0

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت خبر داد: تاسیس 8 آزمایشگاه سل در کشور

 
haj_ghodrat_allah
haj_ghodrat_allah
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1387 
تعداد پست ها : 2703
محل سکونت : اصفهان

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت خبر داد: تاسیس 8 آزمایشگاه سل در کشور

خبرگزاری فارس: رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت کشور از تاسیس هشت آزمایشگاه سل در سطح کشور خبر داد.

خبرگزاری فارس: تاسیس 8 آزمایشگاه سل در کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، محمدرضا رهبر در مراسم افتتاح آزمایشگاه مرکزی سل گفت: تاسیس این آزمایشگاه سرآغاز خوبی برای کنترل درمان بیماری سل است چون آزمایشگاه نقش اساسی در تشخیص سل دارد.
وی از تاسیس هشت آزمایشگاه در سطح کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون دو آزمایشگاه در سطح کشور افتتاح شده است، این آزمایشگاه‌ها در مراکز استان تاسیس می‌شود.
رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت کشور از روند رو به بهبود کیفیت آزمایشگاه‌ها خبر داد و گفت: باید یک مرکز نیز برای کارهای مولکولی تاسیس شود.
رهبر گفت: در این آزمایشگاه تمام دستگاه‌ها برای تشخیص سل چه از دید مستقیم و چه از نظر کشت نصب شده و تمام ملزومات لازم برای تشخیص میکروب‌های سل با بهترین وسایل در این آزمایشگاه وجود دارد.
در ادامه این مراسم مصطفی قلمی نوبر کارشناس آزمایشگاه مرجع سلامت گفت: بخشی از بودجه این آزمایشگاه از دفتر ریاست جمهوری و بخشی دیگر از طرف سازمان جهانی بهداشت تامین شده است.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با اشاره به نامگذاری روز 23 مهر ماه به عنوان روز ملی مبارزه با سل و تقارن افتتاح آزمایشگاه مرکزی سل با این ایام گفت: یکی از بیماری‌های شایع در جهان بیماری سل است و این بیماری شایع‌ترین بیماری است که دومین رتبه بعد از بیماری ایذر را در کشور دارد.
فرهنگ بابا محمودی تصریح کرد: این بیماری در 22 کشور در دنیا شیوع دارد و 80 درصد آن در دو کشور پاکستان و افغانستان است.
وی با اشاره به انتقال این بیماری از طریق راه‌های تنفسی افزود: بیماران مبتلا به دیابت و قلبی و ایذر در معرض این بیماری قرار می‌گیرند و علائم این بیماری با سرفه طولانی مدت شروع می‌شود که با انجام آزمایش سل می‌توان به این بیماری پی برد.
بابامحمودی گفت: تشخیص و پیشگیری، درمان از اشاعه این بیماری باید از طریق آمار و نمونه‌گیری در سطح استان انجام شود، آمار دقیق از بیماری سل در سطح استان، 114 مورد بوده است که از این تعداد چهار نفر فوت شده‌اند و در کشور ما این بیماری در دو شهر گلستان و سیستان و بلوچستان بیشتر شایع است.

جمعه 22 مهر 1390  4:42 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها