|
نماینده پارس آباد:
10هزار میلیارد ریال برای تكمیل طرح پایاب سد خدا آفرین نیاز است
پارس آباد مغان، اردبیل – نماینده مردم پارس آباد و بیله سوار در مجلس شورای اسلامی گفت: برای تكمیل و تجهیز كامل طرح ملی انتقال آب و شبكه آبیاری و زهكشی اراضی پایاب سد خدا آفرین در محدوده استان اردبیل، 10 هزار میلیارد ریال بر اساس فهرست بهای سال 88 نیاز است.
|
|
|
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، 'وكیل سپه' در حاشیه ی بازدید از این پروژه افزود: برای این طرح عظیم در محدوده ی استان اردبیل، تا پایان سال گذشته افزون بر یك هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی سرمایه گذاری شده است.
وی، بیان كرد: طرح پایاب خدا آفرین از عظیم ترین طرح های ملی كشور است كه با بهره برداری كامل از آن علاوه بر تبدیل بیش از 62 هزار هكتار از اراضی دیم استان اردبیل به آبی، موجب توسعه ی كشاورزی و دامپروری، ایجاد صنایع تبدیلی و اشتغالزایی مستقیم برای افزون بر 32 هزار نفر خواهد شد.
وی، افزایش درآمد سالانه منطقه به میزان دو هزار میلیارد ریال، بهبود وضعیت معیشت بیش از 10 هزار خانوار عشایری استان و پیشگیری از خروج حق آبه ی شبكه ی خدا آفرین از مرزهای كشور و نیز افزایش چشمگیر میزان تولید محصولات زراعی و باغی را از اهداف مهم دیگر این طرح عنوان كرد و اظهار داشت: بهره برداری از این پروژه كمك زیادی به تحول، پویایی و رشد و بالندگی استان اردبیل خواهد كرد.
وی، از عدم تعیین تكلیف اراضی قابل واگذاری انتقاد كرد و خواستار تفكیك و واگذاری اراضی تحت پوشش شبكه به افراد واجد شرایط و مدیریت یكپارچه سد و شبكه های منطقه شد.
فرماندار پارس آباد مغان نیز گفت: به منظور تامین انرژی برق مورد نیاز بخشی از شبكه آبیاری پایاب سد خداآفرین ، خط انتقال پست 230 كیلوولتی تا پست اصلاندوز به توسط شركت برق منطقه ای در حال احداث است كه تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.
'ولی كریمی' همچنین از شروع عملیات ایجاد یك پست انتقال برق به ظرفیت 63/230 كیلو ولت در آینده نزدیك خبر داد و اظهار داشت: به منظور پمپاژ آب به اراضی تحت پوشش، 12 ایستگاه پمپاژ ثانویه با پیشرفت فیزیكی مناسبی در دست احداث است.
وی، طول كانال اصلی شبكه پایاب خدا آفرین را 145 كیلومتر راعلام كرد و ادامه داد: 52 كیلومتر ابتدای آن در محدوده ی استان آذربایجان شرقی و 93كیلومتر بقیه در استان اردبیل واقع شده است.
مدیر اجرایی پروژه های سد خدا آفرین در استان اردبیل نیز گفت: طرح مزرعه ی نمونه ، در واحد عمرانی یك این پروژه به وسعت بیش از 210 هكتار دردست اجرا است كه در روز های آینده به بهره برداری خواهد رسید.
'مهدی شهبازی' تشخیص هزینه های غیر ضروری، كسب تجربه برای اصلاح و طراحی دستورالعمل های بهره برداری و نگهداری، آشنایی كشاورزان با روش های نوین آبیاری، نحوه ارتباط شبكه اصلی و فرعی آبیاری و زهكشی ، امكان دستیابی به شیوه های بهینه ساخت و اجرای شبكه های آبیاری و زهكشی و نیز ارزیابی واقعی از هزینه های سرمایه گذاری را از جمله اهداف مهم احداث مزرعه نمونه عنوان كرد و اظهار داشت: این مزرعه كه در قشلاق 'تربت كندی' بخش اصلاندوز واقع است، با پنج سیستم نوین، آبیاری می شود.
وی، با اعلام اینكه بهره برداری كامل از پروژه ملی پایاب سد خدا آفرین موجب انقلاب اقتصادی در سطح استان خواهد شد، اظهار داشت: در صورت تخصیص و تامین به موقع اعتبارات، این طرح با سرعت بیشتر و در موعد مقرر تكمیل و به بهره برداری خواهد رسید.
شهرستان مرزی پارس آباد مغان در شمال استان اردبیل واقع است.