سوال تستی
|
پاسخ
|
1
|
الف
|
2
|
الف
|
3
|
د
|
4
|
ب
|
5
|
ج
|
6
|
ب
|
7
|
د
|
8
|
الف
|
9
|
ب
|
پاسخ سوالات تشریحی
سوال 1 تشریحی:
بیشتراسیران بدر به گفته یعقوبی ۶۸ نفرشان سربها (فدیه) دادند و آزاد شدند عباس بن عبدالمطلب عموی پیامبر (ص) که جزء اسیران بود، اظهار ناداری کرد.
رسول خدا (ص) فرمود: مالی که نزد ام فضل (همسر عباس) امانت گذاشتی چطور شد او گفت: گواهی میدهم که تو پیامبر خدایی، بخدا قسم جز من و او کسی از این امر اطلاعی نداشت سپس سربهای خود و دو برادر زاده و هم پیمان آن دو را نیز پرداخت کرد و همگی آزاد شدند.
گردن دو نفر از اسیران به دستور پیامبر زده شد.
مقدار سربها فدیه از هزار درهم تا چهار هزار درهم بود پیامبر (صلی الله علیه وآله) به کسانی که نمیتوانستند، حداقل را پرداخت کنند، فرمود: هر کدام از شما که ده نفر از فرزندان انصار را خواندن و نوشتن بیاموزد، آزاد میگردد.
سوال 2 تشریحی:
1. امام حسن علیه السلام عقل مجسم
رسول اکرم (ص) به مناسبت های مختلف در توصیف امام حسن مجتبی علیه السلام سخن گفته اند؛ از جمله فرمودند: «اگر قرار بود عقل به صورت یک انسان تجسم پیدا کند به صورت امام حسن علیه السلام ظاهر می شد».
2. امام حسن علیه السلام ، شبیه پیامبر (ص)
روزی رسول خدا (ص) خطاب به امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند: ؛ تو به لحاظ صورت و سیرت به من می مانی.
3. ترمذی به سندش از ابن عباس نقل کرده: «روزی رسول خدا (ص) حسن بن علی را بر دوش خود سوار کرده بود. شخصی عرض کرد: ای غلام! خوب مرکبی را سوار شدهای. پیامبر (ص) فرمود: او نیز خوب راکبی است.» .
4. ابن کثیر به سندش از جابر بن عبداللَّه نقل کرده که رسول خدا (ص) فرمود: «هر کس دوست دارد تا به آقای جوانان اهل بهشت نظر کند، باید به حسن بن علی نظر نماید.»
5. متقی هندی به سندش از عایشه نقل کرده که گفت: «پیامبر (ص) همیشه حسن (ع) را میگرفت و او را به خود میچسبانید، آنگاه میفرمود: «بار خدایا! همانا این فرزند من است و او را دوست دارم، پس تو نیز او را دوست دار و نیز هر کس که او را دوست میدارد دوست بدار.»
6. مسلم در صحیح خود از ابوهریره نقل کرده که رسول خدا (ص) درباره حسن (ع) فرمود: «بار خدایا! همانا من او را دوست دارم، پس تو نیز او را دوست بدار، و هر کس که او را دوست دارد، دوست بدار.»
7. از پیامبر (ص) در حدیثی روایت شده که فرمود: «اگر قرار بود عقل در شخصی مجسّم گردد آن شخص حسن بن علی بود.»
8. براء بن عازب از رسول خدا (ص) نقل کرده که درباه امام حسن (ع) فرمود: «این از من و من از اویم و آنچه بر من حرام است بر او نیز حرام میباشد.»
سوال3 تشریحی:
حضرت رضا(ع) می فرماید:«... و هر که در روز غدیر مومنی را دیدار کند، خدا هفتاد نور در قبرش وارد کند و قبرش را گشاده سازد.و هر روز هفتاد هزار فرشته قبرش را زیارت کند و بهشت را به او بشارت دهند».( اقبال الاعمال2/262)