0

1001 آموزش Adobe Photoshop

 
mgmoheby1
mgmoheby1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 5196
محل سکونت : تهران

پاسخ به:1001 آموزش Adobe Photoshop

آموزش فتوشاپ درس چهارم، کارکردن با لایه ها در فتوشاپ
 

در فتوشاپ، لایه ها برای کار کردن روی یک قسمت خاص از یک تصویر به کار می رود بدون اینکه روی قسمت های دیگر تاثیر گذاشته شود. ممکن است با این تعریف به نظر شما برسد که، لایه ها مانند یک کاغذ شفاف هستند که روی یکدیگر قرار می گیرند که می توان محل قرارگیری آنها را تغییر داد بدون اینکه به یکدیگر آسیب بزنند و یا برای هم مزاحمتی ایجاد کنند.


شرح دادن لایه ها

به طرح زیر که در فتوشاپ ایجاد شده است توجه کنید:


این طرح برای تماشاگر یک طرح گرافیکی ساده است درحالیکه، در فتوشاپ، این تصویر از 4 لایه ی مجزا تشکیل شده است که روی یکدیگر قرار گرفته اند. یک لایه پس زمینه آبی رنگ، 2 لایه جداگانه ابر و یک لایه با متن PersianGFX.com که در بالای سایر لایه ها قرار گرفته است.


همین طور که می بینید، لایه ها بیشتر شبیه پرده های شفافی هستند که روی هم قرار دارند، روی هر کدام چیزی متفاوت قرار دارد.


چگونه از لایه ها در فتوشاپ استفاده کنیم

اگر بتوانید کار با لایه ها را تجربه کنید یعنی عملا وارد فتوشاپ شوید و خود دست به ایجاد و خلق لایه ها بزنید آسان تر و زودتر کار با لایه ها را فرا خواهید گرفت. پس فتوشاپ را باز کنید و با ایجاد یک سند یا فایل جدید (New Document) کار را شروع کنید. برای انجام این کار به مسیر File > New بروید. آن را روی ابعاد 400 در 400 پیکسل تنظیم کنید و مقدار resolution را هم  72 در نظر بگیرید.

ما قصد داریم تصویر زیر را با استفاده از تعدادی لایه خلق کنیم:


رنگ کردن پس زمینه یا Background

اساسا، وقتی من کار با فتوشاپ را آغاز می کنم دوست دارم ابتدا از Background شروع کنم و به تدریج به بالا حرکت کنم. بنابراین برای شروع قصد داریم لایه Background را با یک رنگ سبز تیره زیبا رنگ کنیم.


انتخاب یک سبز تیره برای رنگ زمینه یا Foreground: برای این کار، روی رنگ Foreground  کلیک کنید و از لغزنده(slider) برای پیدا کردن رنگ مناسب استفاده کنید. می توانید کد رنگ 36442a را در قسمت پایین صفحه و بعد از علامت # تایپ کنید.


روی کلید OK کلیک کنید تا مقدار رنگی که وارد کردید تایید شود. حالا ابزار Fill را از جعبه ابزار یا Toolbox انتخاب کنید و روی تصویر کلیک کنید. بعد از کلیک کردن لایه background باید با رنگ foreground رنگ شده باشد یعنی رنگ foreground روی background اعمال می شود.


ایجاد لایه جدید
اجازه دهید تا یک نگاه اجمالی به پالت لایه ها (Layers Palette) بیندازیم و تعدادی از کاربردهای اساسی و با اهمیت تر آن را امتحان کنیم.


برای ایجاد یک لایه جدید، روی آیکون "New Layer" که در تصویر بالا نمایش داده شده، کلیک کنید.

همین طور که مشاهده می کنید، یک لایه جدید با نام "Layer 1" ایجاد شده است. شما می توانید نام آنرا تغییر دهید به این ترتیب که روی نام آن دوبار کلیک کرده و نام مورد نظر را تایپ کنید. هنگامی که این لایه انتخاب شده است، شما خواهید توانست به طور خاص روی آن کار کنید.


کشیدن سبزه
ابزار Brush را انتخاب کنید. قبلا در Adobe Photoshop یک براش با نام "Dune Grass" ایجاد شده است که قصد داریم از ان برای ایجاد سبزه در طراحی استفاده کنیم.
در قسمت نوار تنظیمات ابزار براش، روی فلش کوچکی که در گوشه سمت راست پنجره قرار دارد کلیک کنید تا لیست براش های آماده فتوشاپ بازشود. به سمت پایین لیست حرکت کرده و براش  Dune Grass را انتخاب کنید.

ما قصد نداریم در این آموزش براش هایی را انتخاب کنیم که دارای جزییات زیادی هستند.اما لازم است بدانید رنگ این براش به طور یک در میان بین رنگ زمینه و پس زمینه اعمال می شود به همین خاطر، لازم است که ما یک رنگ background با یک مقدار مشابه با رنگ  سبز مثلا کد رنگ  19250f# را انتخاب کنیم.


وقتی یک رنگ مناسب و خوب برای زمینه و پس زمینه انتخاب کردید، با براشی که قبلا انتخاب کردید شروع به نقاشی کردن روی لایه جدید کنید. برای استفاده از براش کلید ماوس را نگه دارید تا براش روی صفحه اعمال شود. 


حالا نوبت اضافه کردن متن به تصویر است.

ابزار تایپ (Type Tool)
ابزار تایپ افقی (Horizontal Type Tool) را انتخاب کنید. رنگ Foreground را روی رنگ سفید تنظیم کنید. روی هر قسمت از صفحه می توانید کلیک کــــــنید و شروع به تایپ کردن نــــــمایید.

وقتی متن مورد نظر را تایپ کردید، با استفاده از مکان نما همه آن متن را انتخاب کنید (کلید ماوس را نگه دارید و روی متن بکشید (drag) تا انتخاب شود. کاری که قصد داریم انجام دهیم این است که  با رفتن به نوار تنظیمات ابزار Type  بعضی از خصوصیات متن تایپ شده را تغییر دهیم.
از قسمت Font گزینه Arial و در قسمت font weight گزینه Bold را انتخاب نمایید، text size یا سایز متنرا روی 60 pt قرار دهید و  گزینه Crisp را از قسمت  anti-aliasing انتخاب کنید.


همین طور که ملاحظه می کنید، ابزار Type یک لایه جدید Type Layer در پالت لایه ها برای متن ایجاد کرده است. برای اعمال این متن باید روی این لایه جدید کلیک کنید یا کلیـدهای Ctrl + Enter را فشار دهید.


خوب، حالا می خواهیم جای متن تایپ شده را طوری قرار دهیم طوریکه به نظر برسد در حــــال بیرون آمدن از بین سبزه هاست.

انتقال و حرکت دادن لایه ها

اولین کاری که لازم است انجام دهیم این است که لایه Type را پایین لایه Grass قرار دهیم بنابراین این طور به نظر می رسد که Grass (سبزه) جلوی آن قرار دارد. در پالت لایه ها، روی لایه Type کلیک و آنرا به زیر لایه Grass بکشید (drag).


حالا می توانید از ابزار Move برای تغییر موقعیت لایه در تصویر استفاده کنیم. در حالیکه لایه Type انتخاب شده است، ابزار Move را انتخاب کنید و متن را به هر جای تصویر که مایلید حرکت دهید. مثلا از جایی که سبزه ها شروع شده اند تا جاییکه به پایان می رسند.


این کارخیلی ساده است. حالا که با کلیات حرکت دادن لایه ها آشنا شدید، می خواهیم چند لایه جدید دیگر ایجاد کنیم و موارد دیگر را در مورد لایه ها توضیح دهیم.


Opacity و Blending Modes و Filling Selections

یک لایه جدید در بالای لایه background و زیر لایه های  type و grass ایجاد کنید، سپس با ابزار Elliptical Marquee  یک انتخاب به شکل بیضی رسم کنید.


با استفاده از ابزار Fill، این ناحیه انتخابی را با رنگ سفید پر کنید(روی لایه جدید). با رفتن به مسیر Select > Deselect یا زدن کلیدهای  Ctrl + D تصویر را از حالت انتخاب خارج کنید.
حالا باید یک دایره بزرگ و به رنگ سفید روی صفحه طراحی داشته باشید. Blending Mode این لایه را روی Overlay قرار دهید.


تنظیم Blending Mode کار بسیار آسانی است. ما در این آموزش قصد نداریم سراغ جزییات Blending Mode برویم، اما لطفا آنها را امتحان کنید تا ببینید چه کاری روی تصویر انجام می دهند.
حالا Opacity لایه را بین مقادیر 15 تا 20% تنظیم کنید.


روی لایه جدید کلیک راست کنید و گزینه Duplicate Layer را از لیست انتخاب نمایید. با انجام این کار یک کپی دقیقا مانند خود لایه ایجاد می شود. مقدار  opacity و  blending  mode لایه را تغییر ندهید. با استفاده از ابزار Move جای لایه را تغییر دهید تا جایی که بتوانید لبه های دو دایره را به وضوح روی تصویر ببینید.

دقت کنید چگونه می توانید دایره زیرین از پشت دایره جلویی قابل مشاهده کنید؟ چون لایه دایره مانند یک جسم شفاف، مثل شیشه، عمل می کند و اجازه می دهد هر چیزی که پشت آن قرار دارد قابل دیدن باشد. با کاهش میزان opacity به کمتر از مقدار 100%، ما قادر خواهیم بود از درون اشکال یا تصاویر اشکالی که در زیر آنها قرار دارد را ببینیم.


در آخر اجازه دهید به یکی از خصوصیات دیگر در پالت لایه ها بپردازیم. روی آیکن New Group که در پایین پالت لایه هاست کلیک کنید (آیکنی که شبیه پوشه یا folder است).
عملکرد و کاربرد  Group مانند عملکرد یک folder است. شما می توانید چندی لایه را درون آن قرار دهید و سپس هنگامی که Group را انتخاب کنید، می توانید  opacity و blending mode و موقعیت و مکان لایه هایی  که در آن قرار دارند را همزمان تغییر دهید و بسیاری خصوصیت دیگر.

اجازه دهید آن را امتحان کنیم! دو لایه دایره را به لایه group بکشید (Drag کنید). وقتی هر دو لایه درون group قرار گرفتند، لایه Group را از پالت لایه ها انتخاب کنید، سپس با استفاده از ابزار Move، آن را در صفحه طراحی حرکت دهید. هر دو لایه دایره باید به طور همزمان حرکت کنند، در حالیکه هر کدام  ویژگی ها و مشخصات خاص خود را حفظ کرده اند.

 

جمعه 21 آذر 1393  6:44 AM
تشکرات از این پست
mgmoheby1
mgmoheby1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 5196
محل سکونت : تهران

پاسخ به:1001 آموزش Adobe Photoshop

آموزش فتوشاپ درس هفتم، ابزارهای نقاشی در فتوشاپ
 

در فتوشاپ، ابزارهای نقاشی برای کشیدن stroke (خط حاشیه یا خطی که دور محیط یک شکل قرار دارد) و رنگ کردن فضاها با استفاده از یک یا مخلوطی از رنگ ها، بکار برده می شوند. دانستن اینکه چگونه می توان از این ابزار استفاده کرد، برای هر هنرمند طراحی که مایل است در فتوشاپ مهارت بالایی کسب کند، لازم و ضروری است.


 ابزار براش (Brush Tool)

برای اینکه بتوان از ابزار براش با همه توانایی هایش استفاده کرد، ابتدا لازم است بدانیم براش در فتوشاپ دقیقا چیست. یک براش از brush preset (براش های از قبل تنظیم شده) استفاده می کند که یا قبلا در فتوشاپ تعریف شده،  یا کاربر هنگام استفاده از این ابزار آن را در brush preset تعریف می کند. یک brush preset براشی است با مشخصات تعریف شده مانند سایز و شکل.
فکر کنید براش ها در فتوشاپ یک مجموعه بزرگ از قلم موهای متفاوت هستند که هر کدام یک نوک قلم متفاوت دارند. تصور کنید شما نوک یکی از این قلم موها را روی صفحه طراحی فشار دهید، فورا اثر شکل آن براش روی صفحه باقی می ماند. توضیح کاربرد و عملکرد براش کمی دشوار است اما امیدوارم اصل مطلب را دریافته باشید.
براش ها در فتوشاپ خصوصیات زیاد دیگری نیز دارند که آنها را از قلم موهای حقیقی که در دنیای واقعی استفاده می شوند متمایز می کند. با تغییر دادن این خصوصیات، می توانیم براش های کاملا جدیدی بسازیم که کابردهای منحصر به فردی دارند و آثار ویژه ای از خود به جا می گذارند، همچنین شما می توانید براشی خلق کنید که از لحاظ شکل و اندازه متفاوت باشد، براشی که خود به طور تصادفی ذراتی را به جهات مختلف پخش کند و براشی که هنگام کشیدن رو صفحه به طور خودکار  میزان شفافیتش کم و زیاد شود. این امکانات بی اندازه و پایان ناپذیرهستند.


اجازه دهید خیلی سریع براشی با خصوصیاتی که در بالا شرح دادیم خلق کنیم.

یک سند یا فایل جدید با ابعاد 200x200 پیکسل با background به رنگ سفید، ایجاد کنید. ابزار براش را انتخاب کنید و در قسمت نوار  options از brush preset picker (روی فلش کوچک کنار براشی که در حال حاضر فعال است کلیک کنید) اولین براش را انتخاب کنید.
روی صفحه طراحی بروید و یک حرکت چرخشی با این براش انجام دهید. روی رنگ foreground در پایین جعبه ابزار کلیک کرده و رنگ مورد علاقه خود را برای نقاشی انتخاب نمایید. مکان نما را به جایی ببرید که می خواهید نقاشی را از آنجا آغاز کنید، حالا کلید ماوس را فشار داده و یک خط ایجاد کنید.


تغییر دادن براش ها

این براش از قبل تنظیم شده، یک خط یک پیکسلی با لبه های سخت (hard) ایجاد می کند. ما می توانیم بعضی از مشخصه های این براش را تغییر دهیم تا چیزی کاملا متفاوت به دست آوریم.


برای تغییر تنظیمات یک براش، باید به سراغ پالت Brush بروید. برای باز شدن پالت Brush به مسیر Window > Brushes بروید. تصویر زیر پالت Brush  را نمایش می دهد.


A. تنظیمات براش (Brush Settings): تنظیمات متفاوت برای قلم موی براش انتخاب شده.
B. پیش نمایش(Brush Stroke Preview): یک پیش نمایش از شکلی که براش فعلی ایجاد می کند به شما نشان می دهد.
C. نوع قلم موی انتخاب شده (Selected Brush Tip): نوع قلم مویی که در حال حاضر در حال استفاده از آن هستید.
D. انواع قلم مو (Brush Tip Shapes): لیستی از اشکال نوک قلم موهایی که در دسترس است.
E. گزینه های براش (Brush Options): گزینه هایی برای تغییر نوک براشی که در حال حاضر انتخاب کرده اید. تغییرات دائمی نخواهند بود مگر اینکه این براش را برای استفاده های بعدی ذخیره کنید.

یک کاربر می تواند ازقسمت تنظیمات Brush Tip Shape، از لیستی که اشکال آماده ای دارد، یک نوک قلم مو برای براشی که در حال استفاده از آن است را انتخاب کند.

با کلیک کردن روی هر کدام از تنظیماتی که در سمت چپ پالت براش قرار دارد، یک پنل از گزینه ها ظاهر خواهد شد که می تواند به دلخواه شما تنظیم شود.


در قسمت Brush Tip Shape، گزینه diameter را روی 20px تنظیم کنید. با تغییر دادن diameter, سایز براش شما تغییر کرده است.



حالا به Shape Dynamics بروید و گزینه size jitter را روی 100% قرار دهید. با تغییر shape dynamics، مشاهده می کنید که اثری که از یک براش در هنگام کشیدن خط به جا می ماند، تغییر می کند. 


سرانجام، به Scattering بروید و scatter را روی 300% و count را روی 1 قرار دهید. Scattering  مکان و تعداد آثار براش را تحت تاثیر قرار می دهد.


حالا با براش جدید شروع به نقاشی کردن کنید و تفاوت های زیادی که این براش با براش های فتوشاپ دارد را مشاهده کنید.

اگر علاقمند به دانستن بیشتر در رابطه با براش ها هستید می توانید آموزش های فوق را دنبال کنید.


ابزار پاکن

ما قصد نداریم زیاد وارد جزییات بحث این ابزار شویم، زیرا شما قبلا یک درک خوب از اینکه این ابزار چه کاری انجام می دهد ، را کسب کرده اید.
مانند بسیاری از ابزار های دیگر در فتوشاپ، ابزارEraser از براش هایی استفاده می کند که اندازه (size) ، شکل و درجه سختی (hardness) این ابزار را تحت تاثیر قرار می دهد. مخصوصا، ابــزار Eraser دقیقا از راه هایی کنترل و تنظیم می شود که ابزار براش کنترل می شد، فقط این ابزار به جای کشیدن و نقاشی کردن ، پاک می کند.

نکته:
در هنگام پاک کردن لایه "Background" با این ابزار، به این نکته توجه داشته باشید که رنگ  پس زمینه یا background color به قسمت هایی که پاک می شود، اعمال می گردد، بدین معنی که در هنگام پاک کردن لایه Background، باید رنگ background color با رنگ پیش فرض Background" یکی باشد.


ابزار Paint Bucket

ابزار Paint Bucket برای رنگ کردن فضاها و نواحی انتخابی استفاده می شود که این ابزار فقط  رنگ های یک دست را اعمال می کند یعنی نمی توان با این ابزار یک طیف رنگ را به محل و ناحیه مورد نظر اعمال نمود، این ابزار رنگ foreground یا همان رنگ زمینه را روی محل انتخاب شده و یا قسمت هایی که از تنوع رنگ یکسانی برخوردار می باشند اعمال می کند، برای foreground رنگ مورد علاقه خود را انتخاب کرده و روی قسمتی ازتصویر که مایلید آن را رنگ کنید فقط یک بار کلیک نمایید.


ابزار Gradient

ابزار Gradient مقدار زیادی به ابزار paint bucket شباهت دارد، در ابزار paint bucket، همه قسمت ها یا فضاهای انتخاب شده با رنگ پر می شدند. در حالیکه در ابزار Gradient به جای رنگ کردن فضاها با رنگ یک دست و یکنواخت، یک طیف از رنگ ها ایجاد می شوند که با یکدیگر ترکیب شده اند.
وقتی این ابزار انتخاب شده باشد، یک گرادیانت یا طیف رنگ از پیش تنظیم شده را می توانید از gradient picker که در قسمت نوار options قرار دارد انتخاب کنید. می توانید با کلیک و کشیدن (drag) در جهتی که دوست دارید، روی صفحه طراحی یک گرادیانت ایجاد کنید و در هر جا که مایل بودید کلید ماوس را رها کنید. 


5 نوع gradient styles مختلف وجود دارد که می توانید آنها را برای ایجاد افکت های مختلف انتخاب نمایید. می توانید آنها در قسمت نوار Options  تنظیم کنید.

 

جمعه 21 آذر 1393  6:46 AM
تشکرات از این پست
mgmoheby1
mgmoheby1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 5196
محل سکونت : تهران

پاسخ به:1001 آموزش Adobe Photoshop

آموزش فتوشاپ درس ششم، ابزار های روتوش و ترمیم
 

فتوشاپ ابزار های  متعددی برای روتوش تصاویر و عکس ها ارائه کرده است. در این آموزش یاد خواهید گرفت چگونه از ابزار های متداول روتوش استفاده کنید.


ابزار Spot Healing Brush

ابزار Spot Healing Brush اصولا برای از بین بردن و برطرف کردن سریع عیــوب و نواقص یا هر قسمت اضــــافی و ناخواسته، بکار می رود. نحوه کار با این ابزار اینگونه است که، با استفـــــاده از یک براش مناسب (می توانید تنظیمات براش را در قسمت options نوار تغییر هید) روی قسمتی که  مایلید از تصویر حذف شود بکشید. این ابزار به طور اتوماتیک شروع به نمونه برداری کردن از اطراف آن ناحیه  کرده و آن قسمت را ترمیم می کند.



نکته

اگرچه ابزار Spot Healing brush ابزار مناسبی برای ترمیم سریع تصاویر می باشد، اما همیشه نمی توان تضمین کرد نمونه برداری انجام شده با قسمت پاک شده مناسبت داشته باشد یا از لحاظ رنگ و بافت با آن قسمت هماهنگ باشد.


ابزار Healing Brush 

این ابزار نیز عملکردی شبیه ابزار Spot Healing brush دارد با این تفاوت که به جای اینکه به صورت خودکار از محل مورد نظر نمونه برداری و ترمیم کند، این ابزار به شما این امکان را می دهد تا خودتان به طور دستی از یک قسمت به عنوان منبع، نمونه برداری کنید و سپس روی قسمت مورد نظر که نیاز به ترمیم دارد بکشید. برای انتخاب یک منبع، کلید Alt را نگه دارید و روی قسمتی که مایلید نمونه برداری از آنجا انجام شود کلیک کنید سپس روی قسمتی که باید ترمیم شود بکشید. مانند ابزار Spot Healing Brush Tool، تنظیمات براش مانند سایز براش را می توان از قسمت نوار options  کنترل کرد.


ابزار Patch

با استفاده از این ابزار می توان یک قسمت را به طور کامل به وسیله پیکسل های قسمت دیگر ترمیم کرد. این ابزار نیز درست مانند ابزار Healing Brush Tool نورها و بافت ها و سایه ها را به طور دقیق اصلاح می کند. برای استفاده از این ابزار، ابتدا بوسیله یکی از ابزارهای انتخاب (selection tools) یک انتخاب بکشید، سپس با استفاده از ابزار patch tool، ناحیه انتخاب شده را روی مقصد مورد نظر که قصد ترمیم آن را دارید، drag کنید.


ابزار Clone Stamp Tool

 ابزار Clone Stamp Tool این امکان را فراهم می سازد تا به وسیله یک نمونه از تصویر را، نقاشی کنید. برای انتخاب یک منبع، کلید Alt را نگه دارید و روی قسمتی که مایلید نمونه برداری از آنجا انجام شود کلیک کنید سپس روی قسمتی که باید ترمیم شود بکشید.


توجه
به خاطر داشته باشید که وقتی از این ابزار استفاده می کنید در حال بهتر کردن یا ترمیم یک تصویر نیستید. هنگام استفاده از این ابزار حالت نورها و سایه ها حفظ نمی شود.نتیجه ای که شما می بینید و جایگزین می شود دقیقا همان چیزی است که از منبع گرفته شده و بدون کوچکترین تغییر در رنگ و یا نور  در محل مورد نظر کپی می شود و استفاده از این ابزار در بعضی موارد و موقعیت های خاص کاربرد دارد هر چند که بسیاری از کاربران فارسی زبان به نوعی از این ابزار برای روتوش تصاویر استفاده می کنند.


ابزارهای Blur & Sharpen

ابزارهای Blur و Sharpen Tools به ما اجازه می دهد لبه های کار را نرم تر یا سخت تر کنیم. این  ابزارها دقیقا کاری را انجام می دهند که انتظار دارید ، یعنی مات کردن و تیز کردن لبه های تصویر.
این ابزارها مشخصات و ویژگی های مشابهی دارند، مانند Strength یا شدت (افزایش و کاهش Strength ابزار، یا اینکه ابزار به چه میزان تصویر را مات یا شارپ خواهد کرد) و همچنین می توانید نوع براش را  در هر دو ابزار تعیین کنید. همه این مشخصات در قسمت نوار Options قابل تغییرند. برای استفاده از ابزار blur یا sharpen tool، براش را روی مقدار مورد نظر تنظیم نمایید، کلید ماوس را نگه دارید و روی قسمتی از تصویرکه می خواهید تغییر دهید بروید.


تا اینجا باید مطلب کلیدی را در مورد ابزار های روتوش به دست آورده باشید. درس بعدی در مورد چگونگی کار با ابزارهای نقاشی در فتوشاپ می باشد. امیدواریم از این آموزش نیز لذت برده باشید.

 

جمعه 21 آذر 1393  6:49 AM
تشکرات از این پست
mgmoheby1
mgmoheby1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 5196
محل سکونت : تهران

پاسخ به:1001 آموزش Adobe Photoshop

آموزش فتوشاپ درس یازدهم، ذخیره سازی تصاویر برای وب Save for Web
 

وقتی می خواهیم تصویر را Save for Web کنیم، همیشه در نظر گرفتن کیفیت و اندازه تصویر برای بالا بردن وضوح هنگام دیده شدن آن اهمیت زیادی دارد. در این آموزش به شما نشان داده خواهد شد، چه چیزی برای ذخیره کردن تصویر برای وب نیاز دارید.
 
امروزه احتمالا اینترنت یکی ازبزرگترین رسانه برای نمایش کارهای هنری، گرافیکی و عکس ها است که این امر باعث شده تا داشتن اطلاعات کافی برای ذخیره کردن  تصاویر برای وب، به امری مهم و لازم تبدیل شود.
اساسا، ذخیره کردن برای وب یک متعادل سازی است- شما باید کیفیت و اندازه یک رسانه را به حد تعادل برسانید تا قابلیت لازم برای ذخیره سازی را داشته باشد و نیز با نیاز های شما نیز مطابقت داشته باشد.  

در جایی که سرعت از اهمیت بالایی برخوردار است، ممکن است مجبور شوید که شما کیفیت گرافیک خود را پایین بیاورید. در جایی که کیفیت نقش مهم تری دارد، ممکن است لازم به پایین آوردن سرعت باشید. هدف این درس این است که راههایی را به شما نشان دهیم که بتوانید  در آنها این دو گزینه را به حد تعادل برسانید و در همین زمان هم یک تصویر با کیفیت عالی ایجاد کنید.


داده های صرفه جو در برابر داده های پر اتلاف

اگر چه فرمت های متعددی برای تصاویر وجود دارد (JPEG, GIF, PNG ،...)، تصاویر را می توان به دو دسته داده های صرفه جو و پراتلاف طبقه بندی کرد. داده های صرفه جو به رسانه این امکان را می دهد تا بدون از دست دادن و یا تلف کردن اطلاعات و یا کیفیتشان نمایش داده شوند. اما داده های پرتلاف ممکن است کیفیت و اطلاعاتشان را از دست بدهند.

متداول ترین رسانه صرفه جو در گرافیک و طراحی شامل: GIF و PNG و TIFF می شود در حالیکه JPEG از معروفترین رسانه های گرافیکی پر اتلاف به شمار می رود.


چگونه در فتوشاپ Save for Web کنیم

Adobe Photoshop یک راه مناسب برای بهینه سازی تصاویر برای ذخیره کردن برای وب را داراست. در فتوشاپ، به مسیر  File > Save For Web بروید و یا از کلیدهای میانبر Ctrl + Alt + Shift + S استفاده نمایید.
یک پنجره جدید باز خواهد شد که شامل همه تنظیمات برای ذخیره سازی و بهینه سازی یک تصویر برای وب می شود:


ما روش استفاده از این پنجره را با یک مثال به شما نشان می دهیم:

ذخیره کردن عکس ها برای وب

عکس ها باید همیشه به عنوان یک داده پر اتلاف ذخیره شوند و این به خاطر سایز بزرگ فایل آنهاست. وقتی یک عکس گرفته می شود، گرایش دوربین به سمت ذخیره سازی عکس در قالب یک نوع فایل فشرده مانند (JPEG)  است تا قالب RAW، که می تواند فایلی با  اندازه بزرگتر ایجاد کند.

نوع فایل متداول و مقدم در عکس ها JPEG است، که از نام بنیانگذاران آن یعنی "Joint Photographic Experts Group" گرفته شده است. دلیل اینکه چرا JPEG تبدیل به یک استاندارد شد به خاطر قابلیت آن در فشرده سازی داده های تصویر است که در همین زمان قادر به حفظ بالاترین کیفیت می باشد و نیز شباهت زیادی به تصاویر صرفه جو دارد ( با در نظر گرفتن اطللاعات )
  
وقتی قصد ذخیره کردن عکس برای وب را دارید می توانید  چند Save For Web از قبل تنظیم شده را انتخاب کنید. برای یک عکس، باید کابرد هریک از قالب های JPEG Low یا JPEG Medium و یا JPEG High را در نظر بگیرید. با توجه به تصویر زیر خواهید دید که یک عکس بدون اتلاف و از دست دادن کیفیت، فشرده می شود. در مقایسه با عکس اصلی، که بالای 250 KB است، می توانیم یک عکس با کیفیت قابل قبول و با استفاده ازفشرده سازی Medium quality یا High quality از قبل تنظیم شده که اندازه فایل آن کمتر از 30 KB است به دست آوریم.


تصاویر GIF

گاهی اوقات، لازم است برای بهینه سازی بهترتصویردر قالب کاری که می خواهید انجام دهید، تصویر را در یک قالب صرفه جو ذخیره کنید. درطراحی وب سایت ها اغلب  دیده شده که، در مقایسه با عکس های معمولی، در صفحه آرایی ها و طرح بندی وب سایت ها اغلب رنگ های کمتری به کار برده شده است.

GIF یا Graphics Interchange Format، یک قالب عکس است که از یک پالت که شامل بیش از 256 رنگ است استفاده می کند، که آن را  به یک گزینه مهم برای گرافیک های وب تبدیل کرده است که از یک میدان رنگ گسترده استفاده نمی کند همچنین GIF می تواند پیکسل های تکی را طوری تنظیم کند تا به transparent تبدیل شوند که ما در این آموزش قصد آموزش و بحث در مورد آن را نداریم. تصویر زیر مقایسه بین یک تصویر با قالب GIF (با استفاده از 250 رنگ) و تصویر دیگر با قالب jpeg است، اندازه فایل هر دو دقیقا مشابه است. همین طور که می بینید قالب گرافیکی صرفه جوی GIF، از لحاظ کیفیت، شباهت بیشتری به تصویر اصلی دارد.


به دلیل اینکه تصاویر GIF یک پالت محدود با 256 رنگ دارد،  تقریبا هیچ وقت از آنها در عکس ها استفاده نمی شود، اما برای گرافیک هایی که از یک رنگ در آنها استفاده می شود یا رنگ های محدودی در ساختارشان  بکار رفته، بسیار مناسب هستند. برای عکس ها،قالب JPEG و یا PNG را می توان استفاده کرد.

تصاویر با کیفیت و PNG صرفه جو

PNG یا Portable Network Graphics، مانند GIF ، قالب هایی با داده های صرفه جو هستند، جز اینکه آنها تعداد بیشتری رنگ را پشتیبانی می کنند ( که باعث می شود آنها در بسیاری موارد دیگر نیز بزرگتر باشند ).....و نیز می توانند به جای single transparent pixels یا تک پیکسل های شفاف، کانال های  شفاف آلفا یا alpha transparency channels را پشتیبانی کنند.

تصاویر PNG در حال جایگزین شدن با تصاویر GIF هستند، بیشتر به خاطر اینکه آنها اساسا بهتر از تصاویر GIF قادر به فشرده سازی تصاویر هستند و از دامنه رنگ بیشتری نیز برخوردارند. آنها هنوز مانند GIF از گسره پشتیبانی وسیعی برخوردار نیستند، اما در این جهت در حال بهبود وضعیت خود هستند.

برای گرافیک هایی که باید روی وب قرار بگیرند در حالیکه کاملا کیفیت خود را حفظ کرده اند، PNG اولین انتخاب است در این موارد شما به یک تصویر با سایز بزرگتر از JPEG دست می یابید، اما در این زمان، اصولا PNG بهترین انتخاب برای زمانی است که یک گرافیک شامل خطوط تیز و یا متنی است که باید خیلی واضح و روشن نمایش داده شود، اما این کار سرانجام بستگی به تصمیم طراح دارد که کدام یک از قالب ها را انتخاب می کند.

 

جمعه 21 آذر 1393  6:50 AM
تشکرات از این پست
mgmoheby1
mgmoheby1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 5196
محل سکونت : تهران

پاسخ به:1001 آموزش Adobe Photoshop

آموزش فتوشاپ درس دهم، ساخت یک آگهی تبلیغاتی ساده
 

این درس به عنوان یک تمرین برای کاربران در نظر گرفته شده است تا بتوان با آن مهارت های فرا گرفته شده در طول این سری آموزشی را مورد آزمایش قرار داد و نیز به شما آموزش داد چگونه می توان یک آگهی تبلیغاتی ساده ایجاد کرد.

نکته:

این یک آموزش معمولی نیست. در واقع هدف اصلی ما آزمایش و تست کردن توانایی های کابرانی است که از دوره ابتدایی شروع به فراگیری این آموزش ها کرده اند. شاید این مرحله برای شما به عنوان یک آموزش جدید باشد اما پیشنهاد ما این است که آنچه تاکنون ارائه شده است را مرور کنید. قبل از شروع این آموزش شما باید مراحل قبلی آموزش ها را تکمیل کرده باشید یا اطلاعات مناسب و کافی از فضای کار فتوشاپ و نیز نحوه استفاده و عملکرد ابزار در اختیار داشته باشید. این درس توانایی های شما را محک خواهد زد و شما را مطمئن می کند که آمادگی ورود به مراحل بعدی را دارید. شما می توانید لینک های آموزش ها را برای مرور اجمالی آنها تهیه کنید در این آموزش، ما یک آگهی تبلیغاتی ساده برای یک اتفاق ساختگی و خیالی خلق خواهیم کرد. این درس مهارت های کسب شده در طی مراحل قبل را مورد بررسی و آزمایش قرار می دهد. در زیر یک مرور اجمالی روی محصول نهایی خواهیم داشت.
  برای ایجاد این آگهی کوچک تبلیغاتی لازم است که یک تصویر از آن داشته باشید. (که ما آن را فراهم خواهیم کرد). قبل از شروع باید تصاویری را دانلود نمایید

برای شروع، یک سند جدی با تنظیمات زیر ایجاد کنید:

Width: 8 Inches Height
Height: 10 Inches
Resolution: 72 pixels/inch
Background: White

این مشخصات برای چاپ کردن کار مناسب نیست اما برای کاملا مناسب خواهد بود. تصویری که قبلا دانلود کرده اید باز کنید. کل تصویر را انتخاب نمایید (Select > All یا Ctrl + A). تصویر انتخاب شده را کپی کنید (Edit > Copy یا Ctrl + C) و آن را روی سند جدید paste کنید (Edit > Paste یا Ctrl + V). این تصویر باید به طور خودکار روی یک لایه جدید قرار گیرد.


تغییر دادن مقیاس تصویر برای هماهنگی بهتر

تصویر مورد نظر کمی بزرگتر از فضای طراحی سند جدید است، پس لازم است مقیاس تصویر را کمی کاهش دهیم.

برای این کار از ابزار Transformation و فرمان Scale استفاده کرده و سایز تصویر را به اندازه ی مناسب تغییر دهید. به یاد داشته باشید حین انجام این کار کلید Shift را نگه دارید تا تغییر مقیاس به یک اندازه در تمام ابعاد تصویر اعمال شود (آموزش Transform کردن)

بدست آوردن یک مقیاس دقیق

در اینجا یک نکته مفید برای کم و زیاد کردن دقیق سایز تصاویر با ابزار scale transformation وجود دارد. شما می توانید از طریق Options Bar یا نوار تنظیماتی که در بالای پنجره ی فتوشاپ قرار دادرد سایز مورد نظر خود را به صورت دستی وارد نمایید. در این مثال ما مقادیر H را روی 10 اینچ و W را روی 8 اینچ قرار داده ایم.


ترمیم کردن تصویر

به نظر من دو قسمت از این تصویر باید ترمیم شود. اول برگی که در قسمت بالای سمت چپ عکس است و دوم برگی که در پایین سمت چپ تصویر قرار دارد. این قسمت ها در تصویر زیر مشخص شده اند.
با استفاده از ابزارهای Retouch یاHealing قسمت های مشخص شده ی تصویر را ترمیم کنید. من در اینجا از ابزار patch استفاده کرده ام. توضیحات بیشتر در مورد این ابزار را از آموزش ابزارهای Retouch و Healing در سایت www.persianGFX.com دنبال کنید.


بعد از ترمیم این قسمت ها یک تصویر تمیز خواهید داشت.


اضافه کردن افکت Vignette

اضافه کردن Vignette به یک عکس یک روش ساده برای تمرکز روی یک چیز خاص و یا یک روی مناسب و آسان برای محو کردن یک تصویر گرافیکی است. ما قصد داریم برای ایجاد افکت Vignette از ابزار برش استفاده کنیم. ابتدا یک لایه ی جدید در سند فعلی ایجاد کنید (آموزش کار با لایه ها). ابزار Brush را انتخاب نموده، سپس یک قلم موی بزرگ و نرم برای آن انتخاب کنید، حالا رنگ foreground را به سیاه تغییر دهید (آموزش ابزارهای نقاشی).

با کمک این براش روی لبه ها و گوشه های تصویر بکشید (روی لایه ی جدید). بهتر است حین انجام کار روی تصویر zoom out کنید (Ctrl + -) تا کار راحت تر انجام شود. در پایان کار با زدن کلیدهای (Ctrl + "+") به 100% بازگردید.


اضافه کردن متن

مرحله ی بعد طراحی اضافه کردن متن به قسمت پایین سمت چپ تصویر می باشد. ما این کار را با استفاده از ابزار type انجام می دهیم (آموزش ابزارهای تایپ و رسم). ابتدا متن مورد نظرتان را در سه لایه ی متنی تایپ کنید، می توانید از متن زیر استفاده کنید. به علاوه، نوع، سایز و حالت فونت ها را نیز طوری تنظیم کنید که شبیه متن زیر شود. من از متد crisp anti- aliasing استفاده کرده ام که به نظر مناسب می رسد. رنگ متن را نیز به رنگ سفید تغییر دهید.


ساخت نوار کناری

یک لایه ی جدید ایجاد کنید. با استفاده از ابزار Rectangular Marquee (آموزش ابزارهای انتخاب) یک ناحیه ی انتخابی در سمت راست تصویر از بالا به پایین رسم کنید. این قسمت را با کمک ابزار  Paint Bucket (آموزش ابزارهای نقاشی) و با رنگ سیاه رنگ آمیزی کنید. هنگامی که ناحیه ی مورد نظر به طور کامل رنگ شد، کلیدهای Ctrl + D را بزنید تا از حالت انتخاب خارج شود و با کمک یک ابزار eraser یا پاکن نرم قسمت های پایین آن را کمی پاک کنید تا حالت محو شدگی ایجاد شود (آموزش ابزارهای نقاشی) .


اضافه کردن آرم و اطلاعات به سند

ابزار Custom Shape (آموزش ابزارهای رسم و تایپ) را برداشته و از قسمت نوار تنظیمات یک شکل انتخاب کنید. شکل مورد نظر را در قسمت بالای نوار کناری قرار دهید و مطمئن شوید رنگ آن سفید است. شما می توانید همزمان با کشیدن شکل کلید shift را نگه دارید تا نسبتهای به یک اندازه در شکل اعمال شوند. در این قسمت قصد داریم متنی هم در زیر شکل و در روی نوار کناری اضافه کنیم. این کار را با کمک ابزار Vertical Type انجام می دهیم. یک فونت جدید انتخاب کنید و سایز آن را طوری تنظیم کنید تا با نوار کناری مطابقت داشته باشد.


اصلاحات نهایی

کار ما تقریبا به پایان رسده است. قصد داریم به عنوان اصلاحات تکمیلی با استفاده از ابزار براش تعدادی برگ در قسمت پایین و گوشه سمت راست تصویر اضافه کنیم. در فتوشاپ براش های برگ آماده ای وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. یک لایه ی جدید ایجاد کرده و رنگ Foreground را به سفید تغییر دهید. به پالت Brushes رفته و براشی تحت عنوان Scattered Maple Leaves را پیدا کنید.

در لایه ی جدید، مجموعه ای از برگ های پراکنده در قسمت پایین تصویر اضافه کنید. بعد از اتمام این کار تصویر شما آماده است.


اگر توانسته باشید تا انتهای این آموزش با ما همراه بوده باشید یعنی با مرحله ی پیش دبستانی آموزش فتوشاپ را موفقیت پشت سر گذاشته اید. حالا آماده اید تا به مراحل بالاتر بروید.

 

جمعه 21 آذر 1393  6:52 AM
تشکرات از این پست
mgmoheby1
mgmoheby1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 5196
محل سکونت : تهران

پاسخ به:1001 آموزش Adobe Photoshop

آموزش فتوشاپ درس دوازدهم، فیلترها در فتوشاپ
 

فیلترها برای تغییر ظاهر یا منظر تصاویر، لایه ها یا نواحی انتخاب شده در فتوشاپ بکار می رود. در این آموزش تعدادی از فیلترهای متداول به شما معرفی  و نشان داده می شود که چگونه از می توانید از آنها استفاده کنید.

کارکرد فیلتر ها در فتوشاپ شبیه اضافه کردن جلوه های ویژه به فیلم ها هستند، کاربرد آنها آسان است ولی جایگاه مخصوص خود را در طراحی دارند.
راههای متعددی برای استفاده خلاقانه از فیلترها وجود دارد، بنابراین یادگیری کاربرد آنها یکی از ازرشمندترین مهارت ها در فتوشاپ است.


انتخاب فیلترها از Filter Gallery

Filter Gallery در فتوشاپ اساسا یک منبع قابل توجه در فتوشاپ برای کار با فیلترها است در سند شماست. در Filter Gallery، شما می توانید تعداد زیادی فیلتر مشاهده کرده و یکی از آنها را انتخاب و روی تصویر اعمال کنید یا آنها را روی هم قرار دهید مانند لایه ها. با رفتن به Filter > Filter Gallery شما می توانید پنجره Filter Gallery را ببینید.

اینجا یک تصویر از Filter Gallery نمایش داده شده است:


معرفی Filter Gallery
A. پیش نمایش فیلتر Filter Preview
B. لیست فیلترها (Filter List): توجه می توانید با کلیک کردن روی آیکن فلش که در بالای سمت راست  لیست  قرار دارد ، آنرا فعال یعنی طوری که قابل دیدن باشد و یا مخفی کنید.
C. فیلتری که در حال حاضر در حال استفاده کردن از آن می باشید.
D. تنظیمات فیلتر Filter Options
E. لایه های افکت Effect Layers
F. آیکن ساخت لایه افکت جدید/ آیکن پاک کردن لایه افکت (New / Delete Effect Layer)

لایه های افکت فیلتر دقیقا مانند فیلترهای معمولی در فتوشاپ کار می کنند و می توان برای به دست آوردن نتیجه مورد نظر،آنها را  drag و  کرد و در بالای بقیه لایه ها قرار داد.

اعمال یک فیلتر روی تصویر ازطریق گالری کار خیلی آسانی است. روی یک فیلتر کلیک کنید، تنظیمات آنرا مطابق سلیقه خود تغییر دهید و سپس کلید OK را بزنید تا فیلتر روی تصویر اعمال شود.برای قرار دادن چند فیلتر روی یکدیگر، فقط کافیست  روی کلید  New Effect Layer یا قسمت F در شکل بالا کلیک کنید و یک فیلتر جدید انتخاب کنید. برای بازشدن لیست فیلترها باید روی folder که در کنار نام فیلتر قرار دارد کلیک کنید.


دسترسی سریع به فیلترها

Filter Gallery تنها یک جستجوگر است. اگر شما دقیقا می دانید از چه فیلتری می خواهید استفاده کنید، می توانید مستقیما آن را از Filter menu (منوی فیلتر) در اختیار داشته باشید تا در کارتان از سرعت بالایی برخودار باشید.


کاربرد سایر فیلترها

همه فیلترهای فتوشاپ در Filter Gallery موجود نیست. تعداد بیشتر آنها از طریق منوی فیلتر در دسترس کاربر قرار دارند و هر یک عملکرد و تنظیمات خاص خود را داراست.
ماقصد داریم در این آموزش به سراغ تک تک فیلترها برویم هرچند زمان زیادی را باید صرف کرد اما پیشنهاد می کنیم هر کدام از فیلترها را به طور جداگانه روی تصاویر آزمایش کنید و نتیجه هر یک را ببینید تا یک ایده کلی از اینکه هر کدام از فیلترها چه کاری انجام می دهند به دست آورید.
 

فیلتر Blur: با رفتن به مسیر Filter > Blur:
این فیلترها در بسیاری از موارد و موقعیت ها مناسب هستند مثلا در عمق بخشیدن به تصویر و ...


فیلتر Noise: با رفتن به مسیر Filter > Noise:

این شکل floating palette است که شامل تنظیماتی برای سایر خصوصیات اشیا است و به طور معمول برای تغییر رنگ ها و ضخامت یا پهنای stroke استفاده می شود.


فیلترSharpen: با رفتن به مسیر Filter > Sharpen:

این فیلتر نیز برای ترمیم عیوب و نواقص در عکاسی استفاده های فراوانی دارد، همچنین برای برجسته کردن عناصر مهم و اصلی درطرح استفاده می شود. وقتی در حال کار کردن با تصاویر مات (blurred image) هستید، یک sharpen filter می تواند برای واضح تر شدن و بهتر دیده شدن لبه های تصویر و نیز برای افزایش کنتراست بین پیکسل ها، به شما کمک کند.


معایب فیلترها

در حالیکه همه فیلترها برای استفاده در تصاویر 8 بیتی RGB کاربرد دارند، بیشتر آنها ممکن است وقتی با فضاهای رنگی دیگرمثلا 16 یا 32 بیتی کار می کنید غیر فعال باشند. فیلترها همچنین برای استفاده در Bitmap و Indexed-color نیز کاربرد ندارند.
اگر شما قادر به استفاده از فیلترها نبودید، ممکن است لازم باشد به مسیر Image > Mode بروید و مطمئن شوید که Mode رنگ روی RGB و 8 Bits/Channel تنظیم شده است. اگر تنظیمات نام برده درست بود ولی باز هم موفق به دیدن فیلترها نشدید در چنین مواردی ممکن است اشکال از خود تصویر باشد.

 

جمعه 21 آذر 1393  6:53 AM
تشکرات از این پست
mgmoheby1
mgmoheby1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 5196
محل سکونت : تهران

پاسخ به:1001 آموزش Adobe Photoshop

آموزش فتوشاپ درس سیزدهم، Layer Styles در فتوشاپ
 

در فتوشاپ می توان افکت هایی به لایه ها اضافه نمود که به طور خودکار تغییراتی در لایه ایجاد می کنند. ترکیب افکت ها روی هر لایه Layer Style یا حالت لایه نامیده می شود. در این درس به شما آموزش داده می شود چگونه از آنها استفاده کنید و layer style های مورد نظر خود را روی تصویر اعمال کنید.


Layer Style چیست؟

نکته: اگر سعی در پیدا کردن راه ها و چگونگی نصب Layer Style ها هستید به آموزش فوق مراجعه کنید. Installing Layer Styles in  Photoshop یا نصب Layer Styles در فتوشاپ.

Layer Style ها جلوه های ویژه ای هستند که با سرعت و به آسانی می وان آنها را روی لایه ها در فتوشاپ اعمال کرد تا به طور قابل ملاحظه ای ظاهر هر چیز را در کمترین زمان تغییر دهد. آنها یا به طور از قبل تنظیم شده، یا به صورت Layer Style های دست ساز وجود دارند که کاربر آنها را ایجاد و برای استفاده های بعدی خود ذخیره نموده است. 
یکی از خصوصیات مفید Layer Style ها این است که رابطه نزدیکی با محتوای لایه (layer contents) دارد. از آنجایی که style در اصل یک موجودیت یا خصیصه مجزاست که فقط با لایه ارتباط پیدا می کند، به طور پی در پی خود را با تغییرات محتوا یعنی هر نوع ویرایش یا انتقالی که در محتوا صورت می گیرد، هماهنگ یا update می کند.بعلاوه، جلوه ها  بعد از اعمال شدن به آسانی می توانند تنظیم و هماهنگ شوند.

متنی که در زیر مشاهده می کنید قبل و بعد از اعمال layer styles را نمایش می دهد


کاربرد از Layer Style های از قبل تنظیم شده یا Presets

نسخه جدید فتوشاپ با تعداد قابل توجهی از Layer Style های از قبل تنظیم شده که از طریق پالت Style قابل دسترسی است (Window > Styles) بازگشت. برای اعمال کردن یک Layer Style، لایه
ای که می خواهید روی آن کار کنید را انتخاب کنید، سپس Layer Style مورد نظر را انتخاب نمایید.



بعد از به کار بردن Layer Style،افکت های اعمال شده در لایه را می توان در پالت لایه ها دید، تنظیم نمود و غیر فعال کرد. لایه ها با افکت اعمال شده روی آنها یک آیکن'f' خواهند داشت برای باز یا بسته
شدن لیست افکت ها باید روی فلش کوچکی که در سمت راست این آیکن قرار دارد کلیک کنید.
وقتی یک افکت در زیر لایه ایجاد می شود، می توانید با کلیک روی آیکن چشم هر یک از افکت هایی را که لازم ندارید، غیر فعال یا مخفی کنید. این افکت ها درست مثل یک لایه، می توانند مجددا قابل مشاهده یا فعال شوند فقط کافیست روی قسمت سفید (جایی که چشم قرار داشت) کلیک کنید.


ایجاد تغییرات سریع
 

 با دوبار کلیک کردن روی آیکن f، پنجره Layer Style Options باز می شود و شما می توانید style لایه ها را سریعا تغییر دهید. از همین جا می توانید تنظیمات مورد نیاز را به صورت دستی وارد کنید.


ساخت افکت و Style

برای اضافه کردن افکت و style لایه ها، به Layer > Layer Style > Blending Options بروید و یا روی لایه کلیک راست کنید و گزینه Blending Options را انتخاب نمایید. با این کار یک پنجره تنظیمات Layer Style باز خواهد شد.


A. لیستی از Style های از قبل تنظیم شده و آماده (Style Presets)
B. افکت ها (Effects): شامل افکت های گوناگونی است که می توان از آنها در layer style استفاده کرد. به این نکته توجه کنید که، با کلیک کردن روی نام هر کدام از افکت ها، آن افکت فعال و گزینه هایی برای هر کدام از آنها ظاهر می شود.
C. گزینه ها (Options) و تنظیمات (Settings): وقتی که تیک هر یک از افکت ها زده شده است، گزینه های آن هم در این قسمت نمایش داده می شود. وقتی  Blending Options انتخاب شده است،
تنظیماتی مانند Opacity و Fill و سایر گزینه ها به نمایش در می آیند.
D. پیش نمایش Layer Style Preview: یک صفحه پیش نمایش از Layer Style.
 
افکت ها (B) را می توان با زدن تیک آنها، فعال یا با برداشتن تیک غیرفعال نمود. برای ویرایش یک افکت، لازم است روی نام آن کلیک کنید نه روی checkbox. تنظیمات افکت ها در قسمت Options
یعنی قسمت (C) در تصویر بالا نمایش داده می شوند. برای اعمال افکت ها و گزینه های مورد نظر، بعد از ایجاد تغییرات روی کلید OK کلیک کنید.
 

انواع افکت های لایه:

Style ها را می توان با افکت های زیر ایجاد کرد:

Drop Shadow- یک سایه پشت محتوای لایه ایجاد می کند.
Inner Shadow- سایه ای روی محتوای لایه ایجاد می کند.
Outer Glow- یک درخشندگی یا براقی در پشت محتوای لایه ایجاد می کند. نمی تواند مانند Drop Shadow فاصله ایحاد کند.
Inner Glow- روی محتوای لایه را درخشان می کند. این افکت نیز نمی تواند مانند inner shadow بین درخشندگی و تصویر فاصله ایجاد کند.
Bevel and Emboss- برای ایجاد highlight های منحصر به فرد و افکت سایه روی محتوای لایه بکار برده می شود.
Satin- به محتوای لایه جلا می دهد و آن را مانند یک سطح صاف و صیقلی می کند.
Color Overlay- محتوای لایه را با رنگ ساده و یک دست، رنگ می کند.
Gradient Overlay- محتوای لایه را با یک صیف رنگ یا گرادیانت، رنگ می کند.
Pattern Overlay- محتوای لایه را با یک الگو یا Pattern رنگ می پوشاند.
Stroke-  با استفاده از یک رنگ یک دست،گرادیانت و یا الگو، خطی در اطراف یا محیط محتوای لایه ایجاد می کند.
 

این تمرین را انجام دهید!

اجازه دهید برای اینکه بفهمیم چقدر از این آموزش مهارت کسب کرده ایم آن را امتحان کنیم. قصد ما آزمودن توانایی هایمان در ایجاد یک  layer style برا روی یک متن است. ابتدا یک سند یا فایل جدید در
فتوشاپ ایجاد می کنیم و با استفاده از ابزار Type متن بزرگی به رنگ سیاه تایپ می کنیم.
روی لایه text کلیک راست کرده و گزینه Blending Options را انتخاب می کنیم.

در ابتدا می خواهیم یک Drop Shadow به لایه اضافه کنیم. گزینه Drop Shadow را فعال و روی آن کلیک کنید تا تنظیمات مربوطه ظاهر شود سپس تنظیمات زیر را اعمال نمایید.


همین طور که در حال اعمال تنظیمات هستید، باید قادر باشید تغییرات ایجاد شده روی سند اصلی را ببینید. نگاه کردن به سند وقتی در حال انجام تغییرات هستید به شما کمک می کند تا مدیریت بهتری در تنظیمات داشته باشید و تعیین کنید چه موقع تغییر کاربردی تر و بهتر است.

 شما باید با بیشتر این slider ها و انواع تنظیمات آن در قسمت آموزش Palette ها آشنا شده باشید. گزینه Angle ممکن است برای شما نا آشنا باشد، اما کار کردن با آن بسیار ساده است. شما هم می توانید یک مقدار عددی برای آن وارد کنید و هم با کلیک ماوس روی آیکن چرخ مانند، آن را تنظیم نمایید. این کار را ادامه دهید تا به تنیجه مطلوب دست پیدا کنید.
حالا اجازه دهید یک افکت Bevel and Emboss اضافه کنیم. در این مرحله قصد داریم یک برجستگی (Bevel) که مناسب با تصویر باشد ایجاد کنیم می بینید که در همین زمان متنی که ایجاد کرده بودیم
برجسته تر شد.تنظیمات زیر را استفاده نمایید.


در واقع هیچ چیزی اینجا جدید نیست. ممکن است بخواهید برای درک بهتر مطالب و تنظیمات متفاوت، چیزهایی را که در بالا به آن اشاره شد را تجربه کنید، همه اینها به سلیقه شخصی شما بستگی دارد.

در این مرحله قصد داریم یک Gradient Overlay اضافه کنیم. 


به طور پیش فرض، Gradient Overlay از یک گرادیانت یا طیف رنگ Foreground یا زمینه به Background یا پس زمینه تشکیل شده است که دقیقا چیزی نیست که ما به دنبال آن هستیم ( مگر اینکهما رنگ زمینه و پس زمینه را در فتوشاپ مخصوصا برای این مرحله نصب کرده باشیم ). مشکلی نیست، زیرا می توانیم به راحتی نمودار را با توجه به شکل زیر تنظیم کنیم.
روی گرادیانتی که در پنجره Gradient Picker نشان داده شده کلیک کنید ( روی طیف از سیاه به سفید). با این کار یک ویرایشگر گرادیانت یا Gradient Editor ظاهر خواهد شد. از Gradient Editor،
شما هم می توانید یک گرادیانت از قبل تنظیم شده را انتخاب کنید و هم می توانید مطابق با سلیقه خود یک گرادیانت جدید ایجاد نمایید. پایین ویرایشگر، گرادیانتی که در حال حاضر اعمال شده همـــراه با Opacity Stops (مشخص می کند میزان تیــــرگی گرادیانت در یک نقطه خاص چگونه است)  و Color Stops (مشخص می کند کدام یک از رنگ ها در گرادیانت استفاده شده است) قرار دارد. ما می
توانیم stops ها را اضافه، کم و حتی مکان آنها را تغییر دهیم. برای انجام این کار روی یک نقطه از گرادیانت مثلا در زیر یا بالای آن و یا روی خود stop ها کلیک می کنیم.
قصد ما فقط تغییر stop های رنگی است که در حال استفاده است. روی اولین color stop کلیک کنید و کد  50a2e7 # را وارد کنید، سپس روی stop سمت راست کلیک کنید و کد 75cefc # را وارد نمایید.
روی کلید OK کلیک نمایید تا گرادیانت اعمال شود.


حالا روی OK کلیک کنید تا layer style که ایجاد کردید، اعمال شود.


تبریک می گویم. شما از این لحظه به جمع هنرمندان آموزش دیده و خبره افکت های لایه و layer style اضافه شدید.

 

جمعه 21 آذر 1393  6:54 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها