بازیهای بومی محلی استان زنجان
|
بازىهاى استان زنجان عبارتند از:
آدقويدي، اوزوک اوزوک، توپ آقاچي، چاتارام، خبرجيلو، قاچان - قاچان، گاو دارم، گل يا سوخت، هفت سنگ، يک خان دوخان و
....
|
|
|
|
ابتدا دايرهاى روى زمين مىکشند و بعد هريک از بازيکنان سنگى برداشته و در فاصله
ٔ
دومترى دايره ايستاده و سنگ خود را بهطرف دايره پرتاب مىکنند. سپس فاصله
ٔ
سنگها تا دايره را اندازهگيرى مىکنند، کسى که سنگ آن دور از دايره افتاده باشد، گاو و فردى که سنگ آن نزديک دايره است، صاحب گاو مىشود
.
آنگاه صاحب گاو دست گاو را گرفته و با صداى بلند مىگويد
:
|
|
آى گاو دارم، آى گاو دارم
.
|
|
بازيکنان: مىفروشي؟
|
|
صاحب گاو: بله
|
|
بازيکنان: چند مىفروشي؟
|
|
صاحب گاو: سه قران
|
|
بازيکنان: چقدر گران ست
!
|
|
صاحب گاو با عصبانيت مىگويد: پس بزن تا بميرد. يکى از بازيکنان دست خود را به گاو زده و فرار مىکند، اگر گاو بتواند اين بازيکن را بگيرد، خود بازيکن گاو مىشود و بازى بههمين ترتيب ادامه پيدا مىکند
.
|
|
صاحب گاو نيز مىتواند دست خود را به گاو زده و خود را در بازى شريک کند. در پايان بازى کسانى که گاو نشده باشند و در واقع توانسته باشند از دست گاو بگريزند، برنده
ٔ
بازى خواهند بود
.
|
|
|
ده تا پوست گردو را بهطور وارونه داخل يک سينى قرار مىدهند. يک نفر پنهانى دگمه يا شيء ريز ديگرى را زير يکى از پوست گردوها مىگذارد و از نفر مقابل مىخواهد که حدس بزند اين شيء زير کدام يک است. اگر شخص مقابل درست گفت 'گل' است و در غير اينصورت 'سوخت' است. بازنده بايد بهعنوان مجازات سور و سات و خرج شبنشينى بعدى را بدهد و يا شبنشينى بعدى در منزل او باشد
.
|
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست) /عنکبوت20
چهارشنبه 6 مرداد 1389 5:50 PM
تشکرات از این پست