سوال تستی
|
پاسخ
|
1
|
الف
|
2
|
الف
|
3
|
د
|
4
|
ب
|
5
|
ج
|
6
|
ب
|
7
|
د
|
8
|
الف
|
9
|
ب
|
سوال 1 تشریحی
یعقوبى در تاریخ خود مى نویسد: در جنگ بدر پیامبر دو نفر از اسراى قریش به نامهاى عتبة بن ابى معیط و نضربن حارث را كشته و سپس از بقیه اسرا فدیه گرفته و آنان را آزاد نمود، از جمله این اسرا عباس بن عبدالمطلب و دو تن از برادرزاده هاى خود به نامهاى عقبل بن ابى طالب و نوفل بن حارث و عده اى دیگر از بنى هاشم بودند.
پیامبر از آنان تقاضاى فدیه كرد، عباس گفت : فعلا مالى به همراه ندارم ، اگر مصلحت باشد از دیگران پولى قرض گرفته و خودم را آزاد مى كنم سپس دین خویش را به آنان ادا خواهم كرد، حضرت فرمود: پس آن پولى را كه پیش همسرت ام الفضل گذاشتى چه شد؟ عباس از این سخن بسیار تعجب كرده و در جواب گفت : سوگند به آن خدایى كه تو را فرستاده ، هیچ كس جز من و همسرم از این خبر اطلاع نداشت ، پس گواهى مى دهم كه تو رسول خدایى . آنگاه هفتاد ادقیه به حضرت پرداخت و سایر حلیفان را آزاد كرد.
پیامبر به کسانی که نمیتوانستند فدیه را پرداخت کنند، فرمود: هر کدام از شما که
ده نفر از فرزندان انصار را خواندن و نوشتن بیاموزد، آزاد میگردد.
سوال 2 تشریحی
1. امام حسن علیه السلام عقل مجسم
رسول اکرم (ص) به مناسبت های مختلف در توصیف امام حسن مجتبی علیه السلام سخن گفته اند؛ از جمله فرمودند: «اگر قرار بود عقل به صورت یک انسان تجسم پیدا کند به صورت امام حسن علیه السلام ظاهر می شد».
2. امام حسن علیه السلام ، شبیه پیامبر (ص)
روزی رسول خدا (ص) خطاب به امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند: ؛ تو به لحاظ صورت و سیرت به من می مانی.
3. ترمذی به سندش از ابن عباس نقل کرده: «روزی رسول خدا (ص) حسن بن علی را بر دوش خود سوار کرده بود. شخصی عرض کرد: ای غلام! خوب مرکبی را سوار شدهای. پیامبر (ص) فرمود: او نیز خوب راکبی است.» .
4. ابن کثیر به سندش از جابر بن عبداللَّه نقل کرده که رسول خدا (ص) فرمود: «هر کس دوست دارد تا به آقای جوانان اهل بهشت نظر کند، باید به حسن بن علی نظر نماید.»
5. متقی هندی به سندش از عایشه نقل کرده که گفت: «پیامبر (ص) همیشه حسن (ع) را میگرفت و او را به خود میچسبانید، آنگاه میفرمود: «بار خدایا! همانا این فرزند من است و او را دوست دارم، پس تو نیز او را دوست دار و نیز هر کس که او را دوست میدارد دوست بدار.»
6. مسلم در صحیح خود از ابوهریره نقل کرده که رسول خدا (ص) درباره حسن (ع) فرمود: «بار خدایا! همانا من او را دوست دارم، پس تو نیز او را دوست بدار، و هر کس که او را دوست دارد، دوست بدار.»
7. از پیامبر (ص) در حدیثی روایت شده که فرمود: «اگر قرار بود عقل در شخصی مجسّم گردد آن شخص حسن بن علی بود.»
8. براء بن عازب از رسول خدا (ص) نقل کرده که درباه امام حسن (ع) فرمود: «این از من و من از اویم و آنچه بر من حرام است بر او نیز حرام میباشد.»
سوال3 تشریحی
امام رضا (ع) : کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت می دهند. اقبال الاعمال