0

مسابقه سوگواره صفر

 
bepichon
bepichon
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 6
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

- این حدیث از کدام یک از معصومین می باشد؟ (هرآینه بزرگترین گناه نزد خدا آن است که نان خوران خود را واگذارد)

الف:پیامبر اکرم (ص)            ب:امام حسن (ع)            ج:امام سجاد (ع)            د:امام صادق (ع)

۲- یکی از مهمترین آیاتی که در مورد شهادت پیامبر اکرم (ص)در روایات وکتب تفسیربه آن اشاره شده است کدام گزینه می باشد؟

الف:سوره آل عمران ، آیه۱۴۴   ب:سوره محمد ، آیه ۱۰     ج:سوره الملک ، آیه ۲۳     د:سوره النبأ ، آیه۴۰

 ۳- در دارالندوه نظر چه کسی برای نقشه قتل پیامبر مورد قبول واقع گشت؟

الف: ابوبکر           ب:ابوسفیان         ج:ابولهب        د:ابوجهل

۴- پاسخ امام حسن (ع) به فرد رومی در خصوص فاصله بین حق و باطل چه بوده است؟

آلف:به اندازه ضخامت موی سر       ب:به فاصله چهار انگشت        ج:به قدر درک شخص از حق و باطل    د:در موارد مختلف متفاوت است

۵- امام حسن (ع) در چه سالی و به دست چه کسی به درجه شهادت نائل گردیدند؟

الف:سال ۵۳ ه.ق ،معاویه      ب:سال۴۸ ه.ق ،معاویه      ج:سال۵۰ ه.ق ،جعده همسرایشان     د:سال۵۱ ه.ق ،معاویه

۶- فرموده امام حسن(ع) در مورد کمیت مجازات افراد در روز قیامت کدام گزینه می باشد؟

الف:به میزان گناهانی که انجام داده اند                                           ب:به میزان عقل ،درک وشعورشان

ج:به میزان حقی که افراد به گردن او دارند                                     د:به میزان آگاهی آنها از گناه های انجام داده

 ۷- حضرت رضا (ع) در جواب شخصی از گروه خوارج که ازآن حضرت در مورد اینکه،«چرا داخل درامورمأمون شدی و ولایتعهدی او را پذیرفتی»،

خود را با چه کسی مقایسه کردند؟

الف:حضرت علی (ع)      ب:حضرت موسی (ع)         ج:حضرت محمد (ص)       د:حضرت یوسف (ع)

۸- امام رضا (ع)در جریان پذیرفتن ولایتعهدی مأمون چه شرطی را قرار دادند؟

الف:صرفأ جنبه ی تشریفاتی داشته باشد و امام مسولیتی را بر عهده نگیرند.

ب:تمام اختیارات لازم را داشته باشند.

ج:مأمون هیچ گونه دخالتی در امور نداشته باشد.

د:از پیشنهادات ایشان در امور حکومتی استفاده گردد.

 ۹- به تعبیر حضرت رضا (ع) دوست و دشمن هر کس به ترتیب کدام گزینه است؟

سوالات تشریحی مسابقه :

۱- در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟

بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفا کرد.
.۲- امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟

«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ” ۱ “.
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ” ۲ “.
۳ – نیز فرمود:
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ” ۳ “.
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟»
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

۳- حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

امام رضا (ع)

 کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند. اقبال الاعمال

من عاشق عاشق شدنم
چهارشنبه 28 دی 1390  9:34 AM
تشکرات از این پست
mokary
mokary
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1493
محل سکونت : isfahan

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

 

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف 

3

د 

4

ب 

5

 ج

6

ب 

7

د 

8

 الف

9

ب 

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :پیامبر صلی الله علیه و آله اعلان نمود که هرگاه یکی از اسیران بتواند برای ده نفر از فرزندان مسلمانان خواندن و نوشتن بیاموزد، او آزاد خواهد شد و هرکس نتواند باید برای آزادی خود 4 هزار درهم فدیه دهد.(مطابق دستور خداوند در ایات 67 الی 71 که دستور گرفتن فدیه در مقابل ازادی اسیران را داده است) . این قانون عادلانه حتی شامل داماد آن حضرت نیز می شد . و هیچ گونه فرقی میان داماد (پیامبر صلی الله علیه و آله) و سایر اسیران کفار در میان نبود . طبق این دستور زینب دختر پیامبر صلی الله علیه و آله برای آزادی شوهرش ابوالعاص، گردنبد یادگاری مادرش حضرت خدیجه علیها السلام را - که در شب زفافش به زینب بخشیده بود - به مدینه فرستاد. هنگامی که فدیه زینب رامقابل حضرت رسول صلی الله علیه و آله قرار دادند و نگاه پیامبر صلی الله علیه و آله به آن افتاد به یاد خدمات همسر فداکارش خدیجه علیها السلام افتاد و اشک از چشمانش سرازیر شد،. در آن حال، با رعایت قانون حق و عدالت به مسلمانان فرمود: «ان رایتم ان تطلقوا لها اسیرها و تردوا علیها مالها فافعلوا; [این گردنبد متعلق به شماست] اگر دوست دارید اسیر او را آزاد کنید و مال او را هم برگردانید، پس چنین کنید .» مسلمانان نیز سخن پیامبر صلی الله علیه و آله را پذیرفتند و ابوالعاص طبق درخواست پیامبر صلی الله علیه و آله بعد از آزادی، زینب را به مدینه فرستاد و خود نیز مسلمان شد

سوال 2 تشریحی:پيامبر اکرم (ص ) به حسن و برادرش حسين علاقه خاصی داشت و بارها مي فرمود که حسن و حسين فرزندان منند و به پاس همين سخن علی  ع به ساير فرزندان خود مي فرمود : شما فرزندان من هستيد و حسن و حسين فرزندان پيغمبر خدايند .پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.»  عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: «حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» نیز فرمود: «حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.»  در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟» پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود: اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق - در جایی دیگر روایت کرده اند پيغمبر اکرم (ص )  درباره امام حسن و امام حسين (ع ) مي فرمود: اين دو فرزند من ، امام هستند خواه برخيزند و خواه بنشينند ( کنايه از اين که در هر حال امام و پيشوايند ).

سوال3 تشریحی : امام رضا ع فرمودند :کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند. 

* آب ، کم جو ؛ تشنگی آور بدست

 تا بجوشد آبت از بالا و پست *

چهارشنبه 28 دی 1390  10:08 AM
تشکرات از این پست
hmh2006
hmh2006
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 10
محل سکونت : گلستان

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

 

سوال تستی

پاسخ

1

 الف

2

 الف

3

د 

4

ب 

5

ج 

6

 ب

7

الف 

8

د 

9

ب 

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی : بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران و پس از آنکه پیامبر (ص) دستور داد که دو نفر از اسیران را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود . لذا به پیامبر (ص) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (ص) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند.

سوال 2 تشریحی:پیامبر اکرم (ص) فرمود: «همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» 
  پیامبر اکرم مکرر فرمود:«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» 
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.»

سوال3 تشریحی :

امام رضا (ع) :  کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

چهارشنبه 28 دی 1390  10:56 AM
تشکرات از این پست
mesfahani
mesfahani
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آذر 1388 
تعداد پست ها : 391
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف 

3

د 

4

ب 

5

ج 

6

ب 

7

د 

8

الف 

9

ب 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی: 

بیشتراسیران بدر به گفته یعقوبی ۶۸ نفرشان سربها (فدیه) دادند و آزاد شدند عباس بن عبدالمطلب عموی پیامبر (ص) که جزء اسیران ‏بود، اظهار ناداری کرد.
رسول خدا (ص) فرمود: مالی که نزد ام فضل (همسر عباس) امانت گذاشتی چطور شد او گفت: گواهی می‏دهم که تو پیامبر خدایی، بخدا قسم جز من و او کسی از این امر اطلاعی نداشت سپس سربهای خود و دو برادر زاده و هم پیمان آن دو را نیز پرداخت کرد و همگی آزاد شدند.
گردن دو نفر از اسیران به دستور پیامبر زده شد.
مقدار سربها فدیه‏ از هزار درهم تا چهار هزار درهم بود پیامبر (صلی الله علیه وآله) به کسانی که نمی‏‌توانستند، حداقل را پرداخت کنند، فرمود: هر کدام از شما که ده نفر از فرزندان انصار را خواندن و نوشتن بیاموزد، آزاد می‌‏گردد.

سوال 2 تشریحی:  

1.       امام حسن علیه السلام عقل مجسم
رسول اکرم (ص) به مناسبت های مختلف در توصیف امام حسن مجتبی علیه السلام سخن گفته اند؛ از جمله فرمودند: «اگر قرار بود عقل به صورت یک انسان تجسم پیدا کند به صورت امام حسن علیه السلام ظاهر می شد».

2.       امام حسن علیه السلام ، شبیه پیامبر (ص)

روزی رسول خدا (ص) خطاب به امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند: ؛ تو به لحاظ صورت و سیرت به من می مانی.

3.       ترمذی به سندش از ابن عباس نقل کرده: «روزی رسول خدا (ص) حسن بن علی را بر دوش خود سوار کرده بود. شخصی عرض کرد: ای غلام! خوب مرکبی را سوار شده‏ای. پیامبر (ص) فرمود: او نیز خوب راکبی است.» .

4.       ابن کثیر به سندش از جابر بن عبداللَّه نقل کرده که رسول خدا (ص) فرمود: «هر کس دوست دارد تا به آقای جوانان اهل بهشت نظر کند، باید به حسن بن علی نظر نماید.»

5.       متقی هندی به سندش از عایشه نقل کرده که گفت: «پیامبر (ص) همیشه حسن‏ (ع) را می‏گرفت و او را به خود می‏چسبانید، آن‏گاه می‏فرمود: «بار خدایا! همانا این فرزند من است و او را دوست دارم، پس تو نیز او را دوست دار و نیز هر کس که او را دوست می‏دارد دوست بدار.»

6.       مسلم در صحیح خود از ابوهریره نقل کرده که رسول خدا (ص) درباره حسن‏ (ع) فرمود: «بار خدایا! همانا من او را دوست دارم، پس تو نیز او را دوست بدار، و هر کس که او را دوست دارد، دوست بدار.»

7.       از پیامبر (ص) در حدیثی روایت شده که فرمود: «اگر قرار بود عقل در شخصی مجسّم گردد آن شخص حسن بن علی بود.»

8.       براء بن عازب از رسول خدا (ص) نقل کرده که درباه امام حسن‏ (ع) فرمود: «این از من و من از اویم و آنچه بر من حرام است بر او نیز حرام می‏باشد.»

سوال3 تشریحی: 

حضرت رضا(ع) می فرماید:«... و هر که در روز غدیر مومنی را دیدار کند، خدا هفتاد نور در قبرش وارد کند و قبرش را گشاده سازد.و هر روز هفتاد هزار فرشته قبرش را زیارت کند و بهشت را به او بشارت دهند».( اقبال الاعمال2/262)

چهارشنبه 28 دی 1390  11:05 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

 

سوال تستی

پاسخ

1

 الف  

2

  الف

3

 د

4

  ب 

5

  ج

6

  ب

7

الف  
 

8

 د

9

ب 
 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

تفسير نمونه جلد 7 صفحه 248
   تاءكيدى پيرامون مساءله آزادى اراده انسان و نفى مكتب جبر ديده مى شود، زيرا مى گويد خداوند براى شما سراى جاويدان مى خواهد در حالى كه گروهى از شما در بند منافع مادى زودگذر هستيد.
در آيه بعد اشاره به يكى ديگر از احكام اسيران جنگى و آن مساءله گرفتن ((فداء)) شده است .
بطوريكه در بعضى از روايات كه در مورد ((شاءن نزول )) آيات مورد بحث وارد شده ، مى خوانيم : بعد از پايان جنگ بدر و گرفتن اسيران جنگى و پس از آنكه پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) دستور داد كه دو نفر از اسيران خطرناك ((عقبة )) و ((نضر)) را گردن بزنند، گروه انصار به وحشت افتادند كه نكند اين دستور درباره ساير اسيران اجرا شود (و از گرفتن فدا محروم بمانند) لذا به پيغمبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) عرض كردند ما هفتاد نفر را كشته و هفتاد نفر را اسير كرديم و اينها از قبيله تو و اسيران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها ((فداء)) بگيريم (پيامبر صلى اللّه عليه و آله و سلّم در انتظار نزول وحى آسمانى در اين باره بود) آيات مورد بحث نازل شد و اجازه گرفتن ((فداء)) در مقابل آزادى اسيران داد.
و نيز در روايت نقل شده كه بيشترين مبلغى كه براى آزادى اسيران تعيين شده بود چهار هزار درهم و كمترين مبلغ هزار درهم بود. هنگامى كه اين موضوع به گوش قريش رسيد، يكى پس از ديگرى مبلغ ((فداء)) را فرستادند تا اسيران خود را آزاد كنند.
عجيب اينكه داماد پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) ((ابى العاص )) نيز در ميان اسيران بود، دختر پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) يعنى زينب همسر ابوالعاص گردنبندى را كه ((خديجه )) در عروسيش به او داده بود به عنوان ((فداء)) نزد پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) فرستاد. هنگامى كه

تفسير نمونه جلد 7 صفحه 249
چشم پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) به گردنبند افتاد خاطره خديجه آن زن فداكار و مجاهد در نظرش مجسم شد، فرمود خدا رحمت كند خديجه را، اين گردنبندى است كه جهيزيه دخترم ((زينب )) قرار داد (و طبق بعضى ديگر از روايات به احترام خديجه از پذيرفتن گردنبند خوددارى كرد، و براى رعايت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در اين كار جلب نمود).
سپس پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) ((ابوالعاص )) را آزاد كرد، به شرط اينكه دخترش زينب را (كه قبل از اسلام به همسرى ابوالعاص در آورده بود) به مدينه نزد پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) بفرستد، او نيز اين شرط را پذيرفت و بعدا هم به آن وفا كرد.
به هر حال آيه فوق به مسلمانان اجازه مى دهد كه از اين غنيمت جنگى (يعنى مبلغى را كه در برابر آزادى اسيران مى گرفتند) استفاده كنند و مى گويد: ((از آنچه به غنيمت گرفته ايد، حلال و پاكيزه بخوريد و بهره گيريد)) (فكلوا مما غنمتم حلالا طيبا).

 

سوال 2 تشریحی:

ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین:
«همانا این پسرم (حسن بن علیعلیه السلام) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» .
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» .
۳ – نیز فرمود:
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» .
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟»
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

سوال3 تشریحی :

 کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 دی 1390  11:06 AM
تشکرات از این پست
sopeli1355
sopeli1355
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 1

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوالات تستی پاسخ
1 1
2 1
3 2
4 2
5 3
6 2
7 4
8 3
9 2

سوالات تشریحی مسابقه :

1- در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟

بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن

2- امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟

پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

3- حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

امام رضا (ع):

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

چهارشنبه 28 دی 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
kk1355rr
kk1355rr
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 7
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

بدون سوال 

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :  

بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد.

 و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند.

سوال 2 تشریحی:

امام حسن مجتبی علیه السلام کودک بود که پیامبر بزرگوار اسلام از او به عظمت و بزرگی یاد می کرد.

حذیفه گوید: روزی صحابه رسول خدا صلی الله علیه و آله در نزدیکی کوه حرا- یا غیر آن - گرد پیامبر جمع شده بودند که حسن در خردسالی با وقار خاصی به جمع آنان پیوست. پیامبر صلی الله علیه و آله با نگاه طولانی که بر او داشت، همه را مخاطب قرار داد و فرمود: "آگاه باشید که همانا او - حسن- بعد از من راهنما و هدایتگر شما خواهد بود.

او تحفه ای است از خداوند جهان برای من؛ از من خبر خواهد داد و مردم را با آثار باقی مانده از من آشنا خواهد کرد. سنت مرا زنده خواهد کرد و افعال و کردارش نشانگر کارهای من است. خداوند عنایت و رحمتش را بر او فرو فرستد. رحمت و رضوان خداوند بر کسی باد که حق او را بشناسد و به خاطر من به او احترام نموده و نیکی کند."

مورخان نوشته اند که: روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله ضمن اظهار محبت به امام حسن مجتبی علیه السلام فرمود: همانا حسن ریحانه من است. و این فرزندم سید و بزرگ است و به زودی خداوند به دست او بین دو گروه مسلمان، صلح بر قرار خواهد کرد."

حسن فرزند و میوه‏ی دل من است، اگر كسی او را اذیت كند، مرا اذیت كرده و هر كس مرا بیازارد، خدا را اذیت كرده است.   

 

سوال3 تشریحی :

  حضرت رضا(ع) می فرمایند: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

 

چهارشنبه 28 دی 1390  11:27 AM
تشکرات از این پست
kk1358rr
kk1358rr
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 6
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف

3

د 

4

ب 

5

ج 

6

ب 

7

د 

8

الف 

9

ب 

10

بدون سوال 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد.

 و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند.

سوال 2 تشریحی:

سوال3 تشریحی : 

حضرت رضا(ع) می فرمایند: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

چهارشنبه 28 دی 1390  11:39 AM
تشکرات از این پست
kk1359rr
kk1359rr
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 7
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

بدون سوال 

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

درجنگ بدر پیامبر (ص) هفتاد نفر از اسيران را به شرط آنکه هرکدام به ده نفر از مسلمين خواندن و نوشتن بياموزند، آزاد نمودند

همچنین دراین  جنگ ، پيامبر اسلام بسياري از اسراي قريش را در مقابل دريافت فديه آزاد کردند.

پیامبر (ص) در جنگ بدر از روش مبادله اسرا نیز استفاده کردند. ایشان «عمر بن ابوسفیان» را ،با «سعد بن نعمان بن اکال» که از مسلمین بود، مبادله کردند.

 

سوال 2 تشریحی:

رسول الله(ص) درباره‏ی امام حسن(ع) فرمود:

ای انس! حسن فرزند و میوه‏ی دل من است، اگر كسی او را اذیت كند، مرا اذیت كرده و هر كس مرا بیازارد، خدا را اذیت كرده است.   

در جای دیگر می فرماید: «حسن گل خوشبویی است كه من از دنیا برگرفته‏ام.»        

یكی از یاران پیامبر اکرم می‏گوید: پیغمبر(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) را دیدم كه امام حسن(علیه‏السلام) را بر دوش می‏كشید و می‏فرمود: «خدایا من حسن را دوست دارم، تو هم دوستش بدار.»        

شبی پیامبر خدا(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) نماز عشاء می‏خواند و سجده‏ای طولانی به جا آورد. پس از پایان نماز، دلیل را از حضرتش پرسیدند، فرمود: پسرم حسن، بر پشتم نشسته بود و ناراحت بودم كه پیاده‏اش كنم.                     

 

سوال3 تشریحی :

  حضرت رضا(ع) می فرمایند: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

 

چهارشنبه 28 دی 1390  11:49 AM
تشکرات از این پست
kk1360rr
kk1360rr
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 6
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف

3

د 

4

ب 

5

ج 

6

ب 

7

د 

8

الف 

9

ب 

10

بدون سوال 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

سوال 2 تشریحی:

زینب دختر ابو رافع می‏گوید: حضرت زهرا(سلام الله علیها) در هنگام بیماری رسول خدا(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) هر دو فرزندش را نزد پیامبر(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) آورد و فرمود: اینان فرزندان شما هستند. اكنون ارثی به آنان بدهید. حضرت فرمود:

«شرف و مجد و سیادتم را به حسن(علیه‏السلام) دادم و شجاعت وجود خویش را به حسین(علیه‏السلام) بخشیدم.»

در جای دیگر می فرماید: «حسن گل خوشبویی است كه من از دنیا برگرفته‏ام.»        

«هر كس می‏خواهد آقای جوانان بهشت را ببیند به حسن(علیه‏السلام) نگاه كند.»      

سوال3 تشریحی : 

حضرت رضا(ع) می فرمایند: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

حضرت محمد(ص)، در جنگ بدر ترجیح دادند که به مصلحت مسلمین ، اسرا فدیه بدهند و آزاد گردند.. آنان كه ثروت و مال داشتند، با پرداخت فدیه آزاد گردیدند و چند تن از اسیران كه خواندن و نوشتن مى‏دانستند، به دستور پیامبر(ص) به آموزش كودكان مسلمان پرداختند، قرار بر آن بود كه هر­یك از آنان پس از آنكه ده تن از كودكان مسلمان را خواندن و نوشتن آموختند، بدون پرداخت فدیه آزاد گردند و این براى نخستین بار و آخرین بار در تاریخ بشر بود كه به فرمان پیامبر(ص)، آموزش و دانش به جاى غنیمت جنگى پذیرفته گشت.

چهارشنبه 28 دی 1390  11:56 AM
تشکرات از این پست
tayebesedighi
tayebesedighi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 9
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

 

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

 الف

3

 ب

4

ب

5

ج

6

ب

7

د

8

 ج

9

ب

 

1- در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟

بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن

2- امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟

پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

3- حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

امام رضا (ع):

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

 

چهارشنبه 28 دی 1390  11:59 AM
تشکرات از این پست
kk1362rr
kk1362rr
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 6
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف

3

د 

4

ب 

5

ج 

6

ب 

7

د 

8

الف 

9

ب 

10

بدون سوال 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

سوال 2 تشریحی:

زینب دختر ابو رافع می‏گوید: حضرت زهرا(سلام الله علیها) در هنگام بیماری رسول خدا(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) هر دو فرزندش را نزد پیامبر(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) آورد و فرمود: اینان فرزندان شما هستند. اكنون ارثی به آنان بدهید. حضرت فرمود:

«شرف و مجد و سیادتم را به حسن(علیه‏السلام) دادم و شجاعت وجود خویش را به حسین(علیه‏السلام) بخشیدم.»

در جای دیگر می فرماید: «حسن گل خوشبویی است كه من از دنیا برگرفته‏ام.»        

«هر كس می‏خواهد آقای جوانان بهشت را ببیند به حسن(علیه‏السلام) نگاه كند.»      

سوال3 تشریحی : 

حضرت رضا(ع) می فرمایند: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

حضرت محمد(ص)، در جنگ بدر ترجیح دادند که به مصلحت مسلمین ، اسرا فدیه بدهند و آزاد گردند.. آنان كه ثروت و مال داشتند، با پرداخت فدیه آزاد گردیدند و چند تن از اسیران كه خواندن و نوشتن مى‏دانستند، به دستور پیامبر(ص) به آموزش كودكان مسلمان پرداختند، قرار بر آن بود كه هر­یك از آنان پس از آنكه ده تن از كودكان مسلمان را خواندن و نوشتن آموختند، بدون پرداخت فدیه آزاد گردند و این براى نخستین بار و آخرین بار در تاریخ بشر بود كه به فرمان پیامبر(ص)، آموزش و دانش به جاى غنیمت جنگى پذیرفته گشت.

چهارشنبه 28 دی 1390  12:02 PM
تشکرات از این پست
kk1363rr
kk1363rr
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 8
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف

3

د 

4

ب 

5

ج 

6

ب 

7

د 

8

الف 

9

ب 

10

بدون سوال 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

سوال 2 تشریحی:

امام حسن مجتبی علیه السلام کودک بود که پیامبر بزرگوار اسلام از او به عظمت و بزرگی یاد می کرد.

حذیفه گوید: روزی صحابه رسول خدا صلی الله علیه و آله در نزدیکی کوه حرا- یا غیر آن - گرد پیامبر جمع شده بودند که حسن در خردسالی با وقار خاصی به جمع آنان پیوست. پیامبر صلی الله علیه و آله با نگاه طولانی که بر او داشت، همه را مخاطب قرار داد و فرمود: "آگاه باشید که همانا او - حسن- بعد از من راهنما و هدایتگر شما خواهد بود.

او تحفه ای است از خداوند جهان برای من؛ از من خبر خواهد داد و مردم را با آثار باقی مانده از من آشنا خواهد کرد. سنت مرا زنده خواهد کرد و افعال و کردارش نشانگر کارهای من است. خداوند عنایت و رحمتش را بر او فرو فرستد. رحمت و رضوان خداوند بر کسی باد که حق او را بشناسد و به خاطر من به او احترام نموده و نیکی کند."

مورخان نوشته اند که: روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله ضمن اظهار محبت به امام حسن مجتبی علیه السلام فرمود: همانا حسن ریحانه من است. و این فرزندم سید و بزرگ است و به زودی خداوند به دست او بین دو گروه مسلمان، صلح بر قرار خواهد کرد."

حسن فرزند و میوه‏ی دل من است، اگر كسی او را اذیت كند، مرا اذیت كرده و هر كس مرا بیازارد، خدا را اذیت كرده است.   

سوال3 تشریحی : 

حضرت رضا(ع) می فرمایند: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادند که دو تن از اسرای شرور و خطرناک را اعدام کنند بعد از اعدام، برای مسلمان ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شوند؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردند و از او خواستن که به اونها اجازه بدهد که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنند(فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودند را جبران کنند رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادند که مسلمان ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنند.

چهارشنبه 28 دی 1390  12:07 PM
تشکرات از این پست
kk1365rr
kk1365rr
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 6
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

 

سوال تستی

پاسخ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

بدون سوال 

 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

در جنگ بدر رسول خدا(ص) اسيران را در قبال پرداخت مبلغى از چهار هزار درهم تا هزار درهم (به تناسب وضعيت مالى آنها) آزاد فرمود. حتى در قبال يك كار فرهنگى آنها را آزاد كرد چنانكه در تاريخ آمده است كه: پس از جنگ بدر از سوى رسول خدا(ص) اعلام شد كه آن دسته از اسيران جنگى كه از نعمت سواد برخوردارند مى‏توانند در برابر تعليم خواندن و نوشتن به ده نفر از اطفال مسلمانان آزاد شوند.

همچنین در جنگ بدر پيامبر(ص) شمارى از تهى دستان را بلاعوض آزاد فرمود كه برخى از آنها عبارتند از:1 - ابوالعاص بن الربيع 2 – المطلب بن حنطب 4 - ابو عزه عمرو بن عبد الله و...

 

سوال 2 تشریحی:

سوال3 تشریحی :

  حضرت رضا(ع) می فرمایند: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

 

پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

safar
چهارشنبه 28 دی 1390  12:17 PM
تشکرات از این پست
kk1363rr
kk1363rr
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 8
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف

3

د 

4

ب 

5

ج 

6

ب 

7

د 

8

الف 

9

ب 

10

بدون سوال 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد.

 و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند

سوال 2 تشریحی:

پیامبر اکرم(ص) فضایل و امتیازات فرزندش امام حسن مجتبی(ع) را بین مسلمانان تبلیغ می‏كرد و از ارتباط او با مقام نبوت و علاقه‏ی حقیقی كه به وی داشت همه ‏جا سخن می‏گفت.

می فرمود:

 «هر كس می‏خواهد آقای جوانان بهشت را ببیند به حسن(علیه‏السلام) نگاه كند.»      

«حسن گل خوشبویی است كه من از دنیا برگرفته‏ام.» 

«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.»

روزی پیامبر اكرم(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) به منبر رفت و امام حسن(علیه‏السلام) را در كنارش نشانید و نگاهی به مردم كرد و نظری به امام حسن(علیه‏السلام) انداخت و فرمود: «این فرزند من است و خداوند اراده كرده كه به بركت و جود او بین مسلمانان صلح را برقرار سازد.»   

سوال3 تشریحی : 

حضرت رضا(ع) می فرمایند: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

چهارشنبه 28 دی 1390  12:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها