سرپرست مديريت زراعت جهاد کشاورزي مازندران با اشاره به كشت پاييزه در استان گفت: در حال حاضر حدود 50 هزار هکتار از اراضي کشاورزي استان زيرکشت 20 نوع از محصولات سبزي و صيفي قرار گرفته است که در مجموع يک ميليون تن محصول از اراضي تحت کشت به دست ميآيد.
سيدحجتالله هاديان افزود: حدود 40 هزار هکتار از اين سطح به کشت سبزيجات برگي و غدهاي در اراضي شاليزاري پس از برداشت برنج اختصاص مييابد که در فصل زمستان علاوه بر بازارهاي داخلي به بازارهاي تهران يا استانهاي همجوار نيز صادر ميشود.
وي با اشاره به اين که خيار گلخانهاي کشت عمده گلخانههاي جاليز را به خود اختصاص داده است، گفت: سطح زير كشت اين محصول 27 هکتار است و با اجراي سطح مذکور عملکرد خيار از 18 تن در هکتار در فضاي باز به 150 تن به صورت کشت گلخانهاي در طول سال استمرار مييابد و سالانه حدود 4 هزار تن محصول از اين فضاها برداشت ميشود. هاديان تصريح كرد: اشتغال زمستانه و پاييزه کشاورزان، پايداري توليد و استفاده بهينه از منابع آب و خاک، ارتقاي درآمد کشاورزان و اقتصاد روستا، کوتاه بودن زمان کاشت تا برداشت، امکان کشت در سطوح کوچک و بازاريابي آسان از مهمترين مزاياي توليد محصولات صيفي محسوب ميشود.
سرپرست مديريت زراعت جهاد کشاورزي مازندران در عين حال گفت: کمبود بذور مناسب و گواهي شده، بالا بودن قيمت بذور، آب گرفتگي اراضي جلگهاي و کافي بودن نهادههاي تخصيصي از عمدهترين محدوديتهاي کشت صيفيجات به شمار ميرود و نوسانات قيمت و عدم ساماندهي مناسب بازار عرضه و تقاضا عمدتا سطوح زير كشت را تحت تاثير قرار ميدهد.