سوال تستی
|
پاسخ
|
1
|
الف
|
2
|
الف
|
3
|
ج
|
4
|
ب
|
5
|
ج
|
6
|
ب
|
7
|
د
|
8
|
الف
|
9
|
ب
|
پاسخ سوالات تشریحی
سوال 1 تشریحی :
جنگ بدر به پایان رسید و قریش با دادن هفتاد کشته و هفتاد اسیر، پا به فرار نهاد. پیامبر (ص) برای آزادی اسیران، شرطی گذاشت که تا آن روز سابقه نداشت و آن اینکه «اسیران با سواد، می توانند با تعلیم خواندن و نوشتن به ده نفر از اطفال، آزاد شوند، دیگران با پرداخت مبلغی از چهار هزار درهم تا هزار درهم آزاد می شوند و کسانی که ندار هستند بدون پرداخت دیه آزادند».
سوال 2 تشریحی :
پیامبر: به حسن(ع) شکوه و جذبه و وقار و به حسین(ع) بخشندگی و رحمت خود را بخشیدم
پیامبر: فرزند صالح گلی است که خدا به بندگانش میدهد. دو گل من در دنیا حسن و حسین اند
حضرت رسول(ص) فرمودند: هر که حسن(ع) و حسین(ع) را دوست بدارد، مرا دوست داشته، و هرکه ایشان را دشمن بدارد، مرا دشمن دانسته است
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین:
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح میدهد.»
عمار یاسر میگوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا میباشند.»
نیز فرمود:
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.»
در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیهالسلام و فاطمه و حسن و حسین علیهمالسلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟»
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق
«شگفتا! من با بهترین مردم روی زمین، و نیکوترین آفریدههای خدا با شما مباهله میکنم.»
نیز فرمود:
الحسن والحسین امامان قاما اوقعدا:
«حسن و حسین علیهماالسلام هر دو امام و پیشوایند، خواه شرایط برای به دست گرفتن زمام امور رهبری برای آنها فراهم شود، و خواه چنین شرایطی فراهم نشود.»
نیز فرمود:
احب اهل بیتی الی الحسن والحسین:
«محبوترین فرد از خاندانم نزد من، حسن و حسین علیهماالسلام هستند.»
سوال3 تشریحی :
امام رضا (ع) : کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.