0

خبرخوان

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

خبرخوان

RSS خانواده‌اي از قالب‌هاي خورد فيد (خوراک وب يا web feed يک قالب داده است که به کاربران اجازه مي‌دهد محتوياتي که مرتبا به‌روز مي‌شوند را به‌راحتي پيگيري كنند) در وب است که براي انتشار محتوياتي که در بازه‌هاي زماني خاص به‌روزرساني مي‌شوند استفاده مي‌شود، مانند وب‌نوشت‌ها، عناوين اخبار و پادکست‌ها1.
 

اما RSS چيست؟ مخفف Rich Site Summary به‌معناي «چکيده سايت» يا «مختصر و مفيد سايت» است و به كاربر امکان مي‌دهد تا از آخرين خبرها و عناوين سايت يا وبلاگ‌هاي مورد علاقه خود با خبر باشد، بدون آنکه نيازي داشته باشد به آنها سر بزند.

ساختار يک فيد RSS از زبان XML تشکيل شده‌است. شما نيز مي‌توانيد با استفاده از زبان XML يک RSS براي سايت خودتان درست کنيد. بسته به نوع نسخه RSS که استفاده مي‌کنيد، ساختار فيدهاي شما متفاوت مي‌شوند. RSS چيزي نيست به‌جز يک نشانه‌گذاري استاندارد شده XML، که محتوايي که قصد به اشتراک گذاشتن آن را داريد را توصيف مي‌کند. به اين ترتيب با قرار دادن يک قسمت RSS يک سايت در متن سايت ديگر، با عوض‌شدن اخبار و عناوين سايت اول، اين محتويات هم در سايت دوم به صورت خودکار عوض مي‌شوند.

RSS به‌وسيله کنسرسيوم RDF 2 پشتيباني مي‌شود. هرگاه وبگاهي قصد داشته باشد محتوي مطالب خود را منتشر کند توصيفي از آن محتوي به‌شکل يک مدرک RSS تهيه مي‌کند که يک کاربر با يک مرورگر يا برنامه خاصي که قابليت خواندن محتوي توزيع‌شده به اين وسيله را داشته باشد، مي‌تواند آن مطالب را دريافت کند. RSS براي اولين بار توسط Netscape در اواخر سال 1999 ميلادي با ارائه

RSS 0.9 ارائه شد پس از مدتي با کناره‌گيري نت‌اسكيپ از بخش تجاري، Userland که محصولات وبلاگ نويسي را گسترش مي‌داد توسعه آن را به‌عهده گرفت و ويرايش RSS 0.91 را توليد کرد سپس ويرايش‌هاي v0.92 ، v0.93 و v0.94 را تهيه کرد و اخيرا ويرايش‌هاي RSS 1.0 و RSS 2.0 را ارائه کرده است.

کاربردهاي اصلي RSS دو مورد زير هستند:

- نمايش تازه‌ترين عناوين وب‌سايت‌هاي ديگر در وب‌سايت خود يا برعکس (اشتراک مطالب جديد)

- دريافت جديدترين مطالب سايت‌هاي مورد علاقه با استفاده از نرم‌افزارهاي ويژه (وبگردي با کارآيي بيشتر)

مبناي توسعه RSS يا امکانات مشابه اين است که وب‌سايت‌هاي مختلف موجود اطلاعات خود را با قالب خاص خود نمايش مي‌دهند.

اما RSS Reader يا خبرخوان چيست؟ خبرخوان يک نرم‌افزار RSSخوان الکترونيکي است. اکنون نرم‌افزارهاي بسياري در اين زمينه وجود دارند که مي‌توان با دانلود آنها RSS خواند. اما به‌تازگي مرورگرهاي اينترنتي نيز به سيستم RSSخواني الکترونيکي مجهز شده‌اند.

Feedshow.ir نيز يک RSS Reader آنلاين است که توسط گروه نوين وب طراحي و راه‌اندازي شده است . اين سايت به تمامي وب‌مسترها و صاحبان سايت‌ها و وبلاگ‌هاي فارسي اين امکان را مي‌دهد تا با درج لينک‌هاي RSS خود باعث افزايش بازديد سايت يا وبلاگ خود شوند و امتياز خود را در موتورهاي جستجو افزايش دهند.

RSS Reader‌هاي آنلاين پاسخگوي بهتري در اين زمينه هستند. نمونه بارز آن سايت GlanceRSS است که تمام فيدهاي ثبت‌شده کاربران را يکجا به‌اشتراک همگان درمي‌آورد. اين قابليت باعث مي‌شود که شما حتي از فيدهاي مورد علاقه ديگران هم استفاده کنيد و با مطالب سايت‌هاي مختلف آشنا شويد و همين‌طور در قسمت علاقه‌مندي‌ها، عناوين را براي شما ذخيره کرده تا اين‌که به سايت مراجعه کنيد.

حال که با RSS آشنا شديد، نرم‌افزار خبرخواني را براي شما معرفي مي‌كنيم که قادر است به‌خاطر جاوا بودنش، روي اکثر گوشي‌هاي موجود نصب و راه‌اندازي شود. اين نرم‌افزار به شما کمک مي‌کند تا سرخط‌ها و آخرين اخبار کوتاه هر سايت را به‌راحتي بخوانيد. فقط به‌ياد داشته باشيد که براي كار با اين برنامه، دسترسي به اينترنت ضروري است اما به‌خاطر فقط متني بودن آن، سرعت اينترنت چندان مهم نيست و به پهناي باند زيادي نيازي وجود ندارد.

نرم افزار

20   midp20 RSSReade   نگارش 3/11/1

برنامه به‌راحتي بر گوشي شما نصب و اجرا مي‌شود. پس از اجرا کافيست Option را زده و Add new feed را انتخاب کنيد. در صفحه جديد داده‌هايي از جمله اسمي مشخص براي فيد جديد و URL يا آدرس الکترونيکي RSS مورد نظر را وارد کنيد (براي مثال از RSS سايت جام‌جم که عنواين کل خبر هاست به آدرس:

http://jamejamonline.ir/rss.aspx?srv=0

استفاده کنيد.)

پس از وارد کردن آدرس مورد نظر کافيست Insert Current Bookmark را انتخاب کنيد تا موضوع جديد اضافه شود. روي موضوع کليک کرده Update feed را بزنيد. خواهيد ديد که برنامه سريعا به اينترنت متصل شده آخرين سرخط‌هاي اخبار سايت جام‌جم را براي شما خواهد آورد.

همچنين در مورد تمامي سايت هاي ديگر نيز به همين صورت خواهد بود و کافيست فيد خبري يا RSS آن را پيدا کنيد و به همين ترتيب در برنامه وارد کنيد تا از جديدترين اخبار آن ها نيز بي‌بهره نمانيد.

در صورتي که نياز به اين نرم افزار داشتيد مي‌توانيد يک نسخه از آن را از آدرس اينترنتي زير دريافت کنيد:

Click Here  

پي‌نوشت

1- ويکي پديا فارسي

2. Resource Description Framework

پژمان عاملي فرد

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

چهارشنبه 13 مرداد 1389  8:05 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها