويزيونها كه قرار است در آيندهاي نزديك به بازار عرضه شوند، طراحي كنند.
به گفته محققان، فعال شدن حس بويايي افراد هنگام مشاهده تصوير ميتواند نقش بسيار مهمي در ثبت يك تجربه بهيادماندني در حافظه داشته باشد.
در حقيقت از آنجا كه حس بويايي ميتواند در يادآوري آنچه در حافظه ثبت شده است موثر باشد، طراحي و ساخت اين تلويزيونها ميتواند راهكار مناسبي در حوزه آموزشي قلمداد شود.
براي ايجاد رايحههاي مختلف از مجموعهاي عناصر شيميايي به عنوان زمينه اصلي استفاده شده است كه بر اثر حرارت رايحه آنها در محيط آزاد ميشود. ورود رايحه به دنياي تصوير، كيفيت فيلمها و برنامههاي تلويزيوني را افزايش ميدهد.
پس از تجربه تماشاي تصوير سهبعدي در نمايشگرهاي تلويزيوني، افزودن رايحه به تصاوير نيز ميتواند به منزله وقوع تغييرات جديد در دنياي رسانههاي ديداري باشد. البته فراگير شدن اين فناوري مستلزم ايجاد زمينهاي مناسب از سوي شركتهاي بزرگي است كه در اين زمينه فعاليت ميكنند.
در اين فناوري مجموعهاي از عطرهاي مايع در سلولهاي مخروطي شكل سيليكوني ريخته شده و به طور منظم روي شبكهاي از عناصر مختلف كه در حقيقت تشكيلدهنده زمينه اصلي هستند، مستقر ميشوند.
زماني كه دماي اين عناصر در نتيجه برقراري جريان الكتريكي افزايش مييابد، عطر موجود در سلول مخروطي شكل تبخير ميشود و حجم سلول سيليكوني محتوي رايحه افزايش پيدا ميكند و بر اثر اين تغييرات رايحههاي مختلف از طريق منافذ بسيار ريز موجود در محفظه سيليكوني آزاد شده و وارد محيط ميشوند.
با توجه به اين كه اين سلولها به طور خودكار باز و بسته ميشوند سيستم خاصي براي كنترل مكانيكي محفظههاي حاوي عطر در نظر گرفته نشده است و به همين علت ميتواند اندازه اين سيستم عطرافشاني را تا حد امكان كوچك نگه دارد.
پس از خروج مواد معطر از منافذ موجود در محفظه سيليكوني، اين منافذ به طور خودكار بسته ميشوند چرا كه جنس اين محفظهها سيليكوني است و قابليت ارتجاعي دارند.
ويژگي منحصر به فرد اين سيستم اين است كه با توجه به شدت جريانهاي مختلف، رايحه خاصي را در محيط منتشر ميكند و به همين علت شايد بتوان با استفاده از يك راهكار ساده اين سيستم را به گونهاي تنظيم كرد كه براساس تصاوير مشخصي همواره رايحه خاصي را در محيط منتشر كند.