دیر زمانی نیست كه مردم روستای شاه پسر مرد با زندگی بسیار ابتدایی درخانه ها و كلبه هایی كه شاید امروز نمونه های آن تنها در عكس ها و تصاویر روستاهای قدیم و یا اذهان ما یافت شود، فاصله گرفته اند.
زنان و مردان روستای شاه پسرمرد تا یكی دوسال پیش به دور از همه امكانات رفاهی و ارتباطی بر قله ای بلند و سخت گذر می زیستند كه تنها وسیله ارتباط با فرزندان خود كه برای كسب علم، خدمت سربازی و یا به دنبال شغل و حرفه ای در نقاط دیگر استان و كشوراز خانواده فاصله می گرفتند، نامه نگاری به شیوه قدیم بود.
همین نامه نگاری نیز با مشقت فراوان صورت می گرفت خانواده ها باید با طی مسافتی بیش از 100 كیلومتر خود را به نزدیكترین شهر یعنی برازجان مركز شهرستان دشتستان می رساندند تا نامه ای ارسال كنند و شاید ماه ها می گذشت تا جواب آن را به طریقی دریافت كنند.
زنان و دختران این روستا كه شاید برخی از آنها هنوز روی شهر را ندیده اند همدوش با مردان خود زندگی را در سختی و سخت كوشی تجربه كرده اند و مشك بر دوش در مسیر چشمه، صخره سنگ ها را می پیمودند و گاه نیز مظلومانه بدلیل نبود راه و وسیله نقلیه جان خود را بر اثر زایمان و بیماری از دست می دادند.
به علت نبود راه برای رساندن بیمار بدحالی كه چاره ای جز دكتر نبود باید بیمار را سوار بر حیوان، 24كیلومتر پایین تر به روستای طلحه نزدیكترین روستا می رساندند تا شاید آنجا وسیله نقلیه ای باشد و بیمار را به یك مركز درمانی انتقال دهند.
دانش آموزان این روستا نیز با عبور از كوچه های سنگلاخی با آموزگار خود در كلاس هایی با دیوارهای خشتی و سقف چوبی كه چندان تفاوتی با خانه هایشان نداشت با جهل و بی سوادی مبارزه می كردند اگرچه تنها تا پایه سوم و یا پنجم امكان تحصیل داشتند اما دست از دیار پدری خود نكشیدند.
ساكنین این روستا به علت هیچ گونه راه ارتباطی ماشین روی نداشتند كه بتوانند مصالحی به روستا برسانند تا برای خود و فرزندانشان سرپناهی ایمن تهیه كنند.
علی زارعی رییس شورای اسلامی روستای شاه پسرمرد گفت: جمعیت این روستا 80 خانوار بود اما دردهه های گذشته به علت مشكلات و محرومیت های فروان حدود 50 خانوار از این روستا به دیگر نقاط مهاجرت كردند.
فاطمه جعفری یكی از زنان سرپرست خانوار این روستا كه در خانه نوسازی كه دولت دردو سال اخیر به صورت رایگان برای وی ساخته زندگی می كند، می گوید: در خانه جدید خود تازه معنای زندگی را می فهمم و از گزند سوز سرمای زمستان و صدای چكه آب باران از سقف چوبی خانه قدیم به تازگی رها شده و احساس آرامش می كنم.
مردمان این دیار همچنان با امید به خداوند و عشق به امامزاده شاه محمد فیروز و خدمت به این سلاله اهل بیت، زندگی را در سختی و مشقت گذراندند و تنها دلخوش به زواری بودند كه گاه با اسب و الاغ به زیارت این امامزاده مشرف می شدند.
امروز نسیم عدالت و مهرورزی نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت خدمتگزار عدالت گستردر آنجا وزیدن گرفته است و مردمان آن سرزمین طعم شیرین عدالت و خدمات دولت را چشیده اند.
آنان در گفت و گو با ایرنا، ضمن ابراز خرسندی ازوضعیت روستای خود گفتند: تنها كاری كه از دستمان برای سپاسگزاری از مسوولان و دولتمردان نظام جمهوری اسلامی برمی آید، دعا برای طول عمر مقام معظم رهبری، دولت خدمتگزار، رییس جمهوری ومسوولان استان بوشهر و شهرستان دشتستان است.
تحول در روستای شاه پسرمرد دشتستان پس از بازدید استاندار وقت و مدیران استان بوشهر در سال 88 از این روستا آغاز شد و فرماندار دشتستان گفت: درسه سال اخیر 40 میلیارد ریال برای آبادانی این روستای 150 نفری هزینه شده است.
غلامحسین خسروی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: درسه سال اخیر درادامه همت دولت خدمتگزار دكتر احمدی نژاد برای عمران و آبادی درمناطق محروم و دورافتاده اقدامات قابل توجهی در روستای شاه پسرمرد اجرا كه موجب تغییر و تحولات عظیمی در این منطقه شده است.
وی، احداث 32 واحد مسكونی روستایی با هزینه بیش از شش میلیارد ریال كه برخی از این واحدها تكمیل و تحویل اهالی روستا شده را یكی از اقدامات مهم دولت برای مردم محروم و بی سرپناه این روستا ذكر كرد و افزود: برای تكمیل وبهره برداری از همه واحدهای مسكونی دو میلیارد و 500 میلیون ریال دیگر نیاز است.
فرماندار دشتستان گفت: این واحدها پس از تكمیل بصورت رایگان در اختیار خانوارهای ساكن در روستا قرار می گیرد.
خسروی اضافه كرد: از دیگر طرح های دردست اجرای در روستای شاه پسرمرد را ه اجرای 400 متر طرح هادی روستایی با احداث خیابان به طول هشت متر و سنگ فرش پیاده رو با اعتباری بیش از دو میلیارد و 500 میلیون ریال و پیشرفت 95 درصدی است.
وی ادامه داد: احداث 23 كیلومتر راه آسفالته دسترسی به روستا از طلحه تا شاه پسرمرد با احداث 16 پل با اعتبار 27 میلیارد ریال است كه اكنون 16كیلومتر این راه تكمیل شده و سه و نیم كیلومتر آن نیز تا بهمن ماه امسال بهره برداری می شود و تكمیل باقیمانده مسیر نیز كه كوهستانی است نیاز به پنج میلیارد ریال اعتبار دارد.
فرماندار دشتستان، تلاش برای آبرسانی به روستا با تكمیل شبكه توزیع آب و احداث مخزن بتنی 100 مترمكعبی برای تامین آب روستا با هزینه یك میلیارد و 700 میلیون ریال با پیشرفت فیزیكی95 درصدی را از دیگر خدمات انجام شده در این روستا ذكركرد.
خسروی گفت: همچنین نصب و راه اندازی ارتباطات مخابراتی در روستای شاه پسرمرد و آغاز عملیات فنداسیون و نصب دكل در آبان ماه 89 ونصب سوئیج GSM با هدف نصب تلفن ثابت برای خانه ها و پوشش تلفن همراه از دیگر اخدمات زیربنایی برای عمران و آبادانی این روستا است كه اجراست.
فرماندار دشتستان، اجرای محوطه سازی و احداث آشپزخانه در جوارامامزاده محمد فیروز معروف به شاه پسرمرد با اعتباری بالغ بر یك میلیارد ریال، تملك و آماده سازی و واگذاری زمین بصورت رایگان برای اهالی روستا و رفع مشكل مالكیت آنها را از دیگر خدمات ارایه شده به مردم روستای شاه پسرمرد برشمرد.
خسروی ، از تلاش های دولت و مسوولان استان بوشهر، بنیاد مسكن، راه و ترابری، اوقاف و امور خیریه، مخابرات و آب و فاضلاب روستایی استان برای عمران و آبادی روستای شاه پسر مرد تقدیر كرد.
فرماندار دشتستان افزود: طرح توسعه روستایی نیز در دستور كار این روستاست تا اهالی آن بتوانند با طیب خاطر در این نقطه از سرزمین ایران اسلامی به تلاش و زندگی خود ادامه بدهند.
خسروی افزود:همه حوزه های جغرافیایی استان و شهرستان به همت دولت در مسیر تعالی و رشد قرار گرفته كه امیدواریم مردم سپاسگذار خدمات ارزشمند نظام مقدس جمهوری اسلامی باشند.
رییس شورای اسلامی روستای شاه پسرمرد گفت: روستای شاه پسرمرد دشتستان یكی از روستاهای بخش بوشكان است كه در جوار امامزاده شاه محمد فیروز معروف به شاه پسر مرد یكی از نوادگان امام زین العابدین در بین ارتفاعات بلند و صعب العبور كوه 'اسود' در 100كیلومتری شهر برازجان مركز شهرستان دشتستان واقع است.
علی زارعی اظهار داشت: این روستا دارای جمعیتی بالغ بر 150 نفر و 32 خانوار تا قبل از سال 88 یكی از محرومترین و دورافتاده ترین روستاهای استان بوشهر و شاید كشوربود.
وی اضافه كرد: پیش از اجرای طرح های توسعه این روستا به علت نداشتن راه دسترسی و خدمات رسانی به این منطقه با مشكلات عدیده ای مواجه بود.
زارعی یادآورشد: خانه های خشتی با سقف های چوبی، كوچه های سنگلاخی، كلاس های درس زیر چادر و خانه های چوبی روستا در گشذته امروز متحول شده و مردم این روستا را برای ادامه زنگی دردیدار آبا و اجدادی خود امیدوار كرده است.
وی افزود: دولت با اجرای طرح هادی و تسطیح كوچه ها، بازسازی منازل مسكونی، احداث مدرسه سه كلاسه، راه اندازی تلفن خانگی و تلفن همراه امید به زندگی و شادمانی را به مردم هدیه داده است.
زارعی یادآورشد: این تلاش های ارزنده گوشه ای از خدمات بزرگ و شگرف دولت خدمتگزار در این چند سال اخیر برای رفع محرومیت از این نقطه از میهن اسلامی بوده است.