خبرگزاری فارس: استاندار قم گفت: اولویت کاری تمام دستگاههای فرهنگی استان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه است.
حجت الاسلام محمدحسین موسیپور امروز در مراسم نواخته شدن زنگ کتابخوانی در مدرسه خوش رفتار اظهار کرد: کتاب یکی از با ارزشترین پدیدههای بشری است چرا که ارزش آن به خاطر علم و دانش است و ارزش آدمی نیز علم و دانش اوست.
وی با اشاره به اینکه در قرآن کریم نیز فضیلت آدمی به علم او دانسته شده است، گفت: اگر انسان گل سرسبد عالم هستی و اشرف مخلوقات است به خاطر کالبد فیزیکی او نیست بلکه به دلیل ایمان و علم آدمی است.
استاندار قم عنوان کرد: ایمان نیز به نوعی ثمره علم است و برای رسیدن به این گوهر باید از دروازه علم و دانش وارد شد.
وی گفت: ملت ایران ملتی بزرگ و با فرهنگ دیرینه است که در طول سالیان اخیر با حکمرانی حاکمان مستبد و وابسته از فرهنگ والای خود دور افتاده و این حکومتها سبب جدایی ملت ایران از کتاب و آگاهی شدند و نسل جوان را به امور بیهوده مشغول کردند.
موسیپور تصریح کرد: انقلاب اسلامی چرخشی بود به آن عظمت دیرینه و پیشینه پرافتخاری که ملت ایران داشته است.
وی اظهار کرد: در این سی و اندی سال میبینیم که هر روز دستاورد جدیدی توسط ملت ایران و به دست قشر جوان که نشاط و طراوت علمی بسیاری دارند، به دست میآید.
استاندار قم بیان کرد: جایگاه و مقام ملت ایران بیش از آن چیزی است که امروز در آن قرار دارد و باید بیش از گذشته در دست یافتن به این جایگاه بکوشیم.
وی خاطرنشان کرد: دستیابی به جایگاه واقعی ملت ایران جز با انس به کتاب و محوریت دانش در تمام امور، میسر نمیشود.
موسیپور با اشاره به کلام حضرت علی(ع) در مورد مطالعه افزود: کلید دستیابی به آرامش که راه سعادت انسان است در مطالعه و کتاب نهفته است.
وی عنوان کرد: نخستین نکته که باید مورد توجه قرار گیرد این است که سرانه مطالعه در کشور ما با وجود اینکه رشد خوبی در سالهای اخیرداشته، کافی نیست و باید افزایش پیدا کند.
استاندار قم ادامه داد: گرچه در قم سرانه مطالعه نسبت به کشور بالاتر است اما این مقدار نیز شایسته شهر قم به عنوان قطب علم و دانش کشور نیست.
وی تاکید کرد: تمام مسئولان استان باید در راستای افزایش سرانه مطالعه در استان برنامهریزی منسجم و تلاش مضاعف داشته باشند.
موسیپور بیان کرد: هر چند کتابخوانی امری بسیار مفید است اما نکته مهم دیگر این است که چه کتابی و به چه صورت و ترتیبی باید خوانده شود.
وی گفت: یکی دیگر از وظایف مسئولان کتابخانهها و فعالان عرصه فرهنگ طراحی سیر مطالعاتی برای تمام اقشار به صورت جداگانه و در همه ابعاد است.
استاندار قم با بیان اینکه در زمینه زیر ساختهای فرهنگی کتابخوانی کارهای خوبی در استان انجام شده است، افزود: در حال حاضر 232 کتابخانه در استان وجود دارد که هر روز نیز به این آمار افزوده میشود.
وی اظهار کرد: کشور ما بالاترین میزان چاپ و تکثیر کتاب در خاورمیانه را دارد اما تا کتابخوان به اندازه کافی در کشور وجود نداشته باشد این موضوع ارزشی ندارد.
موسیپور با اشاره با اینکه اولویت کاری آموزش و پرورش و دیگر دستگاههای فرهنگی بها دادن به امر ترویج کتابخوانی است؛ افزود: رسانهها، مطبوعات، صدا و سیما و تمام کسانی که تریبونی در اختیار دارند در این زمینه مسئول هستند.
وی عنوان کرد: در صدا و سیما و مطبوعات جمهوری اسلامی روزانه به بسیاری از موارد پرداخته میشود اما به موضوع کتاب و کتابخوانی اهمیت کمی داده میشود.