0

مسابقه سوگواره صفر

 
marzeyeh
marzeyeh
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 280
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف

3

د

4

ب

5

ج

6

ب

7

د

8

الف

9

ب

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی : 1- در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟

بعد از پایان جنگ بدر و پیروزی مسلمون ها بر کفار برای اولین دفعه، حدود هفتاد و چند نفر اسیر از کافران گرفته شد

بلافاصله، از جمله حقوق اولیه که پیامبر اسلام برای اسرا در نظر گرفت، احترام گذاشتن به اونها و بلکه فراتر از اون، محبت کردن به اون ها بود! جالبه که این افراد تا چندی پیش در میدان جنگ با شمشیر به جان مسلمون ها افتاده بودن، ولی پیغمبر به وضوح تبیین کردن که باید با اسرا خوش رفتاری بشه.مسلمون ها هم به دستور پیغمبر وفا کردن، برای اسیرهایی که لباس نداشتن لباس تهیه کردن، زخم های اون ها رو مداوا کردن، و به اون ها غذا دادن. حتی برای رعایت کامل دستور رسول خدا، اگر دو نوع غذا می‏داشتند، غذای خوب‏تر و لذیذتر را به اسرا می‏بخشیدن.جالبه که گفته بشه در اسلام، غذا دادن به اسیر، برکسی که او رو به اسارت می‏گیره تا وقتی که اسیر رو به فرمانده تحویل بده، واجبه. مثل نماز.برگردیم به جنگ بدر؛ یکی از کسانی که در این جنگ اسیر شده بود "ابوعزیز بن عمیر" نام داشت. او می گه: "چون مسلمانان می‏خواستند نهار یا شام بخورند، ابتدا به من تعارف می‏کردند و به من نان می‏دادند و خود فقط خرما می‏خوردند. هیچ کس از آنان مقداری نان در اختیارش قرار نگرفت، مگر اینکه نخست به من تعارف کرد".حتی در بعضی از نقل های تاریخی دیده می شه که اگر اسیری که گرفته می شد قابل به راه رفتن نبود، اصحاب پیغمبر برای این که به اسیر سختی نرسه، اون رو به روی دوش خودشون می ذاشتن!البته یادمون باشه، که احترام به اسیر اصلا به معنی دلرحمی بیجا در میدان نبرد و یا در مجازات او نیست. در موقع اسیر گرفتن هم کسی حلوا پخش نمی کنه و در نبرد ضربه هایی وارد می شه. ولی، صحبت در مورد زمان بعد از گرفتن اسیر و قبل از اجرای مجازت اونه.  اتفاقا در تعدادی از موارد حکمی که توسط پیغمبر برای اسرا صادر می شد اعدام بود ولی از لحظه ای که فرد اسیر مسلمون ها بود تا لحظه ای که اعدام می شد، با او خوش رفتاری می شد. پس یادمون باشه که این دو مساله در تضاد هم نیستن. در حدیثی از امام علی داریم: "اطعام اسیر و نیکی کردن به او حقی است واجب، هر چند که بخواهی او را در روز بعد به قتل برسانی" اوج این زیبایی رو می شه در رفتار حضرت علی در قبال قاتل خودش دید. اونجا که سفارش نمود: "به این اسیر محبت کنید و به او آب و غذا دهید و با او به احسان رفتار کنید".خلاصه، بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن.هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ رو فرستادن تا اسیران خودشون رو آزاد کنن. (مبلغ بین هزار و چهارهزار درهم تعیین شده بود).
جالبه که داماد پیامبر، یعنی همسر دختر پیغمبر زینب، از اسیر شدگان بود! (دختر پیغمبر قبل از بعثت به همسرى این مرد در آمده بود). برای آزادسازی شوهرش، دختر پیامبر گردن‏بندى را که خدیجه در عروسیش به او داده بود به عنوان فداء نزد پدر فرستاد.

 

سوال 2 تشریحی2- امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟

امام حسن(ع) از دیدگاه پیامبر (ص) : الف- لو کان العقل و رجلا لکان الحسن (فرائد السمطین)=اگر عقل به صورت آدمی آفریده می شد ، هر اینه به شکل و شمائل امام حسن آفریده می شد.ب-اشبهت خلقی و خلقی (اعیان الشیعه ج۱ ص۵۶۳)تو در اندام واخلاق شبیه به من هستی.

سوال3 تشریحی: 3- حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

سه شنبه 4 بهمن 1390  7:01 PM
تشکرات از این پست
zahra69
zahra69
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 99
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

 

 

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

 د

4

 ب

5

ج

6

ب

7

الف

8

 د

9

ب

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی : بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (ص) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (ص) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد.

سوال 2 تشریحی: همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد. حسن و حسین علیهم السلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.

سوال3 تشریحی : امام رضا (ع):کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

سه شنبه 4 بهمن 1390  7:27 PM
تشکرات از این پست
kiasan
kiasan
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 5
محل سکونت : البرز

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف                        :پیامبر اکرم (ص

2

 الف              سوره آل عمران ، آیه144

3

 د                                       ابوجهل

4

 ب                    به فاصله چهار انگشت

5

ج                                 سال50 ه.ق

6

ب          به میزان عقل ،درک وشعورشان

7

 الف                              حضرت علی (ع)

8

          د                                          از پیشنهادات ایشان در امور حکومتی استفاده گردد.

9

ب                                 عقل و جهل

 

پاسخ سوالات تشریحی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سوال 1 تشریحی :پیامبر (ص) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک  عقبة و  نضر  را گردن بزنند.آیات ۶۷ - ۷۱ به پیامبر (ص) نازل شد و اجازه  فداء  در مقابل آزادى اسیران داد و هفتاد نفر از اسیران را آزاد  ( فداء ) گرفتند

سوال 2 تشریحی: امـام عـلـى (ع ) از رسـول خـدا(ص ) روایـت كرده است كه فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة , یعنى حسن و حسین آقاى جوانان اهل بهشت هستند. جـابـربن عبداللّه انصارى از رسول خدا روایت كرده است كه روزى در مسجد در كنار آن حضرت بـااصحاب بزرگوارش نشسته بودیم حسین (ع ) وارد مسجد شد پیامبر رو به ما كرد و فرمود: من اراد ان یـنظرالى سید شباب اهل الجنة , فلینظر الى الحسین بن على , یعنى : هر كس مى خواهد به آقاى جوانان بهشت نگاه كند, به چهره فرزندم حسین بنگرد. هـر كس فرزندانم حسن و حسین را دوست بدارد, من او را دوست دارم و هر كس من اورا دوست بـدارم , خـداونـد او را دوست دارد و هر كس خدا او را دوست بدارد به بهشت هاى پر از نعمت وارد خواهد شد اما هر كس آن دو را دشمن بدارد و بر آنها ستم روادارد, من او را دشمن خواهم داشت و هر كس من او را دشمن دارم , خداوند او را دشمن دارد و به آتش جهنم در افكند و در عذاب پایدار بماند

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سوال3 تشریحی :امام رضا (ع):کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

 

 سلام

سه شنبه 4 بهمن 1390  7:32 PM
تشکرات از این پست
esfahan11
esfahan11
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 352
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

 

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف 

3

د 

4

ب

5

ج

6

ب 

7

الف

8

د

9

ب 

جواب سوال 1 تشریحی 


قبل از پرداختن به جواب، لازم است مقداري با اين دو فرد آشنا شويم نضر بن حارث كسي است كه بگفتة پاره‌اي از مفسران چند آيه از قرآن مانند آيه 93 انعام و آيه 13 از سورة مطففين و 31 انفال و آيات ديگر در مذمت او نازل شده است.

 

 واقدي مي‌گويد: آيات ”و اذا تتلي عليهم آياتنا قالوا...  اللهم ان كان هذا هو الحق من عندك فامطر علينا حجارة من السماء او ائتنا بعذاب اليم“(انفال 31) در حق نضر بن حارث نازل شده و خداي فرمود: أفبعذابنا يستعجلون ...(صافات/176و177)كه منظور نزول عذاب روز بدر است(مغازی واقدی ص100)

 

او همان كسي است كه مسافرتهايي به حيره و شهرهاي ايران كرده بود و داستانهاي رستم و اسفنديار را شنيده بود و هرگاه پيامبر (ص) در جايي مي‌نشست و داستان عذابهاي قوم عاد و ثمود و ساير ملتهاي گذشته را بيان مي‌فرمود، بعد از رفتن آنحضرت، مي‌آمد و بجاي پيامبر مي‌نشست و مي‌گفت: بخدا داستانهايي كه من مي‌گويم بهتر است از قصه‌هايي كه محمد براي شما مي‌گويد(زندگانی حضرت محمد،رسولی محلاتی،ص161)

 

از گفته‌هاي واقدي برمي‌آيد كه او و عقبه بن معيط از محركين اصلي و برپا كنندگان جنگ بدر بوده‌اند و در جنگ بدر هم قريش سه پرچمدار داشت كه يكي از آنان نضر بن حارث بوده است. (مغازی ص27و28و43)

 

و وقتي مقداد او را اسير نمود، او با مصعب بن عمير صحبت كرد كه پيامبر (ص) او را نكشد مصعب در جواب او گفت: تو دربارة كتاب خدا چنين و چنان مي‌گفتي و دربارة پيامبر چنين و چنان و علاوه تو ياران محمد را شكنجه مي‌كردي(مغازی ص79).

 

عقبه بن معيط هم از سران مشرك بود، از اشعار اوست وقتي كه پيامبر به مدينه مهاجرت فرمود: اي كسي كه سوار بر ناقه گوش بریده بودی از پيش ما هجرت كردي، پس از مدت كمي مرا سوار بر اسب خواهي ديد كه نيزه خود را ميان شما سيراب خواهم كرد و شمشير از شما هر گونه شبهه‌اي را خواهد گرفت.(مغازی ص61)

 

 پيامبر(ص)  در جواب خود عقبه، علت دستور قتلش را دشمني‌او با خدا و پيامبر (ص) و آزار دادن پيامبر(ص)  عنوان مي‌فرمايد.(مغازی ص84)

 

حال در جواب شما مي‌گوئيم كه قوانين اسلام در راستاي تامين منافع دنيوي و اخروي مي‌باشد و كشتن اسير گرچه امر ناپسندي است اما اين امر بعنوان يك قانون فطري تلقي نمي‌گردد و در بعضي از موارد قابل استثناء و تبصره مي‌باشد مثلاً در اين مورد خاص پيامبر (ص) روي مصالح عمومي نه بمنظور انتقام جويي تصميم به قتل ايندو گرفتند چرا كه آنان از سران كفر و طراح نقشه‌هاي ضد اسلامي بودند و تحريك قبايل به دست آنان انجام شده بود و چه بسا پيامبر اسلام اطمئنان داشت كه اگر آنان آزاد شوند باز به كارهاي خطرناكي دست خواهند زد.

 

(فروغ ابديت،ج1،ص515)

 

خداوند در سوره انفال 67 مي‌فرمايد:

 

هيچ پيامبري حق ندارد اسيراني (از دشمن) بگيرد تا كاملاً بر آنها پيروز گردد (و جاي پاي خود را در زمين محكم كند) شما متاع ناپديدار دنيا را مي‌خواهيد (و مايليد اسيران بيشتري بگيريد و در برابر گرفتن فديه آزاد كنيد) ولي خداوند سراي ديگر را (براي شما) مي‌خواهد، و خداوند قادر و حكيم است.

 

از اين آيه اينگونه استفاده مي‌شود: گرفتن اسير در صورت اطمئنان از بي خطر بودن آن است ولي اگر زنده نگه داشتن اسيري براي دين و نظام اسلامي خطرناك باشد، مجاز نمي‌باشد مخصوصاً با توجه به اينكه پيامبر (ص) تصميم به آزادي اسراء داشت، در اين صورت اسير گرفتن و زنده نگه داشتن و بعد آزاد كردن شخصي كه مي‌تواند خطرناك باشد، كار عاقلانه‌اي محسوب نمي‌شود.

 

 

لذا پس از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفا کرد.

۲- امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟

 

 

 

- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: 
ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین: 
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ” ۱ “. 
۲ عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا: 
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ” ۲ “. 
۳ نیز فرمود: 
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی: 
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ” ۳ “. 
۴ در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟» 
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود: 

اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

۳- حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

 

 

امام رضا (ع)

 کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند. 

اقبال الاعمال

عید غدیر روز تبریک و تهنیت است.هریک به دیگری تبریک بگوید ، هر وقت مومنی برادرش را ملاقات کرد ، چنین بگوید : ((حمد و ستایش خدایی را که به ما توفیق چنگ زدن به ولایت امیرمومنان مولا علی (ع) را عطا کرد)) آری عید غدیر روز لبخند زدن به چهره مردم با ایمان است.

 

اقبال الاعمال

 

سه شنبه 4 بهمن 1390  8:51 PM
تشکرات از این پست
eramau
eramau
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 733
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

  

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف 

3

د 

4

ب

5

ج

6

ب 

7

الف

8

د

9

ب 

جواب سوال 1 تشریحی در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟ .

قبل از پرداختن به جواب، لازم است مقداري با اين دو فرد آشنا شويم نضر بن حارث كسي است كه بگفتة پاره‌اي از مفسران چند آيه از قرآن مانند آيه 93 انعام و آيه 13 از سورة مطففين و 31 انفال و آيات ديگر در مذمت او نازل شده است.

 واقدي مي‌گويد: آيات و اذا تتلي عليهم آياتنا قالوا...  اللهم ان كان هذا هو الحق من عندك فامطر علينا حجارة من السماء او ائتنا بعذاب اليم“(انفال 31) در حق نضر بن حارث نازل شده و خداي فرمود: أفبعذابنا يستعجلون ...(صافات/176و177)كه منظور نزول عذاب روز بدر است(مغازی واقدی ص100)

او همان كسي است كه مسافرتهايي به حيره و شهرهاي ايران كرده بود و داستانهاي رستم و اسفنديار را شنيده بود و هرگاه پيامبر (ص) در جايي مي‌نشست و داستان عذابهاي قوم عاد و ثمود و ساير ملتهاي گذشته را بيان مي‌فرمود، بعد از رفتن آنحضرت، مي‌آمد و بجاي پيامبر مي‌نشست و مي‌گفت: بخدا داستانهايي كه من مي‌گويم بهتر است از قصه‌هايي كه محمد براي شما مي‌گويد. (زندگانی حضرت محمد،رسولی محلاتی،ص161)

از گفته‌هاي واقدي برمي‌آيد كه او و عقبه بن معيط از محركين اصلي و برپا كنندگان جنگ بدر بوده‌اند و در جنگ بدر هم قريش سه پرچمدار داشت كه يكي از آنان نضر بن حارث بوده است. (مغازی ص27و28و43)

و وقتي مقداد او را اسير نمود، او با مصعب بن عمير صحبت كرد كه پيامبر (ص) او را نكشد مصعب در جواب او گفت: تو دربارة كتاب خدا چنين و چنان مي‌گفتي و دربارة پيامبر چنين و چنان و علاوه تو ياران محمد را شكنجه مي‌كردي(مغازی ص79).

عقبه بن معيط هم از سران مشرك بود، از اشعار اوست وقتي كه پيامبر به مدينه مهاجرت فرمود: اي كسي كه سوار بر ناقه گوش بریده بودی از پيش ما هجرت كردي، پس از مدت كمي مرا سوار بر اسب خواهي ديد كه نيزه خود را ميان شما سيراب خواهم كرد و شمشير از شما هر گونه شبهه‌اي را خواهد گرفت.(مغازی ص61)

 پيامبر(ص)  در جواب خود عقبه، علت دستور قتلش را دشمني‌او با خدا و پيامبر (ص) و آزار دادن پيامبر(ص)  عنوان مي‌فرمايد.(مغازی ص84)

حال در جواب شما مي‌گوئيم كه قوانين اسلام در راستاي تامين منافع دنيوي و اخروي مي‌باشد و كشتن اسير گرچه امر ناپسندي است اما اين امر بعنوان يك قانون فطري تلقي نمي‌گردد و در بعضي از موارد قابل استثناء و تبصره مي‌باشد مثلاً در اين مورد خاص پيامبر (ص) روي مصالح عمومي نه بمنظور انتقام جويي تصميم به قتل ايندو گرفتند چرا كه آنان از سران كفر و طراح نقشه‌هاي ضد اسلامي بودند و تحريك قبايل به دست آنان انجام شده بود و چه بسا پيامبر اسلام اطمئنان داشت كه اگر آنان آزاد شوند باز به كارهاي خطرناكي دست خواهند زد.

(فروغ ابديت،ج1،ص515)

خداوند در سوره انفال 67 مي‌فرمايد:

هيچ پيامبري حق ندارد اسيراني (از دشمن) بگيرد تا كاملاً بر آنها پيروز گردد (و جاي پاي خود را در زمين محكم كند) شما متاع ناپديدار دنيا را مي‌خواهيد (و مايليد اسيران بيشتري بگيريد و در برابر گرفتن فديه آزاد كنيد) ولي خداوند سراي ديگر را (براي شما) مي‌خواهد، و خداوند قادر و حكيم است.

از اين آيه اينگونه استفاده مي‌شود: گرفتن اسير در صورت اطمئنان از بي خطر بودن آن است ولي اگر زنده نگه داشتن اسيري براي دين و نظام اسلامي خطرناك باشد، مجاز نمي‌باشد مخصوصاً با توجه به اينكه پيامبر (ص) تصميم به آزادي اسراء داشت، در اين صورت اسير گرفتن و زنده نگه داشتن و بعد آزاد كردن شخصي كه مي‌تواند خطرناك باشد، كار عاقلانه‌اي محسوب نمي‌شود.

لذا پس از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفاکرد.

۲امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟

- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: 
ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین:
 
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ”
 ۱ “. 
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا: 
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ”
 ۲ “. 
۳ – نیز فرمود: 
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
 
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ”
 ۳ “. 
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟» 
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
 

اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

۳حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

امام رضا (ع)

 کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند. 

اقبال الاعمال

عید غدیر روز تبریک و تهنیت است.هریک به دیگری تبریک بگوید ، هر وقت مومنی برادرش را ملاقات کرد ، چنین بگوید : ((حمد و ستایش خدایی را که به ما توفیق چنگ زدن به ولایت امیرمومنان مولا علی (ع) را عطا کرد)) آری عید غدیر روز لبخند زدن به چهره مردم با ایمان است.

اقبال الاعمال


 

سه شنبه 4 بهمن 1390  8:58 PM
تشکرات از این پست
ramin04451
ramin04451
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1390 
تعداد پست ها : 162
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

 

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف 

3

د 

4

ب

5

ج

6

ب 

7

الف

8

د

9

ب 

جواب سوال 1 تشریحی در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟ .

قبل از پرداختن به جواب، لازم است مقداري با اين دو فرد آشنا شويم نضر بن حارث كسي است كه بگفتة پاره‌اي از مفسران چند آيه از قرآن مانند آيه 93 انعام و آيه 13 از سورة مطففين و 31 انفال و آيات ديگر در مذمت او نازل شده است.

 واقدي مي‌گويد: آيات و اذا تتلي عليهم آياتنا قالوا...  اللهم ان كان هذا هو الحق من عندك فامطر علينا حجارة من السماء او ائتنا بعذاب اليم“(انفال 31) در حق نضر بن حارث نازل شده و خداي فرمود: أفبعذابنا يستعجلون ...(صافات/176و177)كه منظور نزول عذاب روز بدر است(مغازی واقدی ص100)

او همان كسي است كه مسافرتهايي به حيره و شهرهاي ايران كرده بود و داستانهاي رستم و اسفنديار را شنيده بود و هرگاه پيامبر (ص) در جايي مي‌نشست و داستان عذابهاي قوم عاد و ثمود و ساير ملتهاي گذشته را بيان مي‌فرمود، بعد از رفتن آنحضرت، مي‌آمد و بجاي پيامبر مي‌نشست و مي‌گفت: بخدا داستانهايي كه من مي‌گويم بهتر است از قصه‌هايي كه محمد براي شما مي‌گويد. (زندگانی حضرت محمد،رسولی محلاتی،ص161)

از گفته‌هاي واقدي برمي‌آيد كه او و عقبه بن معيط از محركين اصلي و برپا كنندگان جنگ بدر بوده‌اند و در جنگ بدر هم قريش سه پرچمدار داشت كه يكي از آنان نضر بن حارث بوده است. (مغازی ص27و28و43)

و وقتي مقداد او را اسير نمود، او با مصعب بن عمير صحبت كرد كه پيامبر (ص) او را نكشد مصعب در جواب او گفت: تو دربارة كتاب خدا چنين و چنان مي‌گفتي و دربارة پيامبر چنين و چنان و علاوه تو ياران محمد را شكنجه مي‌كردي(مغازی ص79).

عقبه بن معيط هم از سران مشرك بود، از اشعار اوست وقتي كه پيامبر به مدينه مهاجرت فرمود: اي كسي كه سوار بر ناقه گوش بریده بودی از پيش ما هجرت كردي، پس از مدت كمي مرا سوار بر اسب خواهي ديد كه نيزه خود را ميان شما سيراب خواهم كرد و شمشير از شما هر گونه شبهه‌اي را خواهد گرفت.(مغازی ص61)

 پيامبر(ص)  در جواب خود عقبه، علت دستور قتلش را دشمني‌او با خدا و پيامبر (ص) و آزار دادن پيامبر(ص)  عنوان مي‌فرمايد.(مغازی ص84)

حال در جواب شما مي‌گوئيم كه قوانين اسلام در راستاي تامين منافع دنيوي و اخروي مي‌باشد و كشتن اسير گرچه امر ناپسندي است اما اين امر بعنوان يك قانون فطري تلقي نمي‌گردد و در بعضي از موارد قابل استثناء و تبصره مي‌باشد مثلاً در اين مورد خاص پيامبر (ص) روي مصالح عمومي نه بمنظور انتقام جويي تصميم به قتل ايندو گرفتند چرا كه آنان از سران كفر و طراح نقشه‌هاي ضد اسلامي بودند و تحريك قبايل به دست آنان انجام شده بود و چه بسا پيامبر اسلام اطمئنان داشت كه اگر آنان آزاد شوند باز به كارهاي خطرناكي دست خواهند زد.

(فروغ ابديت،ج1،ص515)

خداوند در سوره انفال 67 مي‌فرمايد:

هيچ پيامبري حق ندارد اسيراني (از دشمن) بگيرد تا كاملاً بر آنها پيروز گردد (و جاي پاي خود را در زمين محكم كند) شما متاع ناپديدار دنيا را مي‌خواهيد (و مايليد اسيران بيشتري بگيريد و در برابر گرفتن فديه آزاد كنيد) ولي خداوند سراي ديگر را (براي شما) مي‌خواهد، و خداوند قادر و حكيم است.

از اين آيه اينگونه استفاده مي‌شود: گرفتن اسير در صورت اطمئنان از بي خطر بودن آن است ولي اگر زنده نگه داشتن اسيري براي دين و نظام اسلامي خطرناك باشد، مجاز نمي‌باشد مخصوصاً با توجه به اينكه پيامبر (ص) تصميم به آزادي اسراء داشت، در اين صورت اسير گرفتن و زنده نگه داشتن و بعد آزاد كردن شخصي كه مي‌تواند خطرناك باشد، كار عاقلانه‌اي محسوب نمي‌شود.

لذا پس از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفاکرد.

۲امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟

- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: 
ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین:
 
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ”
 ۱ “. 
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا: 
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ”
 ۲ “. 
۳ – نیز فرمود: 
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
 
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ”
 ۳ “. 
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟» 
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
 

اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

۳حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

امام رضا (ع)

 کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند. 

اقبال الاعمال

عید غدیر روز تبریک و تهنیت است.هریک به دیگری تبریک بگوید ، هر وقت مومنی برادرش را ملاقات کرد ، چنین بگوید : ((حمد و ستایش خدایی را که به ما توفیق چنگ زدن به ولایت امیرمومنان مولا علی (ع) را عطا کرد)) آری عید غدیر روز لبخند زدن به چهره مردم با ایمان است.

اقبال الاعمال

سه شنبه 4 بهمن 1390  9:32 PM
تشکرات از این پست
rezayousefi
rezayousefi
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 193
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

  

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف 

3

د 

4

ب

5

ج

6

ب 

7

الف

8

د

9

ب 

جواب سوال 1 تشریحی در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟ .

قبل از پرداختن به جواب، لازم است مقداري با اين دو فرد آشنا شويم نضر بن حارث كسي است كه بگفتة پاره‌اي از مفسران چند آيه از قرآن مانند آيه 93 انعام و آيه 13 از سورة مطففين و 31 انفال و آيات ديگر در مذمت او نازل شده است.

 واقدي مي‌گويد: آيات و اذا تتلي عليهم آياتنا قالوا...  اللهم ان كان هذا هو الحق من عندك فامطر علينا حجارة من السماء او ائتنا بعذاب اليم“(انفال 31) در حق نضر بن حارث نازل شده و خداي فرمود: أفبعذابنا يستعجلون ...(صافات/176و177)كه منظور نزول عذاب روز بدر است(مغازی واقدی ص100)

او همان كسي است كه مسافرتهايي به حيره و شهرهاي ايران كرده بود و داستانهاي رستم و اسفنديار را شنيده بود و هرگاه پيامبر (ص) در جايي مي‌نشست و داستان عذابهاي قوم عاد و ثمود و ساير ملتهاي گذشته را بيان مي‌فرمود، بعد از رفتن آنحضرت، مي‌آمد و بجاي پيامبر مي‌نشست و مي‌گفت: بخدا داستانهايي كه من مي‌گويم بهتر است از قصه‌هايي كه محمد براي شما مي‌گويد. (زندگانی حضرت محمد،رسولی محلاتی،ص161)

از گفته‌هاي واقدي برمي‌آيد كه او و عقبه بن معيط از محركين اصلي و برپا كنندگان جنگ بدر بوده‌اند و در جنگ بدر هم قريش سه پرچمدار داشت كه يكي از آنان نضر بن حارث بوده است. (مغازی ص27و28و43)

و وقتي مقداد او را اسير نمود، او با مصعب بن عمير صحبت كرد كه پيامبر (ص) او را نكشد مصعب در جواب او گفت: تو دربارة كتاب خدا چنين و چنان مي‌گفتي و دربارة پيامبر چنين و چنان و علاوه تو ياران محمد را شكنجه مي‌كردي(مغازی ص79).

عقبه بن معيط هم از سران مشرك بود، از اشعار اوست وقتي كه پيامبر به مدينه مهاجرت فرمود: اي كسي كه سوار بر ناقه گوش بریده بودی از پيش ما هجرت كردي، پس از مدت كمي مرا سوار بر اسب خواهي ديد كه نيزه خود را ميان شما سيراب خواهم كرد و شمشير از شما هر گونه شبهه‌اي را خواهد گرفت.(مغازی ص61)

 پيامبر(ص)  در جواب خود عقبه، علت دستور قتلش را دشمني‌او با خدا و پيامبر (ص) و آزار دادن پيامبر(ص)  عنوان مي‌فرمايد.(مغازی ص84)

حال در جواب شما مي‌گوئيم كه قوانين اسلام در راستاي تامين منافع دنيوي و اخروي مي‌باشد و كشتن اسير گرچه امر ناپسندي است اما اين امر بعنوان يك قانون فطري تلقي نمي‌گردد و در بعضي از موارد قابل استثناء و تبصره مي‌باشد مثلاً در اين مورد خاص پيامبر (ص) روي مصالح عمومي نه بمنظور انتقام جويي تصميم به قتل ايندو گرفتند چرا كه آنان از سران كفر و طراح نقشه‌هاي ضد اسلامي بودند و تحريك قبايل به دست آنان انجام شده بود و چه بسا پيامبر اسلام اطمئنان داشت كه اگر آنان آزاد شوند باز به كارهاي خطرناكي دست خواهند زد.

(فروغ ابديت،ج1،ص515)

خداوند در سوره انفال 67 مي‌فرمايد:

هيچ پيامبري حق ندارد اسيراني (از دشمن) بگيرد تا كاملاً بر آنها پيروز گردد (و جاي پاي خود را در زمين محكم كند) شما متاع ناپديدار دنيا را مي‌خواهيد (و مايليد اسيران بيشتري بگيريد و در برابر گرفتن فديه آزاد كنيد) ولي خداوند سراي ديگر را (براي شما) مي‌خواهد، و خداوند قادر و حكيم است.

از اين آيه اينگونه استفاده مي‌شود: گرفتن اسير در صورت اطمئنان از بي خطر بودن آن است ولي اگر زنده نگه داشتن اسيري براي دين و نظام اسلامي خطرناك باشد، مجاز نمي‌باشد مخصوصاً با توجه به اينكه پيامبر (ص) تصميم به آزادي اسراء داشت، در اين صورت اسير گرفتن و زنده نگه داشتن و بعد آزاد كردن شخصي كه مي‌تواند خطرناك باشد، كار عاقلانه‌اي محسوب نمي‌شود.

لذا پس از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفاکرد.

۲امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟

- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: 
ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین:
 
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ”
 ۱ “. 
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا: 
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ”
 ۲ “. 
۳ – نیز فرمود: 
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
 
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ”
 ۳ “. 
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟» 
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
 

اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

۳حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

امام رضا (ع)

 کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند. 

اقبال الاعمال

عید غدیر روز تبریک و تهنیت است.هریک به دیگری تبریک بگوید ، هر وقت مومنی برادرش را ملاقات کرد ، چنین بگوید : ((حمد و ستایش خدایی را که به ما توفیق چنگ زدن به ولایت امیرمومنان مولا علی (ع) را عطا کرد)) آری عید غدیر روز لبخند زدن به چهره مردم با ایمان است.

اقبال الاعمال

فیلمساز

سه شنبه 4 بهمن 1390  9:35 PM
تشکرات از این پست
chemistsaeed66
chemistsaeed66
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 14
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

 

 

سوال تستی

پاسخ

1

 الف

2

 الف

3

ب 

4

ب

5

ج 

6

ب 

7

 د

8

 ج

9

 ب

 

پاسخ سوال 1 تشریحی : رفتار پيامبر اسلام با اسراي جنگي را بايد در راستاي اهداف عاليه اسلام در هدايت جامعه بشري تحليل کرد. از اين رو، وظيفه دولت اسلامي، راهنمايي و هدايت اسيران 

است. به همين دليل، خداوند متعال به پيامبر خود چنين امر مي کند: «يا ايها النبي قل لمن في ايدکم من الاسري ان يعلم الله في قلوبکم خيراً يوتکم خيراً ممّا اخذ منکم و يغفرلکم و الله غفور رحيم* و اين يريدوا خيانتک فقد خانوا الله من قبل فامکن منهم و الله عليم حکيم» (انفال (8): 70-71)؛ اي پيامبر به کساني که در دست شما اسيرند، بگو: اگر خدا در دلهاي شما خيري سراغ داشته باشد، بهتر از آنچه از شما گرفته شده به شما عطا مي کند و بر شما ببخشايد و خدا آمرزنده و مهربان است و اگر بخواهند به تو خيانت کنند، پيش از اين هم به خدا خيانت کرده اند و [خدا تو را ] بر آنها مسلط ساخت و خداوند داناي حکيم است.
بنابراين، هرکس از آنان ايمان مي آورد، خونش حرمت پيدا مي کرد و هدف از تشريع جهاد و گرفتن اسير نيز همين امر است. با توجه به آنچه گفته شد در صورتي که اسير، ايمان نمي آورد، پايان اسارت او به يکي از طرق زير انجام مي گرفت:
اول- آزادي بدون قيد و شرط
در اين روش که فقها به «منّ» (منت نهادن) از آن ياد مي کنند، پيامبر با توجه به مصالح اسلام و مسلمين، اسرا را بدون هيچ شرط و يا دريافت مالي، آزاد مي فرمودند. 
در جنگ بدر، برخي از اسرا را به همين شکل رها کردند (الزحيلي، 1412 ق: 422). 
بسياري از سران قريش، پس از فتح مکه، توسط پيامبر آزاد شدند. آنها کساني بودند که بيشترين آزار را بر ايشان روا داشتند و در سيزده سال حضور در مکه، هر دسيسه اي که توانستند کردند و در نهايت نيز برنامه ترور رسول خدا را ترتيب دادند. اما پيامبر آنها را آزاد کرد و به آنها فرمود: «برويد که شما از آزادشدگان هستيد» (ابن اثير، بي تا: 298).
هنگامي که ماه مبارک رمضان حلول مي کرد، پيامبر دستور آزادي همه اسرا را صادر مي کردند (عاملي، 1403 ق، ج 6: 329). افرادي را نيز به دليل دارا بودن برخي صفات عالي و کمالات ،آزاد مي فرمودند (همان). ايشان هفتاد نفر از اسيران جنگ بدر را به شرط آنکه هرکدام به ده نفر از مسلمين خواندن و نوشتن بياموزند، آزاد نمودند (ابن اسحاق، 1361: 259).
دوم- دريافت فديه (1) 
يکي از رايج ترين روش ها در آزادي اسيران، دريافت فديه بود. در جنگ بدر، پيامبر اسلام بسياري از اسراي قريش را در مقابل دريافت فديه آزاد کردند (ابن اثير، بي تا: 148). (2)  

پاسخ را از سایت راسخون پیدا کردم

پاسخ سوال 2 تشریحی: 

شكوه وجود و مقام بلند امام حسن مجبتي عليه‏السلام و محبت و دوستي آن امام همام در روايات بسيار، تأكيد شده است. ابوهُرَيْرِه كه از راويان مشهور و قابل اعتماد اهل سنت است، روايت كرده: من در يكي از كوچه‏هاي مدينه به اتفاق پيامبر اكرم صلي‏الله‏عليه‏و‏آله مي‏رفتم، ناگهان ايشان برگشت و سه بار فرمود: طفل خردسال [من] كجاست؟ حسن بن علي را بخوانيد. حسن بن علي برخاست و پيش آمد. پيامبر خدا فرمود: «بار الها به حقيقت من او را دوست دارم، پس دوست بدار هر كس كه او را دوست دارد». 
ابوهريره مي‏گويد: «پس از اين گفتار پيامبر گرامي اسلام، هيچ كس را به اندازه حسن بن علي عليه‏السلام دوست نداشتم».  

« ذَهبي» كه از دانشمندان بزرگ اهل سنت است، در كتاب معروف خود به نام تَذْكِرَةُ‏الحُفّاظ از «ابي‏بكره» روايت كرده است كه: رسول خدا چنان بود كه هرگاه به نماز مي‏ايستاد، حسن مي‏آمد و بر پشت و يا گردن آن حضرت بالا مي‏رفت و رسول خدا صلي‏الله‏عليه‏و‏آله او را به آرامي بلند مي‏كرد كه نيفتد و اين كار بارها اتفاق مي‏افتاد و چون نماز آن حضرت به پايان مي‏رسيد، مردم كه از رفتار پيامبر متعجب بودند، مي‏گفتند: اي رسول خدا! ما نديديم كاري را كه با حسن انجام دادي، با هيچ كس ديگري تكرار كني. آن حضرت مي‏فرمود: آري، به راستي كه او گل خوشبوي من در دنياست و به حقيقت كه اين پسر من، سيد و بزرگ‏وار است.  

این سوال را نیز از سایت راسخون پاسخ دادم

 

پاسخ سوال 3 تشریحی : 

 
امام رضا (ع)
 
کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند. 
 
اقبال الاعمال 

 

 

سه شنبه 4 بهمن 1390  9:45 PM
تشکرات از این پست
kazemtaherzade
kazemtaherzade
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 26
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

 

 

سوال تستی

پاسخ

1

ب

2

الف

3

د

4

ب

5

ج

6

د

7

د

8

الف

9

ب

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی : بعد از جنگ پیامبر فرمودند که هر اسیر اگر 10 نفر از مسلمانان را باسواد کند آزاد میشود.

سوال 2 تشریحی:همانا حسن ریحانه من است. و این فرزندم سید و بزرگ است و به زودی خداوند به دست او بین دو گروه مسلمان، صلح بر قرار خواهد کرد.

سوال3 تشریحی :اَلْحَمْدُ لِلّهِ الّذی جَعَلَنا مِنَ الْمُتِمَسِّکینَ بِوَلایَه اَمیرالْمُؤمِنینَ وَ الْاَئِمَهْ علیهم السلام

سه شنبه 4 بهمن 1390  9:49 PM
تشکرات از این پست
gh_golpa
gh_golpa
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 1224
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

 د

4

 ب

5

 ج

6

 ب

7

د

8

 الف

9

 ب

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :   پیامبر اکرم (ص) پس از جنگ بدر در خصوص اسیران پس از آنکه توصیه های مبنی بر حقوق آنها فرمودند با هدف ترویج فرهنگ علم آموزی و پیشرفت در میان مسلمین و جامعه نوپای دینی فرمودند هر اسیری که ده مسلمان را با سواد کند آزاد می شود .  ..... ن و القلم و ما یسطرون .

سوال 2 تشریحی: بالاترین تعابیر پیامبر (ص) در خصوص امام حسن (ع) این بود که حضرت فرمودند : این آقا و برادرش حسین ، آقا و بزرگ جوانان اهل بهشت هستند . همچنین در جای دیگر فرمودند این آقا و برادرش ریحانه های (گل های خوشبوی ) بهشت هستند .

سوال3 تشریحی : خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد می کند و هر روز هفتاد هزار فرشته قبرش را زیارت کند و بهشت را به او بشارت دهند (المراقبات صفحه 260 )

 

سه شنبه 4 بهمن 1390  10:10 PM
تشکرات از این پست
jamali_yaser
jamali_yaser
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 7
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

 د

4

 ب

5

 ج

6

 ب

7

د

8

 الف

9

 ب

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :   پیامبر اکرم (ص) پس از جنگ بدر در خصوص اسیران پس از آنکه توصیه های مبنی بر حقوق آنها فرمودند با هدف ترویج فرهنگ علم آموزی و پیشرفت در میان مسلمین و جامعه نوپای دینی فرمودند هر اسیری که ده مسلمان را با سواد کند آزاد می شود .  ..... ن و القلم و ما یسطرون .

سوال 2 تشریحی: بالاترین تعابیر پیامبر (ص) در خصوص امام حسن (ع) این بود که حضرت فرمودند : این آقا و برادرش حسین ، آقا و بزرگ جوانان اهل بهشت هستند . همچنین در جای دیگر فرمودند این آقا و برادرش ریحانه های (گل های خوشبوی ) بهشت هستند .

سوال3 تشریحی : خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد می کند و هر روز هفتاد هزار فرشته قبرش را زیارت کند و بهشت را به او بشارت دهند (المراقبات صفحه 260 )

 

سه شنبه 4 بهمن 1390  10:12 PM
تشکرات از این پست
slmosavian
slmosavian
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4
محل سکونت : قم

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

 الف

3

 د

4

 ب

5

ج

6

 ب

7

 اف

8

 د

9

ب

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفا کرد.

سوال 2 تشریحی:

- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین:
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ” ۱ “.
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ” ۲ “.
۳ – نیز فرمود:
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ” ۳ “.
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟»
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

سوال3 تشریحی :

امام رضا (ع)

 کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

   
سه شنبه 4 بهمن 1390  11:40 PM
تشکرات از این پست
zsmosavian
zsmosavian
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 4
محل سکونت : قم

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

 الف

3

 د

4

 ب

5

ج

6

 ب

7

 اف

8

 د

9

ب

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفا کرد.

سوال 2 تشریحی:

- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین:
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ” ۱ “.
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ” ۲ “.
۳ – نیز فرمود:
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ” ۳ “.
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟»
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

سوال3 تشریحی :

امام رضا (ع)

 کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

سه شنبه 4 بهمن 1390  11:46 PM
تشکرات از این پست
zsmosavian
zsmosavian
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 4
محل سکونت : قم

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

 الف

3

 د

4

 ب

5

ج

6

 ب

7

 اف

8

 د

9

ب

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفا کرد.

سوال 2 تشریحی:

- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین:
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ” ۱ “.
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ” ۲ “.
۳ – نیز فرمود:
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ” ۳ “.
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟»
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

سوال3 تشریحی :

امام رضا (ع)

 کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

سه شنبه 4 بهمن 1390  11:47 PM
تشکرات از این پست
mosajedi
mosajedi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1387 
تعداد پست ها : 2
محل سکونت : قم

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

 الف

3

 د

4

 ب

5

ج

6

 ب

7

 اف

8

 د

9

ب

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفا کرد.

سوال 2 تشریحی:

- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین:
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ” ۱ “.
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ” ۲ “.
۳ – نیز فرمود:
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ” ۳ “.
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟»
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

سوال3 تشریحی :

امام رضا (ع)

 کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

سه شنبه 4 بهمن 1390  11:52 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها