سرمازدگی موجب از بین رفتن محصول گوجه فرنگی دشتی شد
خبرگزاری فارس: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتی گفت: سرمازدگی موجب از بین رفتن محصولات گوجه فرنگی در بخش کشاورزی شهرستان دشتی شد.
امرالله فاریابی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در دشتی ضمن تأیید مطلب فوق گفت: در شهرستان دشتی 6 هزار و 200 هکتار از ارضی زیر کشت گوجهفرنگی قرار گرفته است که بر اثر سرمای شدید چند روز گذشته بیش از 80 درصد خسارت وارد شده است.
فاریابی افزود: با توجه به پیشبینی تولید و برداشت این محصول تا فروردین ماه سال 1391 بوده و قیمت پایهای کنونی که بر ازای هر کیلوگرم 400 تومان در نظر گرفته شده بود متاسفانه 49 میلیارد و 600 میلیون تومان خسارت به کشاورزان گوجه کار وارد شده است.
وی گفت: بیشترین خسارت در بخش کاکی با 3 هزار و 500 هکتار، شنبه با 2 هزار و 200 هکتار و مابقی نیز که 500 هکتار است در بخش مرکزی دشتی قرار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی دشتی یادآور شد: در بخش کشت فلفل دلمه، بادمجان و جالیز نیز از صفر تا 100 درصد خسارت برآورد شده است.
فاریابی یادآور شد: متوسط برداشت در فضای باز 60 تن در هکتار است که در فضای گلخانهای به 250 هکتار نیز میرسد.
مدیر جهاد کشاورزی دشتی خاطر نشان کرد: از 43 هکتار سطح گلخانهای در استان بوشهر 30 هکتار آن در شهرستان دشتی است.
فاریابی افزود: در سال گذشته 4 هزار و 600 هکتار از اراضی زیر کشت گوجهفرنگی قرار گرفت که در سال جاری به 5 هزار و 500 هکتار افزایش یافته است و دلیل این افزایش تغییر سیستم روشهای آبیاری سنتی به سامانه تحت فشار است.
مدیر جهاد کشاورزی دشتی گفت: امسال 15 میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار در دشتی اختصاص یافت.
فاریابی اظهار داشت: هزینه اجرای آبیاری تحت فشار در هر هکتار 35 میلیون ریال است که 85 درصدش را دولت به صورت بلاعوض و 15 درصد به صورت تسهیلات در اختیار کشاورز قرار میگیرد.
وی اظهار داشت: سال گذشته 65 درصد اعتبارات حوزه کشاورزی در بخش شنبه و طسوج هزینه شد.
مدیر جهاد کشاورزی دشتی بیان کرد: با توجه به هفت سال خشکسالی پیدرپی اجرای طرح آبیاری تحت فشار به تأمین آب کشاورزی کمک زیادی میکند.