1-وب گردی، چت و ایمیل: راحتی وب گردی در تبلتها به قدری بالاست که اصلا قابل قیاس با پی سی نیست.
2-موسیقی و ویدئو (مالتی مدیا): سهولت دسترسی به تبلت موجب شده که بخش وسیعی از کاربرد حتی تلویزیون تحت تاثیر قرار بگیرد. با توجه به اینکه تبلتها در اتوبوس و مترو، پارک و کافی شاپ، تخت خواب و هر جایی که تصور کنید قابل حمل و نقل و به کارگیری است عملا” سایر ابزارها جز موبایل و مدیاپلیرها چیزی برای رقابت ندارند و البته آنها هم به دلیل کوچکی صفحه نمایش قابل رقابت با تبلت نیستند.
3-امور روزانه و برنامه ریزی: برنامه ریزی شخصی و تحت نظم قرار دادن امور در تبلتها مانند موبایل موجب کاهش کاربرد دفترچه یادداشت و تقویم و … شده است. تبلتها به دلیل تجمع کارها وضعیت بهتری دارند چون برخلاف موبایلهای هوشمند به شما نه تنها یادآوری میکنند دارای امکانات کافی برای پیشبرد اهداف برنامه ریزی شده نیز هستند.
4-عمر باطری بهتر نسبت به نوت بوکها و داشتن حالت Sleep طولانی مدت (چند هفته ای) که امکان به کارگیری سریع و همچنین خارج کردن از حالت کار را بر خلاف دسکتاپ و نوت بوک فراهم میکند.
________________________________________
اما همه اینها را هم درست فرض کنیم کماکان تبلتها به دلیل محدودیتهای تکنولوژی و یا عمد طراحان در گذاشتن نقص برای بالا بردن فروش نسل های بعدی دچار ایرادهایی هستند.
مهمترین این ایرادها بر اساس دور بودن از دسترس در شرایط فعلی به این شرح هستند:
1-کماکان رابط کاربری انگشتان دست کاربر است و رویاهای بشر در تولید محصولی که کاملا” با بشر هماهنگ باشد به وقوع نپیوسته است.
2-تبلتها نسبت به نوت بوک و نت بوکها سبکتر هستند اما هنوز هم سنگین هستند زیرا شما نوت بوک خود را معمولا در دست نمیگیرید اما تبلت برای گرفتن در دست طراحی شده وزن حدود 450 تا 800 گرمی فعلی کماکان برای در دست بودن به مدت طولانی خسته کننده است و برای کودکان عملا” ناممکن است.
3-زمان کارکردی باطری در هر سیکل کماکان چندان بالا نیست. در واقع اقلا” یک تبلت ایده آل باید چندین روز متوالی بدون شارژ بتواند کار کند و در زمان شارژ هم در چند دقیقه شارژ شود.
4-توان پردازش تبلتها در حدی نیست که کارهای جدی با آن صورت گیرد.
________________________________________
البته در بین محدودیتها در برخی موارد محدودیتها توسط سازندگان به طور عمدی و یا به دلایل اقتصادی ایجاد شده اند. مثلا”:
1-صفحات تبلتها دارای رزولوشن بالایی نیست. اگر تبلتها اقلا” روزلوشن 1366 در 768 را حمایت کنند در حد نوت بوکها خواهند بود.
2-کیفیت دوربین برخی تبلتها مانند آیپد اپل بالا نیست که مشخصا” عمدا” صورت گرفته تا افراد به خرید نسلهای بعدی تشویق شوند. دوربین آیپد 2 رزولوشنی برابر 0.7 مگاپیکسل دارد که متعلق به یک دهه پیش است نه الان!
3-امکانات ارتباطی با ابزارهای دیگر در محصولات اپل عمدا” محدود شده تا بازار استورها گرم باشد. مثلا” امکان مستقیم پورت یو اس بی و مموری کارت نداریم. البته در بقیه محصولات اندروید این مشکلات وجود ندارد.
در هر حال به نظر میرسد در حال حاضر مشکل سازترین ایرادها شامل وزن نسبتا” بالا برای نگهداری در دست و رزولوشن نسبتا” پایین تبلتها است. جالبتر اینکه به غیر از اپل مابقی تقریبا” همگی به صفحات با نسبت 16 به 9 و مستطیلی تر روی آورده اند اما اپل معتقد به کارایی صفحات با نسبت 4 به 3 است.
اگر قصد خرید تبلت دارید بدانید آنقدرها سبک نیستند که راحت چندین ساعت در دست داشته باشید.