نقدی بر مجموعه تلویزیونی غافل/ جای ارزشگذاری در مجموعههای تلویزیونی خالی است
خبرگزاری فارس: در تولید و پخش مجموعههای داستانی و حتی سریالهای تلویزیونی باید به عبرتآموزی و درسگیری از آنها توجه ویژه داشت تا جامعه به سمت کمال و خیر رهنمون شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، در حالی که جمعه روز استراحت و در تعالیم اسلامی در زمره اعیاد مسلمانان است اما هستند کسانی که تلویزیون انیس لحظههای استراحت یا اوقات فراغتشان است. اما آن چه که به ما در خصوص همنشینی سفارش شده این است که:
تا توانی میگریز از یار بد یار بد بد تر بود از مار بد
مار بد تنها تو را بر جان زند یار بد بر جان و بر ایمان زند
حالا این پرسش در ذهن تبلور پیدا میکند که از این همنشین جذاب چه حاصل یا به قول پایان موضوعات انشا چه نتیجهای از رفاقت با آن نصیبمان میشود.
* مجموعه غافل؛ درسآموز یا بدآموز؟
حسن آقا: پول دیه تا 20 میلیون جور شده لطفا شما هم رضایت بدید تا این جوان(مسعود، جوانی که در حمایت از دختری مجبور به درگیری با مقتول میشود که حاصلش...) از زندان آزاد شود.
پدر مقتول: نیازی به دیه نیست بلکه آن جوان باید تاوان اشتباهش را بدهد.
حسن آقا: ولی پسر شما هم مزاحم ناموس مردم شده. مسعود اول خواسته با حرف پسر شما را از این کار باز دارد؛ اما وی دست بردار نبود.
پدر مقتول: درست است که پسر من مزاحم ناموس مردم شده؛ اما مگه این جا جنگل است که مسعود جلوی پسرم را گرفته؛ پس پلیس برای چیه؟
حسن آقا چشمهایش را همراه با آهی میبندد و باز میکند و میگوید حق باشماست.
و این سکوت یعنی تایید دادن تاوان برای تذکر شرعی است...
اینها قسمتهایی از دیالوگ فیلم غافل است که چندی پیش از شبکه سوم سیما در قالب یک مجموعه پخش شد و ماجرای آن قصه تکراری مردی است که بعد از یک اشتباه در زندگی، به مردی نیکوکار تبدیل میشود. اما نکتهای که ما را به این فکر واداشت دیالوگی است که بین حسن آقا و پدر مقتول رد و بدل میشود و پدر مقتول وجود پلیس در جامعه را عامل جلوگیری از جنگل بودن جامعه میداند و...
بهراستی جنگل نبودن جامعه یعنی بیتفاوتی نسبت به اعمال و رفتار مردم در سطح آن که فقط پلیس باید حافظ ناموس و امنیت مردم باشد؟ اگر در اتفاقی رفتار ما سبب تغییر در سرنوشت فردی میشود؛ چون پلیس هست نباید دفاعی صورت بگیرد؟
اصلا پلیس به تعداد نه، به اندازهای که پاسخگوی جهانی که جنگل نباشد، هست؟
حتی اگر در نظر بگیریم که فیلم خواسته اهمیت ترک نزاع را بیان کند که چه عاقبت شومی دارد (هرچند چنین خوشبینی با قصه زیاد هم خوانی ندارد) بازهم موفق نشده است.
این فیلم درست زمانی پخش میشود که نزدیک ایام عزیز محرم هستیم؛ ایامی که در آن خون بهترین بندگان خدا ریخته میشود با هدف احیای دین خدا؛ یعنی امر به معروف ونهی ازمنکر. فیلم غافل بی آن که متوجه باشد نهی میکند از نهی ازمنکر تا قانون جنگل نباشد. این جا این پرسش پیش میآید:
پخش فیلمهای تلویزیونی از کدامین فیلتر رد میشود؟ و یادمان باشد که جعبه جادویی یکی از ابزارهایی است که دشمنان ما به ویژه صهیونیست برای القای اهداف خود استفاده بهینه و ارزشمند میکند. ما چطور و کدامین استفاده را میکنیم؟ در راستای شعائر اسلامی یا نا خواسته و از روی نا آ گاهی در جهت...
اهل اندیشه، قلم و هنر لازم است قدری دقیقتر و آگاهانهتر بیندیشند تا «آب به آسیاب دشمن نریزیم».
پنج شنبه 10 آذر 1390 6:51 PM
تشکرات از این پست