بیش از یکصد نوع نان سنتی در ایران طبخ می شود و نان مهم ترین ماده غذائی استان سیستان و بلوچستان است.
دهها نوع نان به مناسبتهای مختلف در شهر و روستا های استان طبخ می گردد.
زیباترین و بزرگترین نان ایرانی متعلق به نان تافتون سیستان است. زنان سیستانی به کیفیت نان و استفاده از میارد(قسمتی از خمیر قبلی با روش آماده سازی ونگهداری خاص) و زیبا سازی ظاهر با ایجاد نقوش و آب زنی اهمیت خاص می دهند جهت پخت این نان قطور و سنگین با وزن تقریبی چانه ۴ کیلو از تنورهای خاصی استفاده می گردد که ضمن تحمل وزن سنگین چانه خمیر از ریزش خمیر در تنورجلوگیری می کند این تنور مختص این منطقه بوده و برای ساخت آن از خشت خام ، تراش آن، نمک و گل زنی (شوره زنی) و پخت تنور استفاده می شود و در ایران این نوع نحوه ساخت تنور (خواییده )ساخته نشده است . این نوع نان بدلیل ماندگاری ،عطر و طعم ویژه بعنوان سوغات به دیگر مناطق فرستاده می شود. پخت این نان به مهارت خاص نیاز دارد.
در سیستان علاوه بر نان تافتون نان لواش، کلوچه، تابه ای و چَلْبَکْ ( čalbak) از آرد گندم نوعی نان به نام قلیفی ( qalefy)، پخته میشود. نانهای سنتی و لذیذ سيستان انواع بسیارمختلفی دارد که به دلیل عدم تحقیق، شناخت چندانی در این زمینه وجود نداشته در قسمت مربوطه ذکر گردیده و نیاز به توجه بیشتر در این زمینه دارد باایجاد شرکتهای پشتیبان مشاغل خانگی وتجاری سازی نان و غذاهای سنتی و توسعه این نوع غذا ها و قرار گرفتن درمنوی رستوران و هتلها می توان گردشگری را پررنگتر و زمینه اشتغال بسیاری را در استان فراهم آورد .