|
سوال تستی
|
پاسخ
|
|
1
|
الف
|
|
2
|
الف
|
|
3
|
د
|
|
4
|
ب
|
|
5
|
ج
|
|
6
|
ب
|
|
7
|
د
|
|
8
|
الف
|
|
9
|
ب
|
|
10
|
بدون سوال
|
پاسخ سوالات تشریحی
سوال 1 تشریحی :
درجنگ بدر پیامبر (ص) هفتاد نفر از اسيران را به شرط آنکه هرکدام به ده نفر از مسلمين خواندن و نوشتن بياموزند، آزاد نمودند
همچنین دراین جنگ ، پيامبر اسلام بسياري از اسراي قريش را در مقابل دريافت فديه آزاد کردند.
پیامبر (ص) در جنگ بدر از روش مبادله اسرا نیز استفاده کردند. ایشان «عمر بن ابوسفیان» را ،با «سعد بن نعمان بن اکال» که از مسلمین بود، مبادله کردند.
همچنین در جنگ بدر پيامبر(ص) شمارى از تهى دستان را بلاعوض آزاد فرمود كه برخى از آنها عبارتند از:1 - ابوالعاص بن الربيع 2 – المطلب بن حنطب 4 - ابو عزه عمرو بن عبد الله و...
سوال 2 تشریحی:
پیامبر اکرم(ص) فضایل و امتیازات فرزندش امام حسن مجتبی(ع) را بین مسلمانان تبلیغ میكرد و از ارتباط او با مقام نبوت و علاقهی حقیقی كه به وی داشت همه جا سخن میگفت.
می فرمود:
«هر كس میخواهد آقای جوانان بهشت را ببیند به حسن(علیهالسلام) نگاه كند.»
«حسن گل خوشبویی است كه من از دنیا برگرفتهام.»
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح میدهد.»
امام حسن مجتبی علیه السلام کودک بود که پیامبر بزرگوار اسلام از او به عظمت و بزرگی یاد می کرد.
حذیفه گوید: روزی صحابه رسول خدا صلی الله علیه و آله در نزدیکی کوه حرا- یا غیر آن - گرد پیامبر جمع شده بودند که حسن در خردسالی با وقار خاصی به جمع آنان پیوست. پیامبر صلی الله علیه و آله با نگاه طولانی که بر او داشت، همه را مخاطب قرار داد و فرمود: "آگاه باشید که همانا او - حسن- بعد از من راهنما و هدایتگر شما خواهد بود.
او تحفه ای است از خداوند جهان برای من؛ از من خبر خواهد داد و مردم را با آثار باقی مانده از من آشنا خواهد کرد. سنت مرا زنده خواهد کرد و افعال و کردارش نشانگر کارهای من است. خداوند عنایت و رحمتش را بر او فرو فرستد. رحمت و رضوان خداوند بر کسی باد که حق او را بشناسد و به خاطر من به او احترام نموده و نیکی کند."
سوال3 تشریحی :
حضرت رضا(ع) می فرمایند: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند