بسياري از محققان بر اين باورند كه با دستيابي به يافتههاي جديد علمي ميتوان روزي به روشي دست يافت كه انسانها با استفاده از آن بتوانند براي هميشه به زندگي خود ادامه دهند، اما فكر ميكنيد چنين چيزي ممكن است؟ به گفته محققان پاسخ درست اين سوال به اين موضوع بستگي دارد كه منظور از دو واژه براي هميشه و زندگي چه باشد.
بدن ما انسانها اكوسيستم فعالي متشكل از مجموعهاي از سلولهاي مختلف است كه در حال تقسيم شدن، رشد يا مرگ هستند. بازسازي و ترميم بافتهاي سلولي مستلزم تقسيم سلولهاست، اما تكرار فرآيند نسخهبرداري از رمز ژنتيكي سلولها ميتواند با ايجاد خطا همراه باشد. هرگونه خطاي احتمالي در مرحله نسخهبرداري منجر به افزايش بيرويه تعداد سلولها و در نتيجه ايجاد تومورهاي سرطاني ميشود، اما اين سلولها ميتوانند تا براي محافظت از بدن در برابر ابتلا به سرطان پس از چند تقسيم سلولي از بين بروند. البته محققان اميدوارند روزي بتوانند داروي مناسبي عليه سلولهاي سرطاني بسازند، اما اگر توانايي سلولها براي از بين بردن خودشان به منظور جلوگيري از تشكيل بافتهاي سرطاني را از آنها بگيريم پس از گذشت مدت زمان كوتاهي ميزبان شمار زيادي از تومورهاي سرطاني در قسمتهاي مختلف بدن خواهيم بود. اين در حالي است كه از سوي ديگر، ماهيت فرآيند نسخهبرداري از DNA به گونهاي است كه جلوگيري از ايجاد تومورهاي سرطاني را غيرممكن ميسازد و مجموعه اين فرآيندها در بافت سلولي است كه موجب پيري و مرگ سلولها ميشود. امروزه استفاده از روش تقسيم سلولي به كمك سلولهاي بنيادي توانسته است روش مناسبي براي درمان بسياري از بيماريها باشد. با استفاده از اين روش ميتوان عضوي كه به هر علتي در عملكرد آن اختلال ايجاد شده است را از طريق تقسيم سلولي شبيهسازي كرد. اگرچه به نظر ميرسد با اين روش براي دستيابي به هدف اصلي يعني افزايش طول عمر و جلوگيري از مرگ انسانها يك قدم نزديكتر شدهايم، اما بالاخره روزي هر يك از اين اندامهاي جديد نيز پيري و مرگ سلولي را تجربه خواهند كرد. تصور كنيد بتوانيم هوشمندي را براساس ويژگيهاي يك كامپيوتر پيشرفته شبيهسازي كنيم و به اين ترتيب ميتوانيم يك مجموعه متشكل از دادههاي ديجيتالي در اختيار داشته باشيم كه از آن در برابر هرگونه آسيب احتمالي محافظت كنيم، اما در حقيقت آنچه ما ساختهايم نسخهاي مصنوعي از يك نمونه حقيقي است كه شايد ماهيتي متفاوت در مقايسه با نمونه اصلي و واقعي خود داشته باشد. از اينها گذشته اين نمونه ساختگي هم در حقيقت در برابر آنچه در دنياي واقعي اتفاق ميافتد، آسيبپذير است. مگر اينكه بتوانيم راهي براي گريز از قوانين ترموديناميكي حاكم بر طبيعت پيرامونمان بيابيم. به عبارت ديگر همان منبعي كه اين هويت الكترونيكي ساختگي را تغذيه ميكند نيز بخشي از طبيعت است كه به ناچار در برابر تغييرات آسيبپذير است.
فرانك فراهانيجم
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه