خبرگزاری فارس: مدیر گروه مطالعات زنان جامعة المصطفی العالمیه گفت: نماز عید قربان به ما این فرصت را میدهد که یک بار دیگر وحدت رویه میان مسلمانان و اجتماع پرشور و با عظمت آنان را ببینیم.
معصومه ظهیری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم اظهار کرد: عید قربان، عید امتحان الهی، پاک شدن در راه خدا و عید عبودیت است.
وی خاطرنشان کرد: این عید حدیث ذبح نفس است و در این روز ابراهیم در مصاف با نفس امارهاش پیروز شد.
عضو هیئت علمی جامعة الزهرا ادامه داد: جانی که در این روز باید ذبح شود جان مادی نیست بلکه گذشتن از تمایلات و خواهش و ذبح نفسانیات است.
وی افزود: قربانی کردن در راه خدا همیشه بوده است اما در اسلام این قربانی در پای بتها و در معابد صورت نمیگیرد بلکه به شکلی انجام میشود که نفعی از آن به فقرا و نیازمندان برسد.
ظهیری با اشاره به اینکه دیدن خوبیها و خوب بندگی کردن در عرفه با عید قربان ارتباط دارد، عنوان کرد: عید قربان عید بندهای است که در روز عرفه با نیایش به خداشناسی رسیده و در این روز با خدای خود میثاق بندگی ببندد.
وی گفت: در نماز عید قربان دو نکته وجود دارد، یکی توبه از خطاهای گذشته و دیگری با خدای یگانه تجدید عهد و بندگی کردن.
مدیر گروه مطالعات زنان جامعة المصطفی العالمیه ادامه داد: نماز را در روز عید خواندن به این معناست که من اگر خطایی انجام دادم بازگردم و با خدای خود تجدید عهد کنم و این راه بندگی را تا ابد ادامه دهم.
وی اظهار کرد: جلوه دیگری که در این نماز میشود یافت وحدت و یکپارچگی میان مسلمانان است.
ظهیری ادامه داد: نماز عید قربان به ما این فرصت را میدهد که یک بار دیگر وحدت رویه میان مسلمانان و اجتماع پرشور و با عظمت آنان را ببینیم.
وی ادامه داد: همچنین قربانی کردن در این روز و توزیع گوشت میان فقرا یک تاثیر ویژه اجتماعی در این عید قرار میدهد که همان تمرین ایثار و همکاری و دیگران را در سفره خود شریک کردن است.
مدیر گروه مطالعات زنان جامعة المصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: اطعام فقرا در این روز در واقع یعنی از خود در آمدن و به احوالات مردم رسیدگی کردن و با خلق خدا پیوند برقرار کردن.