0

دانستنیهای مادرانه

 
omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 7483
محل سکونت : تهران

دانستنیهای مادرانه

دانستنیهای مادرانه
با آغاز فصل گرما حشرات مختلف به خصوص انواع زنبورها بیشتر دیده می شوند. باید دقت توجه داشته باشید كه این حشرات به مواد شیرین بسیار علاقه دارند. پس هنگامی كه كوچولوی شما حتی میوه می خورد، مراقبش باشید.

● مراقب حشرات باشید!

با آغاز فصل گرما حشرات مختلف به خصوص انواع زنبورها بیشتر دیده می شوند. باید دقت توجه داشته باشید كه این حشرات به مواد شیرین بسیار علاقه دارند. پس هنگامی كه كوچولوی شما حتی میوه می خورد، مراقبش باشید. در بطریها را كاملاً ببندید و موقعی كه نوشیدنی می نوشید، دقت كنید یكی از مهمانان چندش آور داخل لیوان شما نیفتاده باشد. به كودكانتان بیاموزید كه با دیدن این حشرات حتماً دهانشان را ببندند و آرام باشند، چون سر و صدا و تلاش برای بیرون راندن آنها نتیجه ای جز حمله كردن و نیش زدن ندارد.

در صورتی كه زنبور عسل شما را نیش زد، باید با آرامش نیش را درآورید، چون نیش زنبور عسل غده سمی دارد و ممكن است سم در بدن پخش شود. در مورد هر نوع نیش زدگی روی محل آسیب دیده را پماد ضد حساسیت بمالید یا همان نقطه را گرم كنید؛ به عنوان مثال با یك سیگار، اما بسیار دقت كنید كه پوست نسوزد.

اگر زنبور بدن كودك را چندین دفعه و یا دهان و گلوی او را نیش بزند یا كودك به نیش زنبور حساسیت داشته باشد، باید فوراً او را به بیمارستان رساند.

وقتی برای گردش به جنگل می روید از كنه ها غافل نشوید !گمان نكنید لباسهای پوشیده شما را از كنه ها محافظت می كند، بلكه این موجودات می توانند از الیاف لباس بگذرند و خود را به پوست برسانند. باید این انگلها را فوراً از پوست جدا كرد، زیرا ممكن است ناقل انواع بیماریها باشد. با یك پنبه آغشته به اتر یا الكل محل گزیدگی را بی حس كنید. به كمك ناخن یا پنس نیش را بیرون بكشید. سپس پوست را ضدعفونی كنید و تا چند روز مراقب علایم بیماری عفونی باشید.

● از نخستین لحظات تولد نوزادتان با او صحبت كنید!

رشد و تربیت نوزاد فقط غذا دادن و مراقبت از او نیست. یكی از اساسی ترین نیازهای نوزاد ارتباط برقرار كردن با دیگران است. شما می توانید با نوازش و صحبت كردن با او این نیاز را برطرف كنید. اما كاملاً توجه داشته باشید، نوزاد نیاز دارد دیگران نیز به او گوش دهند.

در آغوش كشیدن نوزاد توسط مادر، امری مهم محسوب می شود. در این رابطه بدنی صمیمی، نوزاد احساس حمایت را درك می كند و بتدریج ناتوانیهای جسمی خود را می شناسد. بدین ترتیب، كودك می تواند خود را با شرایط وفق دهد، نیازهایش را مطرح كند و به مرور زمان رشد می كند. این چنین، كودك رابطه متقابل با جهان پیرامون را فرا می گیرد و به وسیله ابزار زبان شخصیت خود را می سازد.

درست است كه كودك كلمات را نمی شناسد، اما مفهوم آنها را به خوبی درك كرده و می فهمد كه مورد خطاب قرار گرفته است.

وقتی از كلمات و جملات محبت آمیزی مثل: «بابا خیلی زود برمی گرده»، «شیشه شیرت هنوز حاضر نشده»، «دیگه كم كم باید بخوابی»... استفاده كنیم، كودك می فهمد كه مورد محبت اطرافیان است و این موضوع برای تربیت مطلوب او بسیار مهم است.

نگاه و لبخند به كودك، مانند ارتباط كلامی سازنده است. از نخستین روزهای تولد، نوزاد در جستجوی این رابطه است و سعی می كند با حركات محدود مثل باز و بسته كردن چشمها و تكان دادن دستها، به رفتار دیگران واكنش نشان دهد. باید توجه داشت، هر چند كودكان با یكدیگر متفاوتند اما همه آنها احساس دارند و تمام تحریكات اطراف خود را به خوبی درك می كنند. حركات، ایما و اشاره و غان و غون كردن نوزاد در شش ماه اول زندگی، او را برای ارتباط با دیگران آماده كرده و در آینده به خوبی پیامهای اطراف را درك می كند. این نوع ارتباط دلبستگی و تفاهم به وجود می آورد كه هزینه ای هم برای ایجاد آن لازم نیست.

● امگا ۳؛ اكسیر قرن

آیا شما از منابع امگا ۳ استفاده می كنید؟ از وقتی كه موضوع مواد غذایی كامل یا غنی به میان آمد، این سؤال را از زبان همه می شنویم. اسیدهای چرب عالی یا در اصطلاح تخصصی سه تایی غیر اشباع كه به اختصار امگا ۳ نامیده می شود، خواص بسیاری برای قلب و عروق و اعصاب دارد كه امروزه كشف شده است و تحقیقات در مورد تأثیرات گوناگون آن رو به افزایش است.

● امگا ۳؛ چربیهای مفید:

به طور كلی دو نوع اسید چرب وجود دارد:

▪ چربیهای اشباع كه میزان كلسترول خون را بالا برده و مهمترین منابع آن گوشتهای حیوانی و محصولات لبنی خالص است.

▪ چربیهای غیر اشباع كه مقدار كلسترول بد خون را پایین آورده و اساساً شامل روغنهای گیاهی و محصولات دریایی می شود.

بنابر این تقسیم بندی، امگا ۳ و امگا ۶ دو نوع اسید چرب غیر اشباع محسوب می شود. روغنهای گیاهی منبع غنی امگا ۶ هستند. ماهیهای چرب مثل ساردین، تن، ماهی آزاد و قزل آلا و ... مهمترین منبع امگا ۳ در درجه اول محسوب می شوند و سپس می توان جانوران سخت پوست، سویا، بادام، گردو و بعضی از روغنهای گیاهی مانند روغن دانه كتان، روغن گردو و روغن كلزا را از منابع سرشار از این ماده ارزشمند نام برد.

بر اساس آخرین تحقیقات در كشور سوئد مادرانی كه در دوران بارداری و شیردهی از منابع امگا ۳ استفاده می كنند، كودكان آنها كمتر از دیگران دچار بیماریهای حساسیتی می شوند. مصرف مداوم ماهی ۴۳ درصد خطر ابتلا به بیماری تب یونجه را در هشت سالگی نسبت به كسانی كه كمتر از منابع امگا ۳ استفاده می كنند، كاهش می دهد.

اسیدهای چرب در پیشگیری بیماریهای قلبی عروقی نقش مهمی دارند. به عقیده برخی از متخصصان، اسیدهای چرب افراد را در برابر بیماریهای نظیر افسردگی، اختلالات دوگانگی و آلزایمر مصون می كنند.

خوردن حداقل دوبار ماهی در هفته توصیه شده است، چرا كه ماهی حاوی مقدار بالای امگا ۳ و اسیدهای چرب غیر اشباع است.

مترجم: مریم سادات كاظمی
روزنامه قدس
دوشنبه 18 مرداد 1389  12:41 AM
تشکرات از این پست
kocholo_83
j133719
j133719
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1389 
تعداد پست ها : 1228
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:دانستنیهای مادرانه

عالی وجالب بود ممنونم
دوشنبه 18 مرداد 1389  2:15 AM
تشکرات از این پست
leila0033
leila0033
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1388 
تعداد پست ها : 4855
محل سکونت : تهران

پاسخ به:دانستنیهای مادرانه

ممنونم
با تشکر از شما دوست عزیز به خاطر همکاری با تالار فسقلی ها
ان شالله شاهد فعالیت های بیشتر شما در این تالار
فسقلی ها باشیم 
فسقلی ها رو فراموش نکنید

 


 

دوشنبه 18 مرداد 1389  11:09 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها