0

شکوهی به وسعت 30 هکتار+قدیمی‌ترین گنبد آجری را اینجا ببینید

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

شکوهی به وسعت 30 هکتار+قدیمی‌ترین گنبد آجری را اینجا ببینید

 

 

سروستان
آخرین بررسی‌های باستان‌شناسی در مجموعه کاخ سروستان نشان داده این مجموعه ساسانی در دوره اوج شکوه خود....

 


آخرین بررسی‌های باستان‌شناسی در مجموعه کاخ سروستان نشان داده این مجموعه ساسانی در دوره اوج شکوه خود حدود 30 هکتار وسعت داشته است.

 مجموعه کاخ سروستان که قدیمی‌ترین گنبد آجری کشور را در خود جای داده، در زمان بهرام گور ساسانی ساخته شده است.

ورودی یكی از سالن‌های كاخ سروستان

کاخ سروستان در استان فارس و در 9 کیلومتری جنوب شهر سروستان و در مسیر روستای نظرآباد در دشتی وسیع جای گرفته و از جنس سنگ و گچ است. این بنا که از باشکوه‌ترین کاخ‌های ساسانی بوده و قسمت اصلی بنا در ضلع شرقی بوده که شامل یک ایوان بزرگ و دو ایوان کوچک‌تر است. ایوان اصلی به تالار مرکزی و سپس به حیاط مرتبط می‌شود و در دو طرف آن دو تالار بزرگ با سقف گنبدی مرتفع قرار دارد.


در دو تالار گنبد دار در حاشیه زیر سقف بقایای گچبری دیده می‎‌شود. این کاخ نسبت به دیگر بناهای این دوره، فن معماری و پلان‌های پیچیده تری بالاتری دارد. آخرین بررسی‌های باستان‌شناسی در مجموعه کاخ سروستان نشان داده این مجموعه ساسانی در دوره اوج شکوه خود حدود 30 هکتار وسعت داشته است.


از دیگر جاذبه‌های گردشگری بخش سروستان، کاخ سروستان، بقعه شیخ یوسف سروستان، قلعه گبری و قلعه برزو هستند.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
شنبه 1 بهمن 1390  2:13 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها