سوال تستی
|
پاسخ
|
1
|
الف
|
2
|
الف
|
3
|
د
|
4
|
ب
|
5
|
ج
|
6
|
ب
|
7
|
د
|
8
|
الف
|
9
|
ب
|
پاسخ سوالات تشریحی
سوال 1 تشریحی :بعد از پایان جنگ بدر و پیروزی مسلمانان بر کفار برای اولین دفعه، حدود هفتاد و چند نفر اسیر از کافران گرفته شد
بلافاصله، از جمله حقوق اولیه که پیامبر اسلام برای اسرا در نظر گرفت، احترام گذاشتن به اونها و بلکه فراتر از اون، محبت کردن به اون ها بود
بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمانان سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار است اعدام شوند؟
انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستند که به آنها اجازه بدهد که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنند. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمانان در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنند.
سوال 2 تشریحی: رسول خدا(ص) در سخنان زيادي علاقه خويش را به فرزندشان امام حسن(ع) بيان كرده و از ديگران نيز خواستند تا او را دوست بدارند. تعبيرهايي نظير:
" اللهم إني قد أحببته فأحبه و أحب من يحبه."
خداوندا من او را دوست مي دارم پس او و هر كه او را دوست مي دارد، دوست بدار.
" من أحب الحسن و الحسين فقد أحبني، و من أبغضها فقد أبغضني"
هر كه حسن و حسين را دوست مي دارد مرا دوست داشته است و هر كس با او دشمني كند با من دشمني كرده است.
" من سره أن ينظر إلي سيد شباب أهل الجنة فلينظر إلي الحسن بن علي"
هر كس مي خواهد به سيد جوانان اهل بهشت بنگرد به حسن بن علي نگاه كند.
سوال3 تشریحی : امام رضا (ع):کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.