بازدید کوهنوردان لواسان و مشهد از گنبد نمکی دشتی
خبرگزاری فارس: گروه کوهنوردی لواسان و مشهد از گنبد نمکی دشتی بازدید کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس از دشتی، مسئول گروه کوهنوردی لواسان صبح امروز در حاشیه بازدید از گنبد نمکی دشتی اظهار داشت: از سال 1388 که با هیئت کوهنوردی دشتی آشنا شدم و برای نخستین بار برای بازدید از گنبد نمکی دشتی به خورموج سفر کردم علاقه عجیبی به مردم این شهرستان و بازدید از گنبد نمکی در من ایجاد شد.
مهدی ضرابیان افزود: دیدن هر باره گنبد نمکی دشتی دیدن زیباییهای تازه و منظره جدید است و همواره دلم برای دیدن گنبد نمکی و دوستانم در دشتی میتپد.
وی ادامه داد: اکنون که این گنبد در آثار ملی قرار گرفته و ثبت شده باید مردم منطقه و مسئولان نسبت به حفاظت از آن تلاش بیشتری نشان دهند.
ضرابیان تصریح کرد: متاسفانه شاهد نقشهبرداری در حاشیه گنبد نمکی توسط برخی افراد بودیم که به گفته خودشان برای شرکت شن و ماسهای کار میکردند که مجوز بهرهبرداری از کوه نمک گرفته بودند و فعالیت چنین شرکتهایی یعنی تخریب این پدیده بینظیر و درخواستم از مسئولان صنایع و معادن و مربوطه این است که از صدور چنین مجوزهایی خودداری کنند.
رئیس هیئت کوهنوردی دشتی نیز گفت: بعد از خبری که دوستان و اعضای هیئت در بازدید از گنبد نمکی مبنی بر نقشهبرداری یک شرکت به ما دادند پیگیر این موضوع بودیم ولی تاکنون پاسخ موثقی دریافت نکردهایم.
حمید زارعی افزود: امیدوارم این اتفاق صورت نگیرد و مهمترین وظیفه مسئولان حفاظت از این کوه است و با صدور مجوز کمک به تخریب بزرگترین و مهمترین گنبد نمکی دنیا کردهایم.
وی خاطر نشان کرد: در ماههای اخیر و به ویژه زمستان میزبان گروههای مختلف کوهنوردی از سراسر کشور بودهایم ولی مشکل اساسی شهرستان ما کمبود خوابگاه است و امیدواریم به زودی خوابگاه تربیتبدنی احداث شود.
کوه نمکی جاشک به عنوان تنها اثر طبیعی ملی استان بوشهر در سال 1388 به ثبت رسیده و اکنون در اختیار محیط زیست قرار گرفته است. از مهمترین خصوصیات بارز و متفاوت کوه نمکی جاشک به نوع نمکهای این کوه نمکی، گنبدها و غارهای منحصربهفرد، آبشارها، بلورها و ... میتوان اشاره داشت.