0

نگاهي به حس انسان دوستي و كمك به مصدومان در جامعه

 
ahmadfeiz
ahmadfeiz
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 20214
محل سکونت : تهران

نگاهي به حس انسان دوستي و كمك به مصدومان در جامعه

يك غرور معنوي و دلگرمي ما ايراني ها در همه دوران هاي تاريخي اين است كه از كمك كردن در وضعيت اورژانسي به نيازمند و درمانده نه تنها دريغ نكرده بلكه با دل و جان و گاه تا مرز فداكاري و جانبازي وظيفه اصيل آدميت خود را ايفا كرده ايم. اين جلوه هاي شريفانه هر قشر جامعه ما در هر نسل و زمانه متبلور بوده و مي باشد چرا كه ريشه در عطوفت، درك و خميره شعور بيدارماني هر فرد هموطن دارد، نه در موازين تدويني تقويم سالنامه اي. نمادي است كه هر كس به دفعات در گذرگاه هاي درون شهري و جاده اي، محلي و همسايگي و... ديده ايم كه شخصي افتاده در گوشه پياده رو، مجروح تصادف و ديگر حوادث از جمله رويدادهاي زلزله و سيل، جنگ تحميلي و... انبوه مردمان پيش گام ياوري به آسيب ديدگان شده و مي شوند. اين كه كسي يا عده اي مي گويند در روزگار كنوني اوضاع همنوعدوستي و عطوفت به نيازمندگان كمرنگ شده ليكن همين كسان هم به كمك كردن و همياري به آسيب ديدگان تاكيد مي كنند.
نظر مردم كوچه و بازار، كارشناس و استاد زلزله شناس را درخصوص همنوعدوستي و ياري رساني به افراد درگير بيماري هاي مختلف، مصدوم و مجروح فروافتاده در معابر را با هم مي خوانيم:
چگونگي همنوعدوستي
از زبان مردم
در گفت وگو با مردم، آنان كمك كردن به افرادي كه در گذرگاه هاي عمومي ناگهان دچار حوادث مخل سلامت شان مي شوند را يك وظيفه انساني و ابراز نوعدوستي برمي شمارند كه خود در شرايط اورژانسي نيز، آسيب ديدگان را به بيمارستان رسانيده اند ولو تا شناسايي عامل مجروح شدن رهگذر مربوطه براي بيمارستان، چند ساعت معطل شده اند. در همين موارد كساني هم نظر چندگانه اي دارند از جمله اين كه وضعيت روزگار چنين شده كه براي انتقال و همراهي فرد دردمند يا مصدوم در معابر يا خيابان ها فرصتي ندارند. اما همين افراد هم كمك كردن به همنوعان مجروح و دردمند نيازمند درمان را عملي انساندوستانه مي دانند. شرح و وصف كمك ها و ديدگاه هاي مردمي را در اين موارد مي خوانيم.
«محمد زرگري» پيمانكار دكوراتور در برابر اين پرسشم كه روبه رو شدن با فردي كه در گذرگاهي عمومي بي حال يا مجروح تصادف افتاده است چه عكس العملي نشان مي دهد؟ او با اندكي مكث همراه لبخندي و نگاهي كه حرفي و تجربه اي را برمي تاباند مي گويد: «وضعيت امروز با ديروز فرق كرده است.» مي گويم شما از همان ديروز شروع كنيد و بگوييد واكنش تان نسبت به افرادي كه ديديد گوشه پياده رو يا وسط خيابان دچار ناراحتي تنفس، قلب يا مصدوم و مجروح افتاده اند چه بوده است؟ او با تبسم و لحني فروتنانه تعريف مي كند كه يك بار هنگام رانندگي، حاشيه گذرگاهي مي بيند خانم سالمندي تنها، بي قرار و نالان نشسته است. از ماشينش پياده مي شود. حالش را مي پرسد. زن دردمند با تنگ نفسي مي گويد موتورسواري با او برخورد كرده است. كمك مي كند سوار ماشينش كرده به بيمارستان برده و شرح واقعه را تعريف مي كند. پرسنل بيمارستان مي گويند تا مشخص شدن جريان تصادف بايد در بيمارستان بماند. خانم سالمند مشخصات خانوادگي خود را به پرسنل داده و نزديكانش به بيمارستان مي آيند. آنان مي گويند بيمارشان از قبل ناراحتي قلب و فشار خون دارد. او را در اتاق بستري مي بينند و از اين شهروند به خاطر كمك و رساندن عضو خانواده شان به بيمارستان قدرداني مي كنند كه آن روز حدود ده ساعت وقتش را براي اين امر نوع دوستانه صرف كرده بود.
از وي مي پرسم: از همراهي با چنين افراد نيازمند و رساندن به بيمارستان و يا اطلاع دادن به مركز اورژانس چه عكس العملي داشته ايد؟ چنين مي گويد: «باز هم كمك كرده و كمك خواهم كرد.» او چند مورد ديگري را شرح مي دهد. اما پيش از آن، نظر شهروند ديگري را جويا مي شوم.
نگاهي چندگانه براي ياوري
«نوري» راننده تاكسي مي گويد: «خدايي، مردم اشتياق دارند به انساني كه دچار حادثه ناخوشايندي شده كمك كنند اما روند زندگي طوري شده كه تقريبا بيشتر مردم در تلاش و شتاب تامين سور و سات نيازهاي روزمره خود هستند و گمان مي كنند مثلا بردن يك فرد مجروح حادثه اي به بيمارستان سبب مي گردد چند ساعتي از انجام كارشان عقب بمانند.» وي در عين حال اين گمان را درست نمي داند و در ادامه با اشاره به كمك مالي مردم به نيازمندان از جمله در جشن نيكوكاري و امور خيريه ديگر كه آن هم وقت بر است، به موضوع ياري رساندن در شرايط اضطراري- درماني كساني كه گرفتار حوادث غافلگيرانه شده و نياز حياتي به كمك ديگران دارند، مي پردازد و اين گونه مي افزايد: «شاهد بوده ايم شخصي كه در پياده رويي افتاده و احتمالا درگير رنج بيماري قلبي است بيشتر مردم كنار او جمع شده به تكاپو مي افتند و كاري مناسب بهبودي اش كنند؛ يكي مي پرسد مشكلش چيست؟ ديگري از مغازه همجوار آب قند مي آورد و...؛ ليكن چنانچه فرد در تصادف با ماشين مجروح شده و بايد فوري به بيمارستان برده شود و حتما بايد يك نفر همراهش باشد، متأسفانه كمتر كسي حاضر شده به چنين مصدومي كمك كند.»
از او سؤال مي كنم با توجه به همه نظراتش، اقدام به همراهي انسان دردمند زمينگير شده در معابر شهري تا رساندن او به بيمارستان چه حس و اثري به كمك رسان مي گذارد؟ مي گويد: «كلا كمك به همنوع در وضعيت اختلال سلامت بازخورد آن به خود آدم ياري رسان برمي گردد.»
آرامش نوع دوستي
از آن سوي خيابان آمد. خودرواش در حاشيه خيابان است، در را باز كرد. پيش از آن كه حركت كند. نگاهي به ازدحام خودروها كرد. درنگ كرد... نگاهي به مغازه ها و آمد و شد عابران انداخت... دقت كرد مردي كه بالاي شصت سال سن مي نمود در پياده رو افتاده است. فكر كرد مشكل تنفسي يا غش دارد. پياده شد و كنارش نشست. علت ناخوشي اش را پرسيد... و اين كه به اورژانس زنگ بزند؟ ... مرد نيم نگاهي كرد. با لحن كشيده اي گفت: «نه» بلند شد و گفت: «حالم خوب است.» عرض خيابان را از ميان خودروها رفت به سمت پياده روي آن سو.
«حميد ميرزايي» كارشناس مسايل اجتماعي پس از ديدن آن مرد، سوار خودرواش شد. آرام به ميان انبوه خودروها رفت. ترافيك ايستا است. نگاهي به پياده رو سمت چپ كرد. شگفت زده همان مرد چند دقيقه پيش كه در حال درماندگي روي پياده رو افتاده بود را مي بيند. حالا ديگر نمي شود از خودرواش بيرون بيايد اما باز به سراغ او مي رود تا اين دفعه او را به بيمارستاني برساند. از وي مي پرسم همنوعي كه در گذرگاه عمومي دچار حادثه اي نظير بيماري غش، تنگ نفسي يا ضرب و جرح تصادف شده و نياز به كمك اورژانسي و درماني داشته، آن كس كه او را ياري داده چه احساسي دارد؟ مي گويد: «نظرم اين است كه هر انساني اگر براساس حس نوعدوستي تا حد ممكن به فرد دردمند از پا افتاده كمك كند احساس آرامش دروني پيدا خواهد كرد. يك وقت بيمار يا مصدوم شرايط ضرب الاجل درماني دارد كه بايد به موقع به بيمارستان رسانده شود. يا شخص درگير نوعي بيماري است كه فرضاً قرص درماني اش را به موقع مصرف نكرده است. كساني كه اطراف چنين افرادي جمع شده بايد سؤال كنند چه نيازي و يا چه ناخوشي دارد زيرا برخي رهگذران نيز براساس تجربه در اين موارد شناخت دارند و كمك اوليه را انجام مي دهند. در غير اين صورت بايد در جهت مساعد حال بيمار براي بردن به بيمارستان اقدام كنند.
وي ادامه مي دهد: «در اين گونه مواقع نبايد نسبت به انسان فرو افتاده بي تفاوت گذشت كه گاه همين بي توجهي و بي خيالي سبب از بين رفتن بيمار مي شود. بنابر اين، شرط نوعدوستي همواره بايد مورد توجه همگان باشد. شخصاً زماني كه ببينم در جاده اي فردي مجروح افتاده است كاري از دستم برآيد انجام مي دهم و كمك مي كنم و او را به بيمارستان مي رسانم.»
بايد به مصدومان كمك كرد
استاد زلزله شناس ايران كه به دفعات شاهد همنوعدوستي اقشار مردم در كمك رساني و نجات مصدومان و مجروحان زلزله بوده است حالا نيز با قاطعيت از ياري رساني انبوه مردم نسبت به حادثه ديدگان ناشي از تصادفات و گاه اشخاص دردمند بر زمين افتاده مي گويد و تاكيد دارد در بروز چنين اتفاقاتي هر انساني بايد بي تفاوت نباشد و خود را درگير حس نوعدوستي كند و اينجاست كه حس نوعدوستي افراد نمود عيني پيدا مي كند.
«دكتر بهرام عكاشه» در پاسخ سؤالم پيرامون ياري دهندگان مردم به حادثه ديدگان ناشي از تصادفات و افرادي كه در گذرگاه ها ناگهان در اثر يك نوع بيماري حاد نقش بر زمين مي شوند و اين كه مردم رهگذر چه واكنشي مي نمايند، چنين نگاه و باوري دارد: «چند بار شاهد بوده ام به محض وقوع تصادف فردي با ماشين و يا موتور، مردم هجوم آورده اند تا به شخص آسيب ديده ياري دهند. در چنين مواردي كمك كردن به فرد صدمه ديده بستگي به نوع آسيب دارد كه مثلا نياز به تنفس مصنوعي يا آمبولانس جهت انتقال به بيمارستان و يا شخص دچار صرع است. هنگام شاهد اين حوادث به مردم حاضر در محل مي گويم فرضاً آن كه صرع دارد را چند دقيقه به حال خودش بگذاريد خوب مي شود. اگر نياز بوده بيمار را با ماشين شخصي به بيمارستان مي برم تا درمان شود.
پرسش ديگر از «دكتر عكاشه» به نقل از كساني مبني بر اين كه بردن فرد مجروح يا مصدوم به بيمارستان ممكن است باعث چند ساعت ماندن شخص غريبه همراه در بيمارستان تا مشخص شدن علت و عامل حادثه مي شود و گاه فرد به رغم احساس همدردي و كمك رساني از اين وظيفه انساني منصرف مي شود.
پاسخ استاد زلزله شناس، اين است: «حوادث ممكن است براي هر كس ديگر پيش آيد. بنابراين بايستي خودمان را درگير كنيم نه اين كه احساس همنوعدوستي نكرده و تنها به انسان دردمند نگاه كرده و رد شويم. اين بي تفاوت بودن نسبت به كسي كه نياز فوري به درمانگري دارد، در شأن يك انسان بعضاً مسلمان نيست.»
وظيفه كمك به آسيب ديدگان
معامله با خداست
«زرگري» در ادامه گفتار خود پيرامون ياري رساندن به همنوعان حادثه ديده در معابر، در همين خصوص روايت ديگري دارد: هنگام رانندگي در يك خيابان مردي مجروح مي بيند كه در حاشيه خيابان افتاده است. بدون درنگ پياده و نزديك شده ماجرا را مي پرسد. مرد غرق خون است. با يك خودرو تصادف كرده است. درنگ نمي كند او را بغل گرفته و روي تشك عقب ماشينش مي خواباند. در اسرع زمان به بيمارستان مي رساند. در بيمارستان مي گويد كه يك ماشين با او برخورد كرده و رفته است. از او پرسيده مي شود محل تصادف كجا بوده است. او نشاني دقيق محل ديدن مجروح را مي دهد. پرسنل بيمارستان پيگير چگونگي قضايا مي شود. فرد مجروح مي گويد رنگ ماشين راننده عامل تصادف چه بوده و خودروي مرد همراه رنگ ديگري است. با اين وصف اين شهروند بيمار را تا ساعاتي تنها نمي گذارد چرا كه راضي نبوده او بدون همراه آشنايش در آن وضع تحت درمان باشد.
اين پيمانكار دكوراتور، سپس از كمك هاي انسان دوستانه اش از دوران انقلاب مي گويد از جمله در حادثه سيزده آبان 1357، چند نفر از مجروحان را با ماشين ژيان خود به بيمارستان رسانده، چند نفر مجروح را به صورت سينه خيز و قلاب كش از دانشگاه بيرون آورده و به بيمارستان برده كه گاه شده مجروحان را براي رساندن به بيمارستان روي دوش مي گذاشته است. همچنين در شست وشوي برخي شهداي اوايل انقلاب در غسالخانه كمك مي كرده است.
از او مي پرسم: با اين نوع ياوري ها چه احساسي داشته است؟ پاسخش اين است: «براي رضاي خدا و ياري به مردم كمك مي كردم. در انجام وظيفه ام با خدا معامله مي كنم. بچه هايم از من ياد گرفته اند به ديگران در چنين مواقع به نيازمندان دردمند و حوادث ديگر كمك كنند.»
وي مي گويد: «انسان بايد براي كمك به حادثه ديدگان در هر زمان و مكاني رضاي خدا و ياري هم نوع را مد نظر قرار دهد و بي تفاوت نباشد.»

پیامبر (ص): صبر اگر به بیقراری رسید دعا مستجاب می شود.

عزیز ما قرنهاست که چشم انتظار به ما دارد!

چهارشنبه 25 آبان 1390  11:53 PM
تشکرات از این پست
ahmadfeiz
ahmadfeiz
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 20214
محل سکونت : تهران

پايداري زندگي در لحظه هاي كمك رساني به همنوع

ما هر عضو از خانواده كه همه با سلامت كامل از خانه خارج مي شويم تا به كارهاي روزمره مان برسيم، هيچ يك انتظار حادثه اي در راه خود نداريم، اما شايد به واسطه بي احتياطي ديگران يا خودمان، دچار حادثه اي شويم يا تصادفي ايجاد شود، يا سرگيجه اي باعث فرو افتادن و ضربه اي شديد به عضوي از بدن شود و زمينگيري ناچار شود. فرد ديگري به دليل تنگي نفس در گوشه اي از پياده رو روي زمين مي افتد و رهگذراني به خاطر مشغله كاري با شتاب رد مي شوند اما از ميان آنها، كسي لختي درنگ مي كند، يك قدم به جلو برمي دارد، اما برمي گردد؛ چه شده آقا!؟... و خانمي در كنار خيابان مي بيند خانم كهنسالي تنها سر به ديوار گذرگاه چسبانده، چشم بسته و بي حال است. نزدش مي رود: چه شده مادر؟!... همين يك دو نفر جويا شده احوال دردمندان، بدون اتلاف وقت مي توانند با همياري خود از تهديد جدي سلامت ديگران جلوگيري كنند و آنها را به خانواده شان بازگردانند با اندكي صرف وقت و از سر نوعدوستي و همراهي به بيمارستان برسانند. چه بسا لحظه ها روي مرز بود و نبود چنين انسان هاي نيازمند به ياري، درنگ مي كنند...
با هم چند مورد حادثه و كمك همنوعان را مي خوانيم و يك خبر آرامش بخش براي كساني كه ترديد دارند مصدومان را تا بيمارستان همراهي كنند.
همه در هر شرايط به هم نيازمنديم
يك شهروند بازنشسته كرجي، مي گويد در جاده آباده به سمت بندرعباس رانندگي مي كرده كه مي بيند يك خودروي شخصي كنار جاده واژگون شده است. توقف مي كند پياده مي شود راننده سواري مي گويد دست فرزندش در اين حادثه دچار شكستگي شده مي خواهند به بيمارستان بروند. او هم بي درنگ آنها را به بيمارستان مي رساند.
عبداللهي مي گويد: هر انساني در وضعيت درماندگي نياز به كمك همنوع دارد. در زندگي معمولي، روزمره و هنگام سلامت هم نياز به همياري داريم تا چرخ زندگي مان بچرخد. در نوع زندگي مادي پول و ثروت و گاهي هم سفارش لازم است كه مثلاً يك كار اداري و تجارت زودتر سرانجام يابد ليكن آنجا كه پاي جان و درد و نياز حياتي انساني در ميان است، حس نوعدوستي حكم مي كند به داد دردمند در راه مانده و مجروح تصادف و... رسيد. من شخصاً تا جايي كه توانستم و برايم ممكن بوده از كمك و همراهي نسبت به هموطنان ناخوش دريغ نخواهم كرد. چون خوشحال و راضي مي شوم. ما انسانيم و ايراني هستيم، بايد به درماندگان كمك كنيم و مطمئن باشيم خدا حتماً عوضش را به آدم نيكوكار مي دهد.»
«عليرضا توفيقي» پيمانكار عمراني، مي گويد: «كمك كردن به همنوع گرفتار رنج بيماري يا مجروح و مصدوم از تصادف رانندگي احساس خوبي به آدم ياري دهنده دست مي دهد مخصوصاً ما ايرانيان كه هيچ گاه نسبت به همنوعان نيازمند اورژانسي و رساندنشان به مراكز درماني بي تفاوت نبوده ايم و تا جايي كه ممكن باشد دريغ نمي كنيم.»
وي در عين حال مي گويد: «اما در شرايط فعلي احساس مي شود تغييراتي در همياري به همنوع آسيب ديده پيدا شده است. كه برخي مشكلات زندگي را دليل عدم همراهي بيمار يا مصدوم مانده بر زمين مي دانند. با اين احوال، الان بيشتر مردم به طريقي در جهت بازيافت سلامت مصدومان و درگير شدگان نوعي بيماري دروني، كمك مي كنند.»
اولين پيشگامان ياري رسان
هنگام بروز حوادث، مردم اولين پيشگامان ياري رسان به آسيب ديدگان هستند. اين حس نوعدوستي جزو خصايص روحي جامعه اسلامي ايران است.
اما اين كه احتمالاً افرادي از انتقال شخص صدمه ديده به بيمارستان سرباز مي زنند از آن جهت است كه در بيمارستان مورد سؤال و جواب قرار مي گيرند و اين مسئله براي آنها مشكل ساز مي شود و چه بسا حادثه به او نسبت داده مي شود. كه در اين باره گفته شده با تدوين مفاد قانوني چنين منع و نگراني برطرف مي شود.
اين مطالب برگرفته از گفته هاي «شاهين فتحي» معاون امداد و نجات جمعيت هلال احمر استان تهران است. وي همچنين با توضيحاتي در مورد استقرار پايگاه هاي كمك رساني هلال احمر در جاده هاي كشور، توصيه هايي ايمني به مردم دارد.
در گفت وگو با «فتحي» وي نخست با اين بيان كه در بحث مساعدت و چنين اقدام هاي بشردوستانه، جوانب احتياط را كاملاً رعايت مي كنيم خاطرنشان مي كند: «اما مردم در كمك به فرد مصدوم نبايد طوري برخورد كنند كه مصدوميت او تشديد شود. فرضاً شخصي كه از ناحيه سر تا نخاع آسيب ديده است اقدام به جابه جا كردن او باعث آسيب جدي تر و مضاعف مي شود. لذا در اين گونه موارد، همه بايست آموزش كمك هاي اوليه را ببينند. براين مبنا مردم مي توانند در هلال احمر اين دوره را طي كنند و حداقل با مفاهيم كمك هاي اوليه آشنا شوند و در برابر اتفاق حوادث حادتري از قبيل زلزله، سيل و... آمادگي مقابله مناسب را داشته باشند.»
مردم اولين ياري رسان
معاون امداد و نجات هلال احمر استان تهران در ادامه با اظهار اين كه مردم در پي بروز حوادث اولين كساني هستند كه به همديگر كمك مي كنند، براين اعتقاد داشت: «افزايش بينش و دانش مردم اين فرايند را دارد كه قطعاً در حوادث مي توانند مصدوم فيكس (آسيب ديده) كه نياز به كمك دارد را به طور اصولي و صحيح جابه جا و منتقل كنند و اقدام اوليه انجام داده و آرامش رواني به مصدوم دهند تا مأموران امدادي به محل واقعه برسند.»
به گفته وي، جمعيت هلال احمر در شهر فعاليت امدادگري ندارد مگر حادثه اي كه شديد باشد و در آن صورت وارد عمليات كمك رساني مي شود و ليكن پايگاه هاي امدادي جاده اي اين جمعيت مستقر كه در برخي مناطق اورژانس را هم كنار خود دارند.
وي در ادامه اظهار مي كند «خوشبختانه در شش ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، كمتر تلفات انساني در جاده ها داشتيم كه ناشي از همكاري مردم، دستگاه هاي امدادي، راهنمايي رانندگي، پليس راهور و اداره كل راهداري وزارت راه و شهرسازي بوده است. از سوي ديگر براساس آماري كه از جاده ها داده شده چون تصادفات نسبتاً شديد بوده، لذا در وهله اول از كساني كه در جاده ها شاهد حوادث هستند خواهش مي كنيم در اسرع وقت مراتب را به وسيله تلفن 115 يا 110 اطلاع رساني كنند و چنانچه محل حادثه اگر نزديك باشد به پليس راهور اطلاع دهند.»
وي همچنان به هموطنان توصيه مي كند: «اگر با فردي روبه رو شديد كه دچار تنگي نفس شده است حتي المقدور از جابجا كردن آن خودداري كرده و از تجمع در اين گونه محل ها جلوگيري به عمل آوريد. چرا كه همين تجمع مشكلاتي را براي امدادگران ايجاد خواهد كرد و ممكن است ازدحام جمعيت خود منجر به حوادث و تصادفات بعدي شود.»
«فتحي» در ادامه با اين توصيه كه همه خودروها بايد مجهز به كيسه كمك هاي اوليه باشند، مي گويد: «يك بار در جاده فيروز كوه- تهران با خودروي غيرامدادي حركت مي كرديم. شاهد تصادف خودرويي شديم. ماشين خانواده اي در شانه جاده چپ شده بود. دو نفر از سرنشينان خودرو مصدوم و يكي ديگر از آنها پايش آسيب ديده بود. آتل بندي كرده و به بيمارستان فيروز كوه تحويل داديم. ما در شهرها هميشه جعبه درماني در خودرو مان داريم، بنابراين بهتر است در چنين مواقعي كه شاهد تصادف خودرويي هستيم با مأموران اورژانس تماس گرفته و از آنها كمك بخواهيم و خودمان كمتر وارد عمل شويم.»
سعيد كه شغل آزاد دارد با اين مقدمه كه وظيفه هر شخصي است تا به درماندگان و مصدومان در شرايط مختلف و حاد كمك رساني كند، به بيان خاطراتي مي پردازد كه در آن چند مصدوم با كمك و تلاش هم نوعان خود، سلامتي شان را باز يافتند و از خطر نجات پيدا كردند. وي مي گويد: «چند سال قبل در يك هواي باراني حوالي ميدان فردوسي با فردي كه نقص جسماني داشت رو به رو شدم كه وسط خيابان افتاده بود، مردم زيادي اطرافش جمع شده بودند، هركسي توصيه اي مي كرد، اما من كه از كمكهاي اوليه اطلاعات كمي داشتم سعي كردم به فرد مصدوم كمك كنم تا اورژانس از راه رسيد و با كمك چند تكنسين اورژانس فرد را به بيمارستان منتقل كردند.»
پذيرش رايگان مصدومان تصادفات
در بيمارستانها
يكي از سئوالاتي كه در اذهان عمومي درباره مصدومان و حادثه ديدگان در جاده ها وجود دارد اين است كه اگر مصدومي به بيمارستان رسانده شد و از مرگ نجات يافت، در صورتي كه در آن لحظه هزينه درمان را نداشت، مسئولان بيمارستان چه برخوردي با او خواهند داشت؟
معاون درمان وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پاسخ به اين سؤال مي گويد: «بيمارستان هاي دولتي بايد مصدومان تصادفات شهري و جاده اي را بدون نوبت و به صورت رايگان پذيرش و درمان كنند، در غير اين صورت متخلف شناخته مي شوند.»
وي در ادامه مي افزايد: «چنانچه مصدوم تصادفي به بيمارستاني منتقل شد، بايد اقدامات اوليه درماني براي وي انجام شود و چنانچه نياز به جراحي داشت سريع به اتاق عمل انتقال يابد.»
معاون وزير بهداشت اضافه مي كند: «وزارت بهداشت در جهت انجام رسالت و وظيفه اي كه به عنوان متولي و حامي سلامت جامعه به عهده دارد، با هرگونه تخلفات پزشكي و درماني برخورد شديدي دارد.»
وي درباره تعرفه هاي خدمات پزشكي نيز تاكيد مي كند: «بيمارستان هاي دولتي موظف هستند تعرفه هاي خدمات پزشكي سال 90 را بر روي تابلوي مربوطه نصب كنند تا چنانچه مراجعه كننده اي مشاهده كرد هزينه هاي درماني خارج از چارچوب تعرفه هاي تعيين شده است، مراتب را سريع به وزارت بهداشت گزارش دهد.»
تجهيز هلال احمر به «ست هاي زنده ياب»
جمعيت هلال احمر مانند سال گذشته كه در دو مرحله در طرح هاي امداد و نجات زمستانه و نوروزي استان هاي كشور را مجهز به تجهيزات امدادي كرد امسال نيز در دو مرحله پايگاههاي امدادي هلال احمر مجهز به تجهيزات جديد امداد و نجات مي شوند.
براساس اخبار اعلام شده در اين راستا در دو تاريخ اوايل آذر و اواسط اسفند در استان هاي كشور تجهيزات امداد و نجات از جمله آمبولانس، خودروهاي نجات و ست هاي زنده ياب توزيع خواهد شد.
در گذشته هر استان كشور داراي يك ست زنده ياب بود كه در توزيع تجهيزات جديد امدادي تمام پايگاههاي هلال احمر كشور به ست هاي زنده ياب مجهز مي شوند.
اما گفته مي شود يك سري از اين تجهيزات كه نمونه آن در داخل كشور وجود نداشت از خارج از كشور وارد شده است و متناسب با آماده شدن اين امكانات در تاريخ هاي مذكور بين استان هاي كشور توزيع خواهد شد.
همچنين يك سري تجهيزات تخصصي انفرادي نظير امكانات غواصي و كوهنوردي نيز در دو مرحله از جمله در طرح امداد و نجات زمستانه -كه با توجه به بارندگي هاي اخير زودتر اين طرح آغاز شد- نيز در اوايل آذر توزيع خواهد شد.
كمك به همنوع، چشمه جوشان محبت
كمك و محبت به همنوعان به ويژه انسان هايي كه در وضعيت دردمندي و اضطرار نياز به مهر و ياوري دارند، چشمه اي جوشان است كه هر قدر در جويبارهاي زندگي مان جاري شود، طراوت بخش روح و جسم مي شود و همچنان مي جوشد... با جرعه اي از حس نوعدوستي و همراهي با انسان هاي مجروح، مصدوم در بستر بيماري افتاده در گذرگاههاي زندگي شان تا بيمارستان، يقين بدانيم هيچ برگي از گلبرگ حيات مان كم نمي شود چنانچه چند ساعت از مدار روزمرگي را براي بازگشت سلامتي هموطن و همنوع خود، صرف كنيم.

پیامبر (ص): صبر اگر به بیقراری رسید دعا مستجاب می شود.

عزیز ما قرنهاست که چشم انتظار به ما دارد!

جمعه 27 آبان 1390  5:50 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها