0

ترین ها در کلام رسول الله (حتما بخوانید)

salamat
salamat
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 324

ترین ها در کلام رسول الله (حتما بخوانید)

عن الصّادق جعفر بن محمّد صلّى اللَّه عليه و آله ، قال: الاشتهار بالعبادة ريبة إنّ أبي حدّثني ، عن أبيه، عن جدّه عليهم السّلام أنّ رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه و آله قال:

از امام صادق عليه السّلام روايت شده است كه فرمود: شهرت يافتن به وسيله عبادت، شبهه ‏ناك و گمان برانگيز است. پدرم از پدرش از جدّش رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله روايت كرده كه آن حضرت فرموده است:

o  أعبد النّاس من أقام الفرائض : عابدترين مردم كسى است كه واجبات را بپا دارد.

o  و أسخى النّاس من أدّى زكاة ماله : سخى ‏ترين مردم كسى است كه زكات مالش را بپردازد.

o  و أزهد النّاس من اجتنب الحرام : زاهدترين مردم كسى است كه از حرام دورى ورزد.

o  و أتقى النّاس من قال الحقّ فيما له و عليه : با تقواترين مردم كسى است كه حقّ را بگويد. چه به نفعش و چه به ضررش باشد.

o  و أعدل النّاس من رضي للنّاس ما يرضى لنفسه، و كرّه لهم ما يكره لنفسه : عادل ترين مردم كسى است كه آنچه براى خود مى‏پسندد براى ديگران هم بپسندد، و آنچه براى خود نمى ‏پسندد، براى ديگران نيز نپسندد.

o  و أكيس النّاس من كان أشدّ ذكرا للموت : زيرك‏ترين مردم كسى است كه زياد به ياد مرگ باشد.

o  و أغبط النّاس من كان تحت التّراب قد أمن العقاب و يرجو الثّواب : و غبطه خورنده‏ترين مردم، كسى است كه در دنيا از عقاب الهى، ايمن و [عمل ناكرده‏] اميد به ثواب داشته باشد.

o  و أغفل النّاس من لم يتّعظ بتغيّر الدّنيا من حال إلى حال : غافلترين مردم كسى است كه از تغيير و دگرگونى دنيا، پند نگرفته باشد.

o  و أعلم النّاس من جمع علم النّاس إلى علمه : و عالمترين مردم كسى است كه علم و دانش مردم را با علم و دانش خود، جمع نمايد. بزرگترين مردم در دنيا از جهت عظمت، كسى است كه دنيا نزد او عظمتى نداشته باشد.

o  و أشجع النّاس من غلب هواه : شجاعترين مردم كسى است كه بر نفسش غالب آيد.

o  و أكثر النّاس قيمة أكثرهم علما : با ارزشترين مردم كسى است كه دانشش بيشتر باشد.

o  و أقلّ النّاس قيمة أقلّهم علما : کم ارزشترین مردم کسی است که دانشش کمتر باشد .

o  و أقلّ النّاس لذّةّ الحسود : كم لذّت‏ترين مردم، حسود است.

o  و أقلّ النّاس راحة البخيل : كم راحت‏ترين مردم، بخيل است.

o  و أبخل النّاس من بخل بما افترض اللَّه عليه : بخيل‏ ترين مردم كسى است كه نسبت به آنچه خداوند بر او واجب كرده بخل ورزد [و اداى واجب نكند].

o  و أولى النّاس بالحقّ أعملهم به : سزاوارترين مردم به حقّ، كسى است كه بيشتر به حقّ، عمل كند.

o  و أقلّ النّاس وفاء الملوك : كم ‏وفاترين مردم، زمامدارانند.

o  و أقلّ النّاس حرمة الفاسق : كم حرمت‏ترين مردم، آدم فاسق است.

o  و أقلّ النّاس صديقا الملك و أفقر النّاس الطّامع : كم دوست‏ترين مردم، زمامدار است و فقيرترين مردم، آدم طمعكار است.

o  و أغنى النّاس من لم يكن للحرص أسيرا : بى‏نيازترين مردم، كسى است كه اسير حرص و آز نباشد.

o  و أفضل النّاس إيمانا أحسنهم خلقا : و باايمانترين مردم، خوش‏خلق‏ترين مردم است.

o  و أكرم النّاس أتقاهم : گرامى‏ترين مردم، با تقواترين آنهاست.

o  و أعظم النّاس قدرا من ترك ما لا يعنيه : با منزلت‏ترين مردم كسى است كه امور بى‏ ربط و بيهوده را ترك نمايد.

o  و أورع النّاس من ترك المراء و إن كان محقّا : پارساترين مردم، كسى است كه جدال را ترك كند اگر چه محقّ باشد.

o  و أقلّ النّاس مروّة من كان كاذبا : كم مروّت‏ترين مردم، كسى است كه دروغگو باشد.

o  و أشقى النّاس الملوك و أمقت النّاس المتكبّر : بدبخت‏ترين مردم، زمامداران و معذّب‏ترينشان متكبّرانند.

o  و أشدّ النّاس اجتهادا من ترك الذّنوب : سخت‏كوش‏ترين مردم، كسى است كه گناهان را ترك كند.

o  و أحكم النّاس من فرّ من جهّال النّاس : حكيم‏ترين مردم، كسى است كه از مردمان نادان دورى جويد.

o  و أسعد النّاس من خالط كرام النّاس : خوشبخت‏ترين مردم كسى است كه با مردمان ارجمند، آميزش و معاشرت داشته باشد.

o  و أولى النّاس بالتّهمة من جالس أهل التّهمة : سزاوارترين مردم به تهمت، كسى است كه با اهل تهمت بنشيند.

o  و أعقل النّاس أشدّهم مرارة للنّاس : عاقل‏ترين مردم، كسى است كه مدارايش با مردم بيشتر باشد.

o  و أعتى النّاس من قتل غير قاتله، و ضرب غير ضاربه : طاغى‏ترين مردم، كسى است كه غير قاتل را بكشد، و غير ضارب را بزند.

o  و أولى النّاس بالعفو أقدرهم على العقوبة : سزاوارترين مردم به عفو و گذشت، كسى است كه بر عقوبت و كيفر [خطاكار] قادرتر باشد.

o  و أحقّ النّاس بالدّنب السّفيه المغتاب : سزاوارترين مردم به فرومايگى، كسى است كه بى‏خرد و بدگو باشد.

o  و أذلّ النّاس من أهان النّاس : و پست‏ترين مردم، كسى است كه به مردم توهين كند.

o  و أحزم النّاس أكظمهم للغيظ : با احتياط ترين مردم كسى است كه خشمش را بيشتر فرو برد.

o  و أصلح النّاس أصلحهم للنّاس : صلح جوترين مردم كسى است كه در ميان مردم ، بهتر صلح و آشتى را برقرار سازد.

o  و خير النّاس من انتفع به النّاس : و بهترين مردم كسى است كه، مردم بهتر از او سود برند.

- منبع : معانى الاخبار: ص 195، ح 1- أمالى الصدوق: ص 27، ح 4- الفقيه 4/ 394، ح 5840.

سه شنبه 12 مرداد 1389  12:11 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon hamid883 azadeh_69 sajad4656
ayesh1344
ayesh1344
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5083
چهارشنبه 13 مرداد 1389  7:52 AM
تشکرات از این پست
hamid883
zahraelham
zahraelham
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 476

پاسخ به:ترین ها در کلام رسول الله (حتما بخوانید)

اي كاش همه ي ما به اين سخنان زيبا عمل مي كرديم

صلوات

چهارشنبه 13 مرداد 1389  10:43 AM
تشکرات از این پست
J133719
J133719
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1228

عالی بود
ایا من می توانم از این نوع گزیده ها بفرستم از معصومین0(ع
ممنونم
چهارشنبه 13 مرداد 1389  12:47 PM
تشکرات از این پست
meysamh
meysamh
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 8

در ايام ماه مبارك شعبان بهترين اعمال صلوات بر محمد و آل محمد(ص) مي باشد.ان شاء الله از عمل كنندگان به احاديث معصومين باشيم

ما زنده برآنيم که آرام نگيريم

موجيم که آسودگي ما عدم ماست

چهارشنبه 13 مرداد 1389  1:04 PM
تشکرات از این پست
vidaazarm
vidaazarm
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 41

كاش همه ي ما به اين سخنان زيبا عمل مي كرديم
چهارشنبه 13 مرداد 1389  2:09 PM
تشکرات از این پست
omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483
چهارشنبه 13 مرداد 1389  9:51 PM
تشکرات از این پست
jazereyearam
jazereyearam
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 1313

سلام

تشكر ميكنم از بابت پست خوبتان و زحمتي كه كشيديد موفق باشيد

سه شنبه 19 مرداد 1389  1:30 PM
تشکرات از این پست
leila0033
leila0033
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 4855
سه شنبه 19 مرداد 1389  10:46 PM
تشکرات از این پست
sajad4656
sajad4656
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 3

ممنون عالی بود.
ان شاء الله خدا توفیق بندگی و اطاعتش رو به همه ی محبین اهل بیت (ع) عنایت فرماید.

اللهم عجل لولیک الفرج
چهارشنبه 20 مرداد 1389  2:59 PM
تشکرات از این پست
hamidyadaei
hamidyadaei
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 35
پنج شنبه 21 مرداد 1389  1:49 AM
تشکرات از این پست
sambkalah7379
sambkalah7379
کاربر تازه وارد