همانطور که چندی پیش در نارنجی خواندید رایانش ابری یا همان Cloud Computing جزو فن آوری هایی است که امروزه شاهد پیشرفت چشمگیر آن هستیم. حال نوبت به دنیای بازی رسیده تا از این فن آوری استفاده کند.
OnLive که در واقع سرویس رایانش ابری برای بازی در شبکه اینترنت است، امکان بازی کردن شما را بر روی کامپیوتر، مک، آی پد و کنسول OnLive فراهم مینماید. نحوه عملکرد این سرویس بدین شکل است که، تمامی عملیات پردازشی و گرافیکی سمت سرورهای این شرکت انجام میشود و تصویری که شما دریافت می کنید، در واقع تصویر از پیش پردازش شده ای است که به صورت ویدئو برای شما در کسری از ثانیه ارسال میشود.
بازی کردن شما در واقع حاصل فشردن دکمه ایست که فرمانی را به سمت سرور ارسال می کنید و سرور پس از پردازش آن، تصویر حاصل را برای شما ارسال میکند.
این سرویس به شما این امکان را میدهد تا از میان بازیهای متعدد ، بازی مورد علاقه تان را انتخاب نمایید و در همان لحظه شروع به بازی کنید. در هر جای بازی که دلتان خواست بازی را ذخیره نمایید و بازی دیگری را شروع کنید و اگر هم در خرید بازی شک دارید، میتوانید دموی ۳۰ دقیقه ای رایگان را بازی کنید و سپس آن را خریداری کنید.
همین الان بگویم که فکر نمیکنم بتوانید در ایران از OnLive استفاده کنید، حتی با پهنای باند ۱۰ مگابیت بر ثانیه، شما با پیام خطایی روبرو می شوید که میگوید به دلیل کیفیت پایین اینترنت، شما قادر به استفاده از این سرویس نیستید!
به هر حال من موفق به آزمایش این سرویس ارزشمند نشدم و تنها به دیدن ویدیوهای سایت های خارجی بسنده کردم. اینطور که از ظاهر ویدیو ها بر می آید، کیفیت تصاویر رندر شده تقریبا معادل ایکس باکس ۳۶۰ می باشد.
کنسول OnLive که با قیمت ۹۹ دلار عرضه می شود، از ۲ بخش اصلی تشکیل شده است که شامل دسته بازی و دریافت کننده تصاویر می شود.
دسته بازی شباهت بسیاری به دسته کنسول ایکس باکس ۳۶۰ دارد و دریافت کننده تصاویر، که کنسول OnLive محسوب می شود در اندازه ی کوچکی طراحی شده که قابلیت حمل آسان را به شما می دهد، البته باید به فکر اینترنتش هم باشید، زیرا بدون اینترنت این دستگاه عملا کاربردی ندارد.
به نظر من این کنسول نمی تواند در آینده نزدیک جای دیگر کنسول ها را بگیرد، اگر شما یک بازی خور هستید و در زمینه کنسول بازی صاحب نظر، نظرتان را با ما در میان بگذارید