انتخاب و ترجمه:سامان صفا دار
شايد تصور کنيد که بزرگترين حفره اي که بر روي زمين وجود دارد از برخورد يک شهاب سنگ به وجود آمده است، اما با خواندن اين مطلب حتماً نظرتان عوض خواهد شد و اطلاعات تازه اي در مورد کره اي که روي آن زندگي مي کنيم به دست خواهيد آورد.
اوداچنايا
(ياکوتياي روسيه)
اين گودال با عمق 600 متر يک معدن الماس است که در جمهوري ياکوتياي روسيه قرار دارد. اين معدن در سال 1995 کشف شد و صاحبان آن قصد توقف استخراج از اين معدن را در سال 2010 دارند.
حفره بزرگ آبي
(بليز)
اين حفره با عمق 122متر در واقع گودال طبيعي بزرگي است که حدود 304 متر عرض دارد. اين حفره تشکيل شده از سنگ آهک است که دراواخر عصر يخبندان به وجود آمده است.
دهانه گازي دروازه
(ترکمنستان)
اين حفره يک دهانه بزرگ آتشفشان گازي است که در سال 1971کشف شد. اين حفره هميشه در حال سوختن گازهاي سمي خروجي است که همين امر موجب عدم نفوذ اين گازها به جو مي گردد و سوختن آن تا زماني که گاز کاملاً تمام شود ادامه خواهد داشت.
گودال طبيعي (کواتمالا)
اين گودال با عمق 91 متر در پي باران شديد و رانش زمين در گواتمالا به وجود آمد و متاسفانه بر اثر آن دوازده خانه به زير زمين رفت.دو نفر کشته و دهها نفر بي خانمان شدند.
دره بينگهام
(ايالت يوتا-آمريکا)
اين گودال بزرگ که 1200 متر عمق دارد، يک معدن مس است که داراي چهار کيلومتر عرض مي باشد.اين بزرگترين کاوش انجام شده به دست بشر از ابتدا تاکنون مي باشد.
حفره سد مونتي سلو
(کاليفرنيا)
اين حفره درجلو سد مونتي سلو در ناپاي کاليفرنيا قرار دارد. حرکت بزرگ چرخشي آن باعث خروج14752متر مکعب آب در هر ثانيه از آن مي شود.
جوکي کاماتا
(شيلي)
اين حفره با عمق 850متر يک معدن رو باز فلز مس مي باشد که درواقع بيشترين استخراج مس از اينجا صورت مي گيرد، ولي درعين حال بزرگترين معدن مس دنيا نيست.
معدن ميرني
(سيبري)
اين حفره با عمق525متر يک معدن الماس مي باشد که قطر آن حدود1200متر است. اين معدن اولين و يکي از بزرگترين معادن الماس در شمال کره زمين است. هم اکنون اين معدن تخليه شده است. جالب اينجاست که مدت زمان رسيدن به نقطه پاييني آن توسط اتومبيل هاي معدن دوساعت است.
معدن دياديک
(کانادا)
اين حفره يک معدن بزرگ الماس است که استخراج از آن در سال 2003شروع شده و در هر سال تقريباً 1600کيلوگرم الماس از آن استخراج مي گردد. بزرگي اين حفره چنان است که براي فرود يک هواپيماي بوئينگ 737فضا دارد.
منبع:مجله روزهاي زندگي شماره 329.