0

باران غدير در شيراز باريد

 
ahmadfeiz
ahmadfeiz
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 20214
محل سکونت : تهران

باران غدير در شيراز باريد

دومين همايش بين المللي باران غدير با حضور شاعران مسلمان و غير مسلمان از كشورهاي تركيه، هند، پاكستان، تونس، مصر، لبنان، ايران و جمعي از مسولان استان فارس از جمله استاندار، رئيس حوزه هنري استان فارس و عموم علاقمندان در تالار اجتماعات سازمان اسناد و كتابخانه ملي شيراز به كار خود پايان داد.
آئين پاياني اين همايش با حضور فرهيختگان شعرا و ادبا برگزار شد . عليرضا پرورش ، رئيس حوزه هنري استان فارس شهر شيراز را مهد تمدن پارسي و سومين شهر زيارتي ايران اسلامي برشمرد و گفت: همايش بين المللي باران غدير براي دومين سال پياپي، به همت حوزه هنري برگزار شده است و جايگاه ويژه اي در ميان شاعران نامي و پيشكسوت كشورهاي مختلف در عرصه بين المللي پيدا كرده است.
وي عنوان كرد : امروز ما ميزبان شاعراني هستيم كه شيعه نيستند اما سروده هايشان نشان از احساس نزديكي بالاي آنها نسبت به حضرت علي (ع) است.
رئيس حوزه هنري شيراز مسئله امامت و ولايت را اختصاص به مذهب تشيع ندانست و عنوان كرد: انسان هاي فرهيخته، متفكرين از اديان مختلف دلبستگي خاصي به تعاليم اهل بيت (ع) دارند كه علاقه و شيفتگي ايشان به صورت آثار ادبي ظهور و بروز يافته است.
اولين بخش از مراسم شعرخواني شاعران با دعوت از شاعر توانمند كشورمان احد ده بزرگي و مهمانان كشورهاي مختلف از جمله محمد الازهربن الهاشمي نفطي از تونس، صالح محمد خليق از افغانستان و بنيامين دورغوار از تركيه آغاز شد.
در اين بخش ده بزرگي با غزلي زيبا در مدح اميرالمومنين حضرت علي ابن ابي طالب (ع) آغازگر بخش شعرخواني در اين مراسم بود. پس از وي محمد الازهربن الهاشمي نفطي از كشور تونس اشعار خود را در مدح حضرت علي (ع) قرائت كرد.نكته جالب توجه در قرائت شعر الازهر نفطي، خواندن اشعار با خط بريل براي حاضرين بود كه مورد توجه مدعوين قرار گرفت.
پس از ايشان صالح محمد خليق از افغانستان شعر خود را با اين بيت آغاز كرد:
آفتابي آفتابي يا علي
نور حق را بازتابي يا علي
شهسوار مهري و داماد نور
همسر بانوي آبي يا علي
سپس بنيامين دروغوار از كشور تركيه در مقام شخصيت والاي حضرت امام علي (ع) اشعار خود را براي حاضرين خواندند.
همچنين صادق عابدين با يادآوري انديشه ها و همت والاي اميرمومنان حضرت علي (ع) گفت: آنچه كه ايشان در دوران خلافتشان در پي دستيابي به آن بودند عدالت بود و ايشان به شهادت نرسيدند مگر براي عدالت و اجراي عدالت، حرت حضرت علي (ع) براي اين انديشه نه تنها خود در محراب نماز به شهادت رسيد، بلكه فرزندان بعد از ايشان نيز براي همين تفكر واحد در راه اسلام و قرآن به شهادت رسيدند.
وي افزود: بشر هزار و چهارصد سال تشنه عدالت و عدالتخواهي است و تمامي اين تشنگي در انتظار ظهور مهدي موعود حضرت ولي عصر (عج) نمايان است.
در بخش ديگر اين مراسم با دعوت از عبدالقادر ترنيني از لبنان، چندر شكر از هندوستان و عبدالفياض مهر آيين از افغانستان بخش دوم شعر خواني باران غدير آغاز شد.
عبدالقادر ترنيني از كشور لبنان علاوه بر شعرخواني پيرامون عيد غدير درشاه چراغ شيراز در صبح روز عيد غدير در اين همايش مقاله ديگري را با عنوان وحدانيت اميرالمومنين علي ابن ابي طالب (ع) قرائت كرد. يكي از محورهاي اصلي اين متن نگاه حضرت علي (ع) به وحدت گرائي و اعتقادات ايشان بر وحدت مسلمين بود در قسمت ديگري از اين مقاله شاعر و خطيب لبناني به مسائل قدس شريف و آزادي بيت المقدس و حمايت هاي ملت ايران از انتفاضه فلسطين اشاره نموده بود كه مورد توجه حاضرين قرار گرفت.
در اين نشست پس از معرفي شاعران و نويسندگان كشورها توسط رئيس حوزه هنري فارس، برخي از مهمانان، نظرات خود را پيرامون ايران اسلامي و مسئله غدير بيان كردند.دكتر چندر شكر از هندوستان در اين نشست گفت: من فردي سياسي يا دولتي نيستم اما در دانشگاه ها و مجامع علمي هميشه با ايران هستم و اميدوارم ايران از اين بحران به خوبي عبور كند و ما نيز همراه ايران عليه بي عدالتي هستيم.
او ادامه داد: از سوي مردم هند به شما قول مي دهيم عليه بي عدالتي باشيم و كنار آنها كه مظلوم قرار گرفته اند، بايستيم.
پروفسور عالم از هند نيز در سخناني اظهار داشت: ما هميشه همراه ايران هستيم، اما متاسفانه دولت ما قلب ما را نمي شناسد. اين شاعر پيشكسوت ادامه داد: مردم كشور هند با شما هستند، اما متاسفانه دولت ما اين نظر را ندارد و من از اين مساله متاسفم.
ابراهيم ارگيت، شاعر و نويسنده و كارشناس رشته رياضي از تركيه نيز با ابراز خوشحالي از حضور در جمع شاعران و ادباء و ابلاغ سلام از سوي برادران ترك گفت: اقامت سه روزه ما گويي 30 سال بوده است.
او افزود: استقبال خوبي را شاهد بوده ايم من و دوست شاعر ترك ديگرم كه در اين جمع حضور داريم از مسئولان تقاضا مي كنيم هفته شعر قدس را برگزار كنند.
صالح محمد خليق رئيس اطلاعات و فرهنگ استان بلخ و رييس انجمن نويسندگان بلخ افغانستان گفت: ما با شما فرهنگ مشترك داشته ايم و امروز نيز زبان، فرهنگ و آيين مشترك داريم و از اينكه ما را به اين همايش دعوت كرده ايد بسيار متشكريم.
سهراب سيرت، شاعري از بلخ افغانستان نيز به عنوان جوان ترين شاعر كاروان باران غدير و عنايت شهير يكي ديگر از شاعران بلخ افغانستان از حضور در جمع شاعران ابراز خرسندي كردند.
جرج طرباي از لبنان با ابراز خرسندي از اين دعوت گفت: بنده در بسياري از همايش ها و سمينارهاي بين المللي شركت داشته ام و تا به حال با چنين استقبال، اتحاد و يكدلي روبرو نشده ام و اين موضوع براي من بسيار جالب توجه است.

پیامبر (ص): صبر اگر به بیقراری رسید دعا مستجاب می شود.

عزیز ما قرنهاست که چشم انتظار به ما دارد!

جمعه 4 آذر 1390  11:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها