0

مسابقه سوگواره صفر

sadeghfafi
sadeghfafi
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 2257

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

2

1

3

2

4

5

6

7

8

3

9

پاسخ سوالات تشریحی

1- در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟

بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن.

2- امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟

پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

3- حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

امام رضا (ع):

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

سه شنبه 27 دی 1390  9:57 PM
تشکرات از این پست
sadeghfafi
sadeghfafi
کاربر طلایی2

سوال تستی

پاسخ

1

2

1

3

2

4

5

6

7

8

3

9

پاسخ سوالات تشریحی

1- در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟

بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن.

پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

امام رضا (ع):

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

سه شنبه 27 دی 1390  10:11 PM
تشکرات از این پست
sadeghfafi
sadeghfafi
کاربر طلایی2

سوال تستی

پاسخ

1

2

1

3

2

4

5

6

7

8

3

9

پاسخ سوالات تشریحی

امام رضا (ع):

سه شنبه 27 دی 1390  10:25 PM
تشکرات از این پست
nabeghe0912
nabeghe0912
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 675

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف 

3

د 

4

ب

5

ج 

6

ب 

7

الف 

8

د 

9

ب

10

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :... بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک عقبةو نضررا گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها فداءبگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن فداءدر مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ فداءرا فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر ابى العاصنیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر ابو العاصگردن‏بندى را که خدیجهدر عروسیش به او داده بود به عنوان فداءنزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم زینبقرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام خدیجهاز پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر ابوالعاصرا آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش زینبرا که قبل از اسلام به همسرى ابوالعاصدر آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفا کرد..............................

سوال 2 تشریحی:. - پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین:
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ”
۱ “.
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ”
۲ “.
۳ – نیز فرمود:
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ”
۳ “.
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟»
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

...............................

سوال3 تشریحی :... امام رضا (ع)

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

ای که در رنج و عذابی!تو آنگاه رستگاری که با ذات و هویت خویش یکی شوی!

سه شنبه 27 دی 1390  10:47 PM
تشکرات از این پست
sr1313
sr1313
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 191

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف 

3

د 

4

ب 

5

ج 

6

ب 

7

الف

8

د 

9

ب 

پاسخ سوالات تشریحی

1-پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند.گروه انصارگفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران دادهنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند

2-لحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنيا*حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است

3- کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

سه شنبه 27 دی 1390  10:57 PM
تشکرات از این پست
rezajafarizadeh
rezajafarizadeh
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 221

سوال تستی

پاسخ

1

1 

2

1

3

2

4

2 

5

3 

6

2 

7

4 

8

3

9

پاسخ سوالات تشریحی

1-بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن

2-خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است*من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد*حسن وحسين سيدي شباب اهل الجنه

سه شنبه 27 دی 1390  11:04 PM
تشکرات از این پست
bahares
bahares
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 19

سوال تستی

پاسخ
1
الف 
2
الف 
3
د 
4
ب 
5
ج 
6
ب 
7
الف 
8
د 
9
ب 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی : عقبه و نضر به دستور رسول خدا (ص) به هلاکت رسیدند برخی با پرداخت فدیه آزاد شدند و برخی هم که پولی نداشتند با آموزش خواندن و نوشتن به فرزندان انصار آزاد شدند

سوال 2 تشریحی:  رسول اکرم (ص ) بلا فاصله پس از ولادتش ، او را گرفت و در گوش چپش اقامه گفت . سپس برای او بار گوسفندی  قربانی کرد، سرش را تراشيد و هموزن موی سرش - که يک درم و چيزی افزون بود - نقره به مستمندان داد. پيامبر (ص ) دستور داد تا سرش را عطر آگين کنند و از آن هنگام آيين عقيقه و صدقه دادن به هموزن موی سر نوزاد سنت شد . پيامبر اکرم (ص ) به حسن و برادرش حسين علاقه خاصی داشت و بارها مي فرمود که حسن و حسين فرزندان منند و به پاس همين سخن علی به ساير فرزندان خود مي فرمود : " شما فرزندان من هستيد و حسن و حسين فرزندان پيغمبر خدايند ". از پيغمبر اکرم (ص ) روايت کرده اند که درباره امام حسن و امام حسين (ع ) مي فرمود: اين دو فرزند من ، امام هستند خواه برخيزند و خواه بنشينند ( کنايه از اين که در هر حال امام و پيشوايند ).

سوال3 تشریحی :  کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

چهارشنبه 28 دی 1390  12:02 AM
تشکرات از این پست
kk1327rr
kk1327rr
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 8

سوال تستی

پاسخ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

بدون سوال 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

درجنگ بدر پیامبر (ص) هفتاد نفر از اسيران را به شرط آنکه هرکدام به ده نفر از مسلمين خواندن و نوشتن بياموزند، آزاد نمودند
همچنین دراین جنگ ، پيامبر اسلام بسياري از اسراي قريش را در مقابل دريافت فديه آزاد کردند.
پیامبر (ص) در جنگ بدر از روش مبادله اسرا نیز استفاده کردند. ایشان «عمر بن ابوسفیان» را ،با «سعد بن نعمان بن اکال» که از مسلمین بود، مبادله کردند.

سوال 2 تشریحی:

پیامبر اکرم(ص) فضایل و امتیازات فرزندش امام حسن مجتبی(ع) را بین مسلمانان تبلیغ می‏كرد و از ارتباط او با مقام نبوت و علاقه‏ی حقیقی كه به وی داشت همه ‏جا سخن می‏گفت.

می فرمود:

«هر كس می‏خواهد آقای جوانان بهشت را ببیند به حسن(علیه‏السلام) نگاه كند.»      

«حسن گل خوشبویی است كه من از دنیا برگرفته‏ام.» 

«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.»

روزی پیامبر اكرم(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) به منبر رفت و امام حسن(علیه‏السلام) را در كنارش نشانید و نگاهی به مردم كرد و نظری به امام حسن(علیه‏السلام) انداخت و فرمود: «این فرزند من است و خداوند اراده كرده كه به بركت و جود او بین مسلمانان صلح را برقرار سازد.»   

سوال3 تشریحی : 
حضرت رضا(ع) می فرمایند: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

n

چهارشنبه 28 دی 1390  3:09 AM
تشکرات از این پست
kk1335rr
kk1335rr
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 7

سوال تستی

پاسخ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

بدون سوال 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

حضرت محمد(ص)، در جنگ بدر ترجیح دادند که به مصلحت مسلمین ، اسرا فدیه بدهند و آزاد گردند.. آنان كه ثروت و مال داشتند، با پرداخت فدیه آزاد گردیدند و چند تن از اسیران كه خواندن و نوشتن مى‏دانستند، به دستور پیامبر(ص) به آموزش كودكان مسلمان پرداختند، قرار بر آن بود كه هر­یك از آنان پس از آنكه ده تن از كودكان مسلمان را خواندن و نوشتن آموختند، بدون پرداخت فدیه آزاد گردند و این براى نخستین بار و آخرین بار در تاریخ بشر بود كه به فرمان پیامبر(ص)، آموزش و دانش به جاى غنیمت جنگى پذیرفته گشت.

سوال 2 تشریحی:

رسول الله(ص) درباره‏ی امام حسن(ع) فرمود:

ای انس! حسن فرزند و میوه‏ی دل من است، اگر كسی او را اذیت كند، مرا اذیت كرده و هر كس مرا بیازارد، خدا را اذیت كرده است.   

در جای دیگر می فرماید: «حسن گل خوشبویی است كه من از دنیا برگرفته‏ام.»        

یكی از یاران پیامبر اکرم می‏گوید: پیغمبر(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) را دیدم كه امام حسن(علیه‏السلام) را بر دوش می‏كشید و می‏فرمود: «خدایا من حسن را دوست دارم، تو هم دوستش بدار.»        

شبی پیامبر خدا(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) نماز عشاء می‏خواند و سجده‏ای طولانی به جا آورد. پس از پایان نماز، دلیل را از حضرتش پرسیدند، فرمود: پسرم حسن، بر پشتم نشسته بود و ناراحت بودم كه پیاده‏اش كنم.                     

سوال3 تشریحی :

حضرت رضا(ع) می فرمایند: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

چهارشنبه 28 دی 1390  3:25 AM
تشکرات از این پست
kk1354rr
kk1354rr
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 8

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف

3

د 

4

ب 

5

ج 

6

ب 

7

د 

8

الف 

9

ب 

10

بدون سوال 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

سوال 2 تشریحی:

زینب دختر ابو رافع می‏گوید: حضرت زهرا(سلام الله علیها) در هنگام بیماری رسول خدا(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) هر دو فرزندش را نزد پیامبر(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله) آورد و فرمود: اینان فرزندان شما هستند. اكنون ارثی به آنان بدهید. حضرت فرمود:

«شرف و مجد و سیادتم را به حسن(علیه‏السلام) دادم و شجاعت وجود خویش را به حسین(علیه‏السلام) بخشیدم.»

در جای دیگر می فرماید: «حسن گل خوشبویی است كه من از دنیا برگرفته‏ام.»        

«هر كس می‏خواهد آقای جوانان بهشت را ببیند به حسن(علیه‏السلام) نگاه كند.»      

سوال3 تشریحی : 

بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادند که دو تن از اسرای شرور و خطرناک را اعدام کنند بعد از اعدام، برای مسلمان ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شوند؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردند و از او خواستن که به اونها اجازه بدهد که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنند(فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودند را جبران کنند رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادند که مسلمان ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنند.

چهارشنبه 28 دی 1390  3:34 AM
تشکرات از این پست
jimak20
jimak20
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 37

سوال تستی

پاسخ

1

1

2

1

3

2

4

2

5

3

6

2

7

4

8

3

9

2

سوالات تشریحی مسابقه :

1- در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟

بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن

3- حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

امام رضا (ع):

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.
jimak
چهارشنبه 28 دی 1390  7:15 AM
تشکرات از این پست
sajadipour
sajadipour
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 3

سوال تستی پاسخ         
1 الف
2 الف
3 د
4 ب
5 ج
6 ب
7 الف
8 د
9 ب

سوال 1 تشریحی: بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفا کرد.

سوال 2 تشریحی: ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین: 

«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا: 
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.
۳ – نیز فرمود: 
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟» 

سوال 3 تشریحی: کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند. 

چهارشنبه 28 دی 1390  8:46 AM
تشکرات از این پست
rasekhoonzm
rasekhoonzm
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 126

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

ب

4

ب

5

ج

6

ب

7

د

8

ج 

9

ب 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی : بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیامبر اکرم دستور دادند که دو تن از اسرای شرور و خطرناک را اعدام کنند. بعد از اعدام، برای مسلمانان سوال پیش آمد که آیا همه اسرا قرار است که اعدام شوند؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردند و از او خواستند که به آنها اجازه بدهند که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنند (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودند را جبران کنند. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادند که مسلمان ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنند.

سوال 2 تشریحی: پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

سوال3 تشریحی : کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

در بن بست هم راه آسمان باز است، پرواز را بیاموز...

چهارشنبه 28 دی 1390  8:55 AM
تشکرات از این پست
rasekhoonam1
rasekhoonam1
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 19

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

ب

4

ب

5

ج

6

ب

7

د

8

ج 

9

ب 

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی : بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیامبر اکرم دستور دادند که دو تن از اسرای شرور و خطرناک را اعدام کنند. بعد از اعدام، برای مسلمانان سوال پیش آمد که آیا همه اسرا قرار است که اعدام شوند؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردند و از او خواستند که به آنها اجازه بدهند که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنند (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودند را جبران کنند. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادند که مسلمان ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنند.

سوال 2 تشریحی: پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

سوال3 تشریحی : کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

چهارشنبه 28 دی 1390  9:07 AM
تشکرات از این پست
bepichon
bepichon
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 6

- این حدیث از کدام یک از معصومین می باشد؟ (هرآینه بزرگترین گناه نزد خدا آن است که نان خوران خود را واگذارد)

الف:پیامبر اکرم (ص)            ب:امام حسن (ع)            ج:امام سجاد (ع)            د:امام صادق (ع)

۲- یکی از مهمترین آیاتی که در مورد شهادت پیامبر اکرم (ص)در روایات وکتب تفسیربه آن اشاره شده است کدام گزینه می باشد؟

الف:سوره آل عمران ، آیه۱۴۴   ب:سوره محمد ، آیه ۱۰     ج:سوره الملک ، آیه ۲۳     د:سوره النبأ ، آیه۴۰

۳- در دارالندوه نظر چه کسی برای نقشه قتل پیامبر مورد قبول واقع گشت؟

الف: ابوبکر           ب:ابوسفیان         ج:ابولهب       

د:ابوجهل

۴- پاسخ امام حسن (ع) به فرد رومی در خصوص فاصله بین حق و باطل چه بوده است؟

آلف:به اندازه ضخامت موی سر       ب:به فاصله چهار انگشت        ج:به قدر درک شخص از حق و باطل    د:در موارد مختلف متفاوت است

۵- امام حسن (ع) در چه سالی و به دست چه کسی به درجه شهادت نائل گردیدند؟

الف:سال ۵۳ ه.ق ،معاویه      ب:سال۴۸ ه.ق ،معاویه      ج:سال۵۰ ه.ق ،جعده همسرایشان     د:سال۵۱ ه.ق ،معاویه

۶- فرموده امام حسن(ع) در مورد کمیت مجازات افراد در روز قیامت کدام گزینه می باشد؟

الف:به میزان گناهانی که انجام داده اند                                           ب:به میزان عقل ،درک وشعورشان

ج:به میزان حقی که افراد به گردن او دارند                                     د:به میزان آگاهی آنها از گناه های انجام داده

۷- حضرت رضا (ع) در جواب شخصی از گروه خوارج که ازآن حضرت در مورد اینکه،«چرا داخل درامورمأمون شدی و ولایتعهدی او را پذیرفتی»،

خود را با چه کسی مقایسه کردند؟

الف:حضرت علی (ع)      ب:حضرت موسی (ع)         ج:حضرت محمد (ص)       د:حضرت یوسف (ع)

۸- امام رضا (ع)در جریان پذیرفتن ولایتعهدی مأمون چه شرطی را قرار دادند؟

الف:صرفأ جنبه ی تشریفاتی داشته باشد و امام مسولیتی را بر عهده نگیرند.

ب:تمام اختیارات لازم را داشته باشند.

ج:مأمون هیچ گونه دخالتی در امور نداشته باشد.

د:از پیشنهادات ایشان در امور حکومتی استفاده گردد.

۹- به تعبیر حضرت رضا (ع) دوست و دشمن هر کس به ترتیب کدام گزینه است؟

الف: وجدان و بخل     ب: عقل و جهل     ج:دین و شیطان       د:کفر و وحدانیت۹

سوالات تشریحی مسابقه :

۱- در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟

بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر  دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفا کرد.

.

۲- امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟

.«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ” ۱ “.
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ” ۲ “.
۳ – نیز فرمود:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ” ۳ “.

.

۳- حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند. اقبال الاعمال

من عاشق عاشق شدنم
چهارشنبه 28 دی 1390  9:32 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها