به گزارش خبرنگار ایرنا، درست از همان روزهای آغازین كار دولت نهم نیش انتقادات و زخم زبانها، این دولت نوپا را آماج قرار داد و نوعی نگرش در میان اپوزیسیون منتقد دولت در درون كشور و حتی فراتر از مرزها وجود داشت كه چنین می خواستند القا كنند كه دولت فاقد برنامه و راهبردهای صحیح برای مملكت داری است.
اما گذر زمان بسیاری از پیش داروی ها را یا محقق می كند و یا به محاق می برد كه این رویه در مورد كنش و كردار دولتهای نهم و دهم نیز صدق كرد و گرچه در برخی سایتها و رسانه های منتقد دولت هنوز هم نیش و كنایه هایی زده می شود اما باور عمومی در میان این افراد كه متاثر از قضاوت افكار عمومی ایرانیان است، آنها را واردار كرده است كه حتی بصورت چراغ خاموش هم كه شده، توفیقات دولت را بپذیرند.
مصرف زدگی و اسراف و تبذیر را شاید بتوان یكی از عادات منفی ما ایرانیان قلمداد كرد آنجاییكه روزانه میلیون ها تن هدررفت نان، بنزین، و سایر حاملهای انرژی فقط بر این امر صحه گذار بود كه با خیال راحت بخوریم و بریزیم و به فكر آیندگان و منابع و ثروت ملی كشور نباشیم ولی هرگز دولتی اراده نكرد كه برای این خصیصه منفی ما ایرانیها چاره اندیشی كند.
درست است، منظور اجرای قانون هدفمندی یارانه هاست كه گرچه از دولت سوم این برنامه می بایست اجرا می شد اما هر دولتی كه بر سر كار آمد حاضر به اجرا و پذیرش ریسك های ناشی از اجرای آن نبود و به همین دلیل بود كه به بلندای بیش از دو دهه، رویه مصرف زدگی در اعماق ذهن ما وجود داشت.
شاید بتوان اجرای قانون هدفمندی یارانه ها را كه تنها منحصر به كشورمان نیست و كشورهایی نظیر تركیه، مالزی، اندونزی و.. كه امروز از اقتصادی شكوفا بهره مند هستند نیز با اجرای چنین ساز و كارهایی موفق به گام نهادن در جاده توسعه شدند را از مهمترین و شجاعانه ترین اقدامات دولت احمدی نژاد توصیف كرد.
البته اهمیت این كار بزرگ زمانی مشخص و بارزتر می شود كه بدانیم در اثنای اجرای این قانون، هرگز بسترهای روانی مناسب و بایسته ای برای دولت فراهم نبود و علاوه بر مانورهای تبلیغاتی و تحریمهای دشمنان و بدخواهان در آنسوی مرزها، در درون كشور هم كم نبودند افرادی كه در برابر این طرح ایستادگی می كردند و خرسندی خود را در شكست آن می دیدند.
اكنون یكسال از اجرای این قانون می گذرد و تازه حتی منتقدان متوجه آثار مفید اجرای این قانون برای كلیت منافع كشور هستند و تنها در یك زمینه می توان صرفه جویی در مصرف بنزین و حتی نگاه صادراتی به این فرآورده استراتژیك را یكی از تبعات نیك آن بر شمرد.
دولت در این سالها با سفرهای متعددی كه به شهرستانها و حتی روستاهای دوردست كشور داشته است، منشا تحولات بزرگی شده و بی دلیل نیست كه روز گذشته در ایلام، ملكشاهی و.. شاهد استقبال پرشور مردمی از رییس دولت و همراهان وی بودیم.
زمانی شاید خانه دار شدن برای طبقات كم درآمد و فقیر جامعه یك رویا بود ولی امروز حداقل در استان ایلام شاهد قد كشیدن برجهای چند طبقه در قالب واحدهای مسكن مهر هستیم كه اگر نبود اراده و درایت دولت و ابتكار نیك او، شاید خانه دار شدن برای بسیار از مردم و زوجهای جوان در حد رویای دست نیافتنی شان باقی می ماند.
توزیع سهام عدالت در میان محرومین جامعه، توسعه مراكز صنعتی و بهبود فضای كسب و كار، رونق بازارچه های مرزی و توسعه صادرات غیر نفتی و دهها اثر مثبت دیگر را می توان از سفرهای استانی دولت ادراك كرد و قطعا مردم هم بهترین داور هستند و این دستاوردها را می بینند كه در گرما و سرما و در هر شرایطی دولت را همراهی می كنند.
استان ایلام را اگر با قبل از روی كار آمدن دولت نهم مقایسه كنیم، با چشمانی غیر مسلح و بدور از هر گونه استناد كردن به آمارهای رسمی، در سطح شهرها و روستاهای استان می توان رشد قابل ملاحظه ای را شاهد بود.
هرچند هنوز با شاخص های یك استان مترقی و مدرن بسیار فاصله داریم ولی سوال این است كه چرا دولتهای قبلی نتوانستند و یا نخواستند توسعه را به استانهای محرومی چون ایلام ارزانی دارند اما دولتهای نهم و دهم توانستند و خواستند.
آیا وزرای كابینه این دولت هم نمی توانستند همچون اسلاف خود در اتاقهای گرم و راحت شان در تهران بمانند و برای كشور از راه دور تصمیماتی بگیرند كه در عمل نمود چندانی نداشته باشد پس باید منصف بود و به دولتمردان خود دست مریزاد گفت.