ما انسانها بيش از آنچه تصور ميكنيم به مواد غذايي مصرفي روزانهمان وابسته هستيم. براساس تحقيقات انجام شده توسط محققان چيني، مواد غذايي مصرفي با تحت تاثير قرار دادن مراكز كنترل سلولي نقش بسيار مهمي در بيان ژنها ايفا ميكنند. اين گروه از محققان براساس بررسي ميكرو RNA در تغييرات ژنتيكي، مطالعاتي را در اين زمينه انجام دادهاند.
ميكرو RNAها توالي كوتاهي از نوكلئوتيدها يا واحدهاي ساختاري ژنتيكي هستند. اگرچه ميكرو RNAها در به رمز در آوردن دستور ساخت پروتئينها در بدن نقشي ندارند، اما ميتوانند از فعاليت برخي ژنهاي اختصاصي كه موجب افزايش توليد پروتئينها در سطح بدن ميشوند، جلوگيري كنند. در اين طرح تحقيقاتي، نمونه خون 21 فرد داوطلب شركتكننده در طرح به منظور بررسي وجود يا نبود ميكرو RNA فرآوردههاي گياهي مانند برنج، گندم، سيبزميني و كلم مورد مطالعه قرار گرفته است. نتايج به دست آمده نشان ميدهد در خون اين گروه افراد، به طور متوسط حدود 30 ميكرو RNA مختلف از مواد غذايي گياهي مصرفي توسط اين افراد وجود دارد و به نظر ميرسد اين واحدهاي ساختاري بتوانند عملكرد سلولها را نيز تحت تاثير خود قرار دهند. براي مثال ميكرو RNA اختصاصي برنج به گيرندههاي سلولي كه كنترل LDL يا به اصطلاح كلسترول بد را به عهده دارند ميچسبد و مانع فعاليت آن ميشود. به همين علت گفته ميشود خوردن برنج موجب افزايش LDL در سطح خون ميشود. از اين رو به افرادي كه كلسترول بالايي دارند توصيه ميشود از خوردن برنج تا حد امكان خودداري كنند. بنابراين ميتوان گفت ميكرو RNA نيز ميتواند مانند ويتامينها و مواد معدني، با مصرف مواد غذايي و فرآوردههاي گياهي مختلف، تغييرات بسيار مهم و حياتي را در عملكرد سلولهاي مختلف بدن به همراه داشته باشد. پي بردن به اين نكته كه ميكرو RNA گياهي در كنترل فعاليت قسمتهاي مختلف بدن نقش دارد، تاييدي است بر اين كه بدن ما انسانها، اكوسيستمي بسيار پيشرفته و هماهنگ است. به گفته محققان براساس يافتههاي به دست آمده ميتوان به اين نتيجه رسيد كه تغييرات ژنتيكي در نتيجه فرآيند تكامل از يك نسل به نسل ديگر نيز ناشي از تغييراتي مشابه در بدن است. براي مثال انسانها تا پيش از اين كه به پرورش دام بپردازند، قادر به هضم لاكتوز موجود در شير نبودند و در حقيقت به واسطه تغيير در سبك زندگي آنها، تغييراتي در بدنشان ايجاد شد كه به موجب اين تغييرات از توانايي لازم براي هضم لاكتوز در دستگاه گوارش برخوردار شدند. بر اين اساس ميتوان گفت در طبيعت هيچ موجود زندهاي نميتواند بدون تاثيرپذيري از آنچه در پيرامونش يافت ميشود به حيات خود ادامه دهد. بنابراين ترديدي نيست محصولات كشاورزي كه تامينكننده بخش مهمي از مواد غذايي مصرفي روزانه ما انسانها هستند نيز بتوانند تغييرات مشابهي در بدن ايجاد كنند.
ندا جوادهراتي
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه