به گزارش ایرنا، پرواز و فرود صدها قطعه پرنده بر پهنه 'سبز آبی' دریاچه سد سیمره به زندگی و حیات پرندگان در این نقطه جغرافیایی از كشور جلوه ای دیگر بخشیده است.
پرندگان مهاجر كه كوچ خود را از دور دست های ایران هزاران كیلومتر دورتر در منطقه سیبری روسیه و آسیای میانه آغاز كرده اند اكنون برای زمستان گذرانی دریاچه سد سیمره ایلام در باختری ترین جای ایران را انتخاب كرده اند، تا در این تالاب كه این روزها در حال آبگیری است، اقامت كنند.
دریاچه سد سیمره به سبب موقعیت زیست محیطی دارای شرایط مناسبی برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر آبری و كنار آبزی در غرب كشور است.
رودخانه سیمره كه از تلاقی رودخانه های قره سو و گاماسیاب شكل گرفته در مرز ایلام و لرستان جریان داشته و تا انتهای حوزه كرخه 650 كیلومتر طول دارد.
دریاچه سد ساخته شده بر روی این رودخانه اكنون همزمان با فصل سرما میزبان انواع پرندگان مهاجر نادر از راه های دور و نزدیك است.
كارشناس اداره كل حفاظت محیط زیست ایلام می گوید: همه ساله سرشماری زمستانی پرندگان مهاجر آبزی و كنارآبزی در سراسر كشور از دهم دی تا پنجم بهمن ماه اجرا می شود.
'علی محمدزاده' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: دریاچه 180 میلیون متر مكعبی سد سیمره اكنون به تالاب و یكی از زیستگاه های مهم پرندگان مهاجر تبدیل كرده است.
وی ادامه داد: پرندگان مهاجر در دریاچه سد سیمره بیشتر از گونه های حواصیل خاكستری، خوتكا، ماهی خورك، ابلق، چنگر، باكلان، اگرت سفید و اردك سرسبز است.
او افزود: این پرندگان پس از مهاجرت به دریاچه سد سیمره تا اواخر زمستان و فصل سرما در این منطقه اقامت می كنند.
محمدزاده اظهار داشت: این پرندگان مهاجر با شروع فصل سرما از مناطق مختلفی از جمله نواحی عرض های شمالی، آسیای مركزی و حتی سیبری به استان ایلام مهاجرت می كنند.
این كارشناس محیط زیست ایلام گفت: دریاچه سد بزرگ سیمره به طول 10 كیلومتر از این پس زیستگاه مناسبی برای پرندگان مهاجر به شمار می رود.
وی افزود: با تكمیل آبگیری سد سیمره و رشد گونه های مختلف گیاهی در محدوده دریاچه در آینده نزدیك این منطقه به زیستگاهی امن برای اقامت پرندگان مهاجر تبدیل خواهد شد.
سد 180 متری سیمره حد فاصل دو استان ایلام و لرستان در 40 كیلومتری شمال غربی شهرستان دره شهر قرار دارد.