0

مسابقه سوگواره صفر

ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8838

مسابقه سوگواره صفر

بسمه تعالی

با سلام خدمت کاربران گرامی

موسسه فرهنگی راسخون بمناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری پیامبر اکرم (ص) ، امام حسن (ع) و امام رضا (ع) برگزار می کند:

مسابقه " سوگواره ی صفر"

مهلت مسابقه :

دوستان گرامی می توانند از تاریخ 90/10/21 لغایت 90/11/04 پاسخ های خود را ارسال نمایند.

شرح مسابقه :

این مسابقه بصورت سوالات تستی و تشریحی از سیره این بزرگوارن طرح شده است.شما دوستان باید پاسخ های سوالات را بصورت درج پست برای ما ارسال کنید.

توجه کنید که پاسخ های شما پس از ارسال نمایش داده نمی شوند.و پس از اتمام زمان مسابقه ، پاسخ های شما دوستان به همراه پاسخ های صحیح سوالات نمایش داده می شود.

شما دوستان برای ارسال پاسخ های تستی خود جدول آماده زیر را کپی و در پست ارسالی خود قرار دهید، برای پاسخ دادن به سوالات تشریحی نیز طبق قالب زیر عمل کنید:

پاسخ سوالات تستی مسابقه سوگواره صفر:

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

د

4

ب

5

ج

6

ب

7

د

8

الف

9

ب

پاسخ سوالات تشریحی مسابقه سوگواره صفر:

سوال 1 تشریحی :................................

بعد از اينكه جنگ تمام شد و 70 نفر از كفار به اسارت مسلمانان درآمدند، پيامبر صلي‏الله‏عليه‏و‏آله اعلان نمود كه هرگاه يكي از اسيران بتواند براي ده نفر از فرزندان مسلمانان خواندن و نوشتن بياموزد، او آزاد خواهد شد و هركس نتواند بايد براي آزادي خود 4 هزار درهم فديه دهد. اين قانون عادلانه حتي شامل داماد آن حضرت نيز مي‏شد. و هيچ گونه فرقي ميان ابوالعاص (داماد پيامبر صلي‏الله‏عليه‏و‏آله ) و ساير اسيران كفار در ميان نبود. طبق اين دستور زينب دختر پيامبر صلي‏الله‏عليه‏و‏آله براي آزادي شوهرش ابوالعاص، گردنبد يادگاري مادرش حضرت خديجه عليها‏السلام را - كه در شب زفافش به زينب بخشيده بود- به مدينه فرستاد.

سوال 2 تشریحی:................................

مـحـبـوبیت امام مجتبى علیه السلام در کودکى نزد پیامبر صلّى اللّه علیه و آله براى همه کـس مـشـهـود بـود. پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، که آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر که این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر که او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد کسى را که حسن مرا دوست بدارد.»

سوال3 تشریحی :................................

امام رضا(علیه السلام) فرمودند:

من زار فيه مؤمنا ادخل الله قبره سبعين نورا و وسع فى قبره و يزور قبره كل يوم سبعون الف ملك ويبشرونه بالجنة.
كسى كه در روز (غدير) مؤمنى را ديدار كند، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد مى كند و قبرش را توسعه مى دهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زيارت مى كنند و او را به بهشت بشارت مى دهند.

به نفرات برتر این مسابقه جوائزی همچون فلش مموری 8 گیگا بایت ، فلش مموری 4 گیگا بایت ، پک کامپیوتری ، قاب شاسی ، پک اسماء و ... اهداء می گردد.

سوالات تستی مسابقه:

1- این حدیث از کدام یک از معصومین می باشد؟ (هرآینه بزرگترین گناه نزد خدا آن است که نان خوران خود را واگذارد)

الف:پیامبر اکرم (ص)            ب:امام حسن (ع)            ج:امام سجاد (ع)            د:امام صادق (ع)

2- یکی از مهمترین آیاتی که در مورد شهادت پیامبر اکرم (ص)در روایات وکتب تفسیربه آن اشاره شده است کدام گزینه می باشد؟

الف:سوره آل عمران ، آیه144   ب:سوره محمد ، آیه 10     ج:سوره الملک ، آیه 23     د:سوره النبأ ، آیه 40

3- در دارالندوه نظر چه کسی برای نقشه قتل پیامبر مورد قبول واقع گشت؟

الف: ابوبکر           ب:ابوسفیان         ج:ابولهب        د:ابوجهل

4- پاسخ امام حسن (ع) به فرد رومی در خصوص فاصله بین حق و باطل چه بوده است؟

آلف:به اندازه ضخامت موی سر       ب:به فاصله چهار انگشت        ج:به قدر درک شخص از حق و باطل    د:در موارد مختلف متفاوت است

5- امام حسن (ع) در چه سالی و به دست چه کسی به درجه شهادت نائل گردیدند؟

الف:سال 53 ه.ق ،معاویه      ب:سال48 ه.ق ،معاویه      ج:سال50 ه.ق ،جعده همسرایشان     د:سال51 ه.ق ،معاویه

6- فرموده امام حسن(ع) در مورد کمیت مجازات افراد در روز قیامت کدام گزینه می باشد؟

الف:به میزان گناهانی که انجام داده اند                                           ب:به میزان عقل ،درک وشعورشان

ج:به میزان حقی که افراد به گردن او دارند                                     د:به میزان آگاهی آنها از گناه های انجام داده

7- حضرت رضا (ع) در جواب شخصی از گروه خوارج که ازآن حضرت در مورد اینکه،«چرا داخل درامورمأمون شدی و ولایتعهدی او را پذیرفتی»،

خود را با چه کسی مقایسه کردند؟       

الف:حضرت علی (ع)      ب:حضرت موسی (ع)         ج:حضرت محمد (ص)       د:حضرت یوسف (ع)

8- امام رضا (ع)در جریان پذیرفتن ولایتعهدی مأمون چه شرطی را قرار دادند؟

الف:صرفأ جنبه ی تشریفاتی داشته باشد و امام مسولیتی را بر عهده نگیرند.

ب:تمام اختیارات لازم را داشته باشند.

ج:مأمون هیچ گونه دخالتی در امور نداشته باشد.

د:از پیشنهادات ایشان در امور حکومتی استفاده گردد.

9- به تعبیر حضرت رضا (ع) دوست و دشمن هر کس به ترتیب کدام گزینه است؟

الف: وجدان و بخل     ب: عقل و جهل     ج:دین و شیطان       د:کفر و وحدانیت

سوالات تشریحی مسابقه :

1- در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟

2- امام حسن (ع) رااز دیدگاه پیامبر اکرم (ص)توصیف نمایید؟

3- حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

پیشنهادات، انتقادات و سوالات از روابط عمومی - 1390

چهارشنبه 21 دی 1390  1:45 PM
تشکرات از این پست
hasantaleb iman_karbala mina_k_h gh_golpa mamadam ahmadfeiz unknown papeli rasekhoonzm nikbakht88 amir1366 zakeezare Fanid1960 aminmohamad g_alidoost farid2005 m_alidoost ningoon amines amenehes sharllatan alabmoab marzyram hakan_2012 monaaa j133719 softvswar giba22 maryamalhaji ali_reza_ smoaazeni mahdialhaji amiralhaji mosyflasher yaemamhasan2 navid1368 ali121 am1337 omidayandh mojganhajian hajian55 hajian66 meshkat_t morkaz m2bana rasekhon1 esferfan79 zeinab_p hassan74 jimak20 rasekhoonam1 mohammad_43 mesfahani javad_afshar85 daneshmandan bmahsa mmk2625 hashemsarhadi atashgig ashiansaz6825 nona66 mahdi_007fa amsdati setarooo abehzadian nedaasl hbml_2004 rafsanjani20 kiumarss alip30 alaleh70 shahram_6840 didar110 mosaieb_kh amin_mirjalili alirezarajabipoor naghdikh dolfine_naaz jama341 mnaghdi rzmaboudi zeynaba varasteh fatemeh81 asghgr samsam reza313 taghavi1378 hassanzz iraj_b asadi58 sajjad_vn rasadi2006 hemati333 knightherkol
qolameali
qolameali
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1301

پاسخ به:مسابقه سوگواره صفر

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

د

4

ب

5

ج

6

ب

7

د

8

الف

9

ب

10

---------

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی : 

[خداوند]به پيامبر(صلى الله عليه وآله) دستور مى دهد كه اسيران را با بيان دلگرم كننده اى به سوى ايمان و اصلاح روش خود دعوت و تشويق كند، مى فرمايد: «اى پيامبر! به اسيرانى كه در دست شما هستند بگو: اگر خداوند در دل هاى شما خير و نيكى بداند بهتر از آنچه از شما گرفته شده، به شما مى بخشد» (يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِمَنْ في أَيْديكُمْ مِنَ الأَسْرى إِنْ يَعْلَمِ اللّهُ في قُلُوبِكُمْ خَيْراً يُؤْتِكُمْ خَيْراً مِمّا أُخِذَ مِنْكُمْ) منظور از كلمه «خَيْراً» در جمله «إِنْ يَعْلَمِ اللّهُ في قُلُوبِكُمْ خَيْراً» همان ايمان و پذيرش اسلام است و منظور از«خَيْراً» در جمله بعد، پاداش هاى مادى و معنوى است كه در سايه اسلام و ايمان عايد آنها مى شود، و به مراتب بالاتر از مبلغى است كه به عنوان«فِداء» پرداخته اند. علاوه بر اين پاداش ها، لطف ديگرى نيز درباره شما كرده «و گناهانى را كه در سابق و قبل از پذيرش اسلام مرتكب شديد، مى بخشد، و خداوند آمرزنده و مهربان است» )وَ يَغْفِرْ لَكُمْ وَ اللّهُ غَفُورٌ رَحيمٌ(

منبع :

1. سوره مباركه انفال آيه 70

2. تفسير نمونه از آيت الله العظمي مكارم شيرازي، جلد7 ، ذيل آيه فوق

سوال 2 تشریحی:

رسول خدا(ص)در مواردی از حسن و برادرش حسین به ریحانه و سید تعبیر می كند، آن جا كه می فرماید: (وریحانتاى: الحسن والحسین؛ حسن و حسین دو ریحانه منند.) و نیز فرمود:(الحسن والحسین ریحانتای من الدنیا)؛ حسن و حسین دو ریحانه من در دنیایند.

و گاهی در مورد حضرت مجتبی(ع)فرموده است:(إنّ هذا ریحانتى وإنّ ابنى هذا سید سیصلح اللّه به بین فئتین من المسلمین؛ همانا حسن ریحانه من است و این فرزندم آقاست و به زودی خداوند به دست او بین دو گروه مسلمان، صلح برقرار خواهد كرد)

هر کس می‏خواهد آقای جوانان بهشت را ببیند به حسن علیه السلام نگاه کند.

حسن گل خوشبویی است که من از دنیا برگرفته‏ام‏.

انس بن مالک نقل می‏کند که: رسول الله صلی الله علیه و آله درباره‏ی امام حسن علیه السلام به من فرمود: ای انس! حسن فرزند و میوه‏ی دل من است، اگر کسی او را اذیت کند، مرا اذیت کرده و هر کس مرا بیازارد، خدا را اذیت کرده است.

شرف و مجد و سیادتم را به حسن علیه السلام دادم و شجاعت وجود خویش را به حسین علیه السلام بخشیدم‏.

منبع: پايگاه تخصصي مكتب الثقلين

سوال3 تشریحی :

امام رضا (ع) : کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

منبع : پايگاه اينترنتي احاديث

گر نگه دار من آن است که من می دانم          شیشه را در بغل سنگ نگه می دارد

یک شنبه 25 دی 1390  12:14 AM
تشکرات از این پست
faghfi
faghfi
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 9

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

د

4

ب

5

ج

6

ب

7

د

8

الف

9

ب

10

پاسخ سوالات تشریحی

......................................

سوال 1 تشریحی : احترام گذاشتن به اسرا و خوش رفتاري با آن ها از قوانين اوليه اي بود كه پيامبر(ص) به اجرا گذاشتند به طوري كه مسلمانان حتي به اسيراني كه لباس نداشتند لباس مي دادند ، زخم هايشان را مداوا مي كردند ، به آنها غذا مي دادند واگر دو نوع غذا مي داشتند غذايي كه خوب تر بود را به آنها مي دادند.

.....................................

سوال 2 تشریحی : پيامبر(ص)درمورد امام حسن مجتبي (ع) مي فرمايند: هر کس می‏خواهد آقای جوانان بهشت را ببیند به حسن(ع) نگاه کند.

وهمچنين مي فرمايند: حسن فرزند و میوه‏ی دل من است، اگر کسی او را اذیت کند، مرا اذیت کرده و هر کس مرا بیازارد، خدا را اذیت کرده است.

.....................................

سوال3 تشریحی :

امام رضا (ع) : کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

یک شنبه 25 دی 1390  12:34 AM
تشکرات از این پست
saeed690
saeed690
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 115

سوال تستي پاسخ
1 الف
2 الف
3 ب
4 ب
5 ج
6 ب
7 الف
8 الف
9 ب

پاسخ سوالات تشريحي

سوال 1 تشريحي: بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن.

سوال 2تشريحي : پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

سوال3 تشريحي : کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

یک شنبه 25 دی 1390  10:17 AM
تشکرات از این پست
amir1366
amir1366
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 226

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

د

4

ب

5

ج

6

ب

7

الف

8

الف

9

ب

10

-

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

آزادي بدون قيد و شرط:در اين روش که فقها به «منّ» (منت نهادن) از آن ياد مي کنند، پيامبر با توجه به مصالح اسلام و مسلمين، اسرا را بدون هيچ شرط و يا دريافت مالي، آزاد مي فرمودند. در جنگ بدر، برخي از اسرا را به همين شکل رها کردند

افرادي را نيز به دليل دارا بودن برخي صفات عالي و کمالات ،آزاد مي فرمودند . ايشان هفتاد نفر از اسيران جنگ بدر را به شرط آنکه هرکدام به ده نفر از مسلمين خواندن و نوشتن بياموزند، آزاد نمودند

سوال 2 تشریحی:

(1 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
ان ابنی هذا سید یصلح الله به بین فئتین من المسلمین:
«
همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» " ".
2
)عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا:
«
حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» " ".
(3
نیز فرمود:
هذان ابنای من احبهما فقد احبنی:
«
حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» " ".
(4 
در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟»
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پاسخ فرمود:
اجل اباهلکم بهولاء خیر اهل الارض و افضل الخلق

سوال3 تشریحی :

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

روزگاری اهل دنیا دلشان درد نداشت
 هرکسی غصه این که چه میکرد نداشت
 چشمه سادگی از لطف زمین میجوشید
 خودمانیم زمین این همه نامرد نداشت

یک شنبه 25 دی 1390  10:29 AM
تشکرات از این پست
MEHDIBISHE
MEHDIBISHE
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 69

سوال تستی

پاسخ

1

الف 

2

الف

3

د 

4

ب 

5

ج 

6

ب

7

الف 

8

الف

9

ب

پاسخ سوالات تشریحی

تشريحي اول : بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن.

تشريحي دوم :پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بداردو گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است. و گاه مى فرمود: من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

تشریحی سوم : امام رضا (ع) : کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.  اقبال الاعمالامام صادق (ع) : روزه روز غدیر خم با روزه تمام عمر جهان برابر است.یعنی اگر انسانی همیشه زنده باشد و همه عمر را روزه بگیرد ، ثواب او به اندازه ثواب روزه عید غدیر است . وسائل الشیعه / ج 7 / ص324 / ح 4

ماییم و کهنه دلقی کاتش درآن توان زد

یک شنبه 25 دی 1390  10:54 AM
تشکرات از این پست
imanir
imanir
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 24

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

د

4

ب

5

ج

6

ب

7

د

8

الف

9

ب

10

-

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی : در پایان جنگ بدر پیامبر ص در مورد اسیران با اصحاب خود مشورت کردند و در نهایت عده ای از اسیران آزاد شدند ، عده ای به پرداخت جزیه محکوم شدند که البته جزیه ها مبالغ مختلفی داشتند و عده ای که سواد خواندن و نوشتن داشتند هم به تعلیم این امر به سایرین مشغول شدند.

سوال 2 تشریحی: امام حسن مجتبی علیه السلام کودک بود که پیامبر بزرگوار اسلام از او به عظمت و بزرگی یاد می کرد. به یقین این برخوردهای محبت آمیز که هیچگاه در زمان خاص و یا در محدوده خاصی ابراز نمی شد، نشان دهنده این بود که آن حضرت می خواست نقاب از چهره امام حسن علیه السلام کنار زده و شخصیت والای او را بیش از پیش، به مسلمانان معرفی کند
روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله ضمن اظهار محبت به امام حسن مجتبی علیه السلام فرمود: همانا حسن ریحانه من است. و این فرزندم سید و بزرگ است و به زودی خداوند به دست او بین دو گروه مسلمان، صلح بر قرار خواهد کرد."
روزی صحابه  رسول خدا صلی الله علیه و آله در نزدیکی کوه حرا- یا غیر آن - گرد پیامبر جمع شده بودند که حسن در خردسالی با وقار خاصی به جمع آنان پیوست. پیامبر صلی الله علیه و آله  با نگاه طولانی که بر او داشت، همه را مخاطب قرار داد و فرمود: "آگاه باشید که همانا او - حسن- بعد از من راهنما و هدایتگر شما خواهد بود
حذيفه بن يمان مى گويد: پيامبر(ص) فرمود: فضيلتى به حسن بن على عطا گرديده است كه به احدى از فرزندان آدم, جز حضرت يوسف داده نشده است.

سوال3 تشریحی : حضرت امام رضا (ع) فرموده اند:هر کس در روز عید غدیر به دیدار مومنی رود ،خداوند هفتاد نوردر قلبش داخل کند و قبرش را بگستراند و هر روز هفتاد هزار فرشته به زیارت قبرش آیند و به او مژده بهشت دهند.

یک شنبه 25 دی 1390  11:53 AM
تشکرات از این پست
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 58933

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

ب

4

ب

5

ج

6

ب

7

الف

8

الف

9

ب

10

سوال 1 تشریحی: بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن

سوال 2 تشریحی: پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

سوال3 تشریحی :

امام رضا (ع):

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

یک شنبه 25 دی 1390  12:58 PM
تشکرات از این پست
feeffefe
feeffefe
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 9

سوال 1 - الف/ سوال 2 - الف/ سوال 3 - ب/ 4 - ب/ 5- ج/ 6- ب/ 7 - الف/ 8 - الف/ 9 - ب

1- در پایان جنگ بدر در مورد قانونی که پیامبر (ص)برای اسیران اجرا نمودند، توضیحی ارائه نمایید؟

بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن

پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

امام رضا (ع):

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند

ezadi
یک شنبه 25 دی 1390  4:39 PM
تشکرات از این پست
aliezad
aliezad
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 10

سوال ا- الف/ 2 - الف / 3- ب / 4 - ب/  5 - ج/ 6 - ب/ 7 - الف/ 8 - الف / 9 - ب /

بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن

پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

امام رضا (ع):

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند.

یک شنبه 25 دی 1390  5:17 PM
تشکرات از این پست
hasan119
hasan119
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 3549

1.الف

2.الف

3.د

4.ب

5.ج

6.ب

7.الف

8.د

9.ب

تشريحي

1.بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفا کرد.

2. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.» ” ۱ “.
۲ – عمار یاسر می‏گوید؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.» ” ۲ “.
۳ – نیز فرمود:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.» ” ۳ “.
۴ – در ماجرای مباهله، هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟»

3.امام رضا (ع)

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند. 

اقبال الاعمال

یک شنبه 25 دی 1390  5:46 PM
تشکرات از این پست
mashhadiboy
mashhadiboy
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 152

پاسخ مسابقه سوگواره صفر

پاسخ سوالات تستي

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف

3

ب

4

ب

5

ج

6

ب

7

الف

8

الف

9

ب

.........................

...................

پاسخ سوالات تشريحي

پاسخ سوال 1 تشریحی :بعد از گرفتن اسرا در جنگ بدر، پیغمبر دستور دادن که دو تن از اسرای شرور و خطرناک رو اعدام کنن. بعد از اعدام، برای مسلمون ها سوال پیش اومد که آیا همه ی اسرا قرار هست که اعدام شن؟ انصار به پیغمبر مراجعه کردن و از او خواستن که به اونها اجازه بده که در قبال آزاد کردن اسرا غنیمت جنگی دریافت کنن (فداء) که ضررها و صدمه هایی که در جنگ دیده بودن رو جبران کنن. رسول خدا هم بعد از دریافت وحی در این باره (آیات 67 الا 71 سوره انفال) اجازه دادن که مسلمون ها در قبال آزاد کردن اسرا مبلغی (فداء) دریافت کنن 

پاسخ سوال 2 تشریحی:پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود:«هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه ، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت ، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت :«هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه ، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است . خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.» و گـاه مـى فـرمـود :«خـداونـد مـرا بـه دوستى حسن و حسین فرمان داده است.). و گاه مى فرمود: (من در جنگم با هر كس كه با تو در جنگ باشد.»

پاسخ سوال3 تشریحی :

امام رضا(ع):

یک شنبه 25 دی 1390  6:13 PM
تشکرات از این پست
ghofazeli
ghofazeli
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 24

شما دوستان برای ارسال پاسخ های تستی خود جدول آماده زیر را کپی و در پست ارسالی خود قرار دهید، برای پاسخ دادن به سوالات تشریحی نیز طبق قالب زیر عمل کنید:

سوال تستی

پاسخ

1

الف

2

الف 

3

ب 

4

ب 

5

ج 

6

ب

7

د 

8

ج 

9

ب

10

پاسخ سوالات تشریحی

سوال 1 تشریحی :

سوال 2 تشریحی:

سوال3 تشریحی :

امام رضا (ع):

ف_لی

یک شنبه 25 دی 1390  7:28 PM
تشکرات از این پست
golshanipur
golshanipur
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 6

جواب مسابقه سوگواره سفر

جواب سوالات تستی:

1-الف

2-الف

3-د

4-ب

5-ج

6-ب

7-الف

8-د

9-ب

جواب سوالات تشریحی:

1-

بعد از پایان جنگ بدر و گرفتن اسیران جنگى و پس از آنکه پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور داد که دو نفر از اسیران خطرناک “عقبة” و “نضر” را گردن بزنند. گروه انصار به وحشت افتادند که نکند این دستور در باره سایر اسیران اجرا شود و آنان از گرفتن فدا محروم بمانند. لذا به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: ما هفتاد نفر را کشته و هفتاد نفر را اسیر کردیم و اینها از قبیله تو و اسیران تواند، آنها را به ما ببخش تا در برابر آزادى آنها “فداء” بگیریم. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در انتظار نزول وحى آسمانى در این باره بود، آیات ۶۷ تا ۷۱ نازل شد و اجازه گرفتن “فداء” در مقابل آزادى اسیران داد. و نیز در روایت نقل شده که بیشترین مبلغى که براى آزادى اسیران تعیین شده بود چهار هزار درهم و کمترین مبلغ هزار درهم بود. هنگامى که این موضوع به گوش قریش رسید، یکى پس از دیگرى مبلغ “فداء” را فرستادند تا اسیران خود را آزاد کنند. عجیب اینکه داماد پیامبر “ابى العاص” نیز در میان اسیران بود، دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) یعنى زینب همسر “ابو العاص” گردن‏بندى را که “خدیجه” در عروسیش به او داده بود به عنوان “فداء” نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد. هنگامى که‏ چشم پیامبر (صلی الله علیه و آله) به گردن‏بند افتاد، خاطره خدیجه آن زن فداکار و مجاهد در نظرش مجسم شد و فرمود: خدا رحمت کند خدیجه را، این گردن‏بندى است که جهیزیه دخترم “زینب” قرار داد. و طبق بعضى دیگر از روایات به احترام “خدیجه” از پذیرفتن گردن‏بند خوددارى کرد، و براى رعایت حقوق مسلمانان موافقت آنها را در این کار جلب نمود. سپس پیامبر “ابوالعاص” را آزاد کرد، به شرط اینکه دخترش “زینب” را که قبل از اسلام به همسرى “ابوالعاص” در آورده بود، به مدینه نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) بفرستد. او نیز این شرط را پذیرفت و بعدا هم به آن وفا کرد.
.

2-

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مکرر فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة هما ریحانتی من الدنیا:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو آقای جوانان اهل بهشتند، آنها دو گل خوشبوی من در دنیا می‏باشند.»

نیز فرمود:
«حسن و حسین علیهماالسلام دو پسر من هستند، کسی که آنها را دوست بدارد، مرا دوست داشته است.»

هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه‏السلام و فاطمه و حسن و حسین علیهم‏السلام را همراه خود برای مباهله با سران مسیحی، آورد، آنها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرض کردند: «چرا اصحاب بزرگوار خود را برای مباهله نیاوردی؟»

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
«همانا این پسرم (حسن بن علی) سرور و آقا است، خداوند به وسیله او، بین دو گروه از مسلمانان را اصلاح می‏دهد.»

3-

کسی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد میکند و قبرش را توسعه میدهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت میکنند و او را به بهشت بشارت میدهند. 

یک شنبه 25 دی 1390  8:18 PM
تشکرات از این پست
seyyedali12345678
seyyedali12345678
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 4

3- حضرت رضا (ع) در مورد  فردی که در روز غدیر مومنی را دیدار کند ،چه می فرمایند؟

امام رضا (ع):

سوال تستی

پاسخ

1

2

1

3

2

4

5

6

7