سرهنگ 'محمد رسولی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: رانندگی در فصل زمستان شرایطی دارد كه با رعایت برخی نكات می توان از بروز هرگونه سوانح جلوگیری كرد.
وی ادامه داد: رانندگان درفصل زمستان قبل از رانندگی باید به اطلاعات ارایه شده توسط پلیس از طریق رسانه های جمعی توجه كرده و از وضعیت راه ها اطلاعات كافی بدست آورند.
وی از رانندگان خواست به نكات زیر برای جلوگیری از هرگونه بروز سوانح رانندگی درفصل زمستان توجه كنند.
- درصورت انجام كارهای ضروری كه مجبور به استفاده از وسیله نقلیه درچنین شرایط نامساعد هستید ابتدا از وجود تجهیزات ایمنی ولوازم مورد نیاز برای رانندگی درشرایط مذكور اطمینان حاصل شود.
- لغزندگی جاده ها نه تنها در زمستان بلكه درفصول دیگر نیز باعث لیز بودن سطوح جاده می شود و برای جلوگیری از لغزش خودرو در چنین شرایطی نباید به هیچ وجه ترمز شدید گرفته و به خودرو اجازه دهید با توجه به مقاومت وزن خود به آرامی متوقف شود.
- درصورت مجبور بودن به رانندگی در برف و بوران با سرعت مطمئنه حركت كنید.
- از سالم بودن برف پاكن و چراغ های خودرو و راهنما اطمینان حاصل كرده و در حین رانندگی در برف و بوران برف پاك كن و چراغ های نور پایین را روشن كنید.
- درموقع رانندگی برروی برف فشرده سرعت خودرو را به نصف كاهش داده و درموقع رانندگی بر روی سطوح یخ زده آهسته برانید.
- درمواقع رانندگی برروی جاده های لغزنده ترمز شدید نگرفته و زودتر از موعد به صورت مكرر و آهسته ترمز بگیرید تا از لیز خوردن جلوگیری شود.
- درصورت نیاز به توقف و یا آغاز حركت درسطوح لغزنده سرعت را كم و با دنده سنگین حركت كنید.
- فاصله مجاز با خودروی جلویی را بخوبی رعایت كرده و درشرایط بد آب وهوایی این فاصله را افزایش دهید زیرا زمان اعمال فعالیت های رانندگی از دو تا سه ثانیه برروی جاده خشك به 9 تا 10 ثانیه درجاده های لغزنده افزایش می یابد.
رسولی همچنین توصیه كرد: رانندگان ضمن حركت با سرعت مطمئنه حقوق عابران پیاده را رعایت كرده وطوری حركت كنند كه آب جمع شده در معابر درنتیجه برخورد با لاستیك خودرو به عابران پاشیده نشود.