خبرگزاری فارس: مدیر بندر و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد گفت: سازمان بنادر و دریانوردی به نوعی حافظ منابع آبی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان بهشهر، سید علی نعیمی شامگاه پنجشنبه در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی دریانوردی و ایمنی و آتشنشانی با حضور معاونان و کارکنان بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد، شرکتهای تابعه، ادارات و کارخانجات همجوار در محل آتش نشانی بندر برگزار شد، از اهمیت بنادر و دریانوردی و لزوم استفاده از تجهیزات مدرن برای حفاظت از مرزهای آبی کشور خبر داد.
وی با بیان اینکه کشتیرانی و دریانوردی همواره یکی از مطرحترین صنایع جهان در عرصه بینالمللی اقتصاد بوده و علاوه بر آن سازمان بنادر و دریانوردی به نوعی حافظ منافع و مرزهای آبی کشور محسوب میشود، تصریح کرد: از این رو برنامههای ما به گونهای است که همزمان با تقویت تجهیزات و ارتقای رتبه بندر امیرآباد در بین بنادر دیگر بتوانیم از لحاظ ایمنی و حفاظت دریایی هم جایگاه مناسبی داشته باشیم.
نعیمی با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی دریانوردی که سال پاسخ هماهنگ به پدیدهی دزدان دریایی است بهرهگیری از نظام هماهنگ پاسخگویی را نقش آفرین بسیار مهمی در هدایت رسانههای بینالمللی عنوان کرد که به طور طبیعی رضایت و امنیت خاطر سرمایهگذاران و صاحبان کالا و مجموعههای مرتبط با این صنعت را فراهم خواهد کرد.
وی افزود: این موضوع امری است که در اندازههای کوچکتر در بندر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد به اجرا گذاشته شده و به نتایج بسیار مثبتی از جمله کسب رکوردهای بیشمار در زمینههای تخلیه، بارگیری و جذب سرمایهگذار دست یافتهایم .
مدیر بندر و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد پیشرفتهای بندر و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد را در سال گذشته بسیار خوب ارزیابی و اظهار امیدواری کرد: با تلاش خالصانه و همکاری کارکنان این روند صعودی و رو به رشد در سال جاری هم حفظ شود.
نعیمی با تقدیر از دریانوردان نمونه، به روز ملی ایمنی و آتش نشانی اشاره کرد و گفت: اگر چه ایمنی را مصونیت در برابر آسیبهای ناشی از حوادث طبیعی و غیرطبیعی معنا کردهایم ولی از آن جایی که نمیتوان به ایمنی به صورت صد در صد دست یافت، معمولاً از اصلاحاتی نظیر «ارتقا ایمنی» و یا «سطح پیشرفت ایمنی» استفاده میکنند و سطح پیشرفت ایمنی رابطه تنگاتنگی با توسعه دارد.
وی تصریح کرد: به حداکثر رساندن سطح پوشش ایمنی یکی از اهداف دستیابی به توسعه پایدار به شمار میآید و ضرورت این امر در بنادر که از شاهراههای حیاتی اقتصاد کشورها به حساب میآیند، صد چندان است.
مدیر بندر و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد اظهار داشت: مجموعه بندر و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد با بهرهگیری از نیروهای زبده و تجهیزات پیشرفته و آموزشهای مستمر آتشنشانان توانسته است یکی از قویترین واحدهای آتش نشانی بنادر را پایهگذاری کند و ما از این بابت خدا را شاکریم و به خود میبالیم .
محمد یونسی معاون دریایی و بندری امیرآباد نیز با ارائه آماری از واحد ایمنی و آتش نشانی بندر به طور مستند به جایگاه برتر این اداره در میان بنادر دیگر کشور اشاره کرد و این موفقیتها را مرهون تلاشها، تجربه و تخصص همکاران خود دانست.
به گزارش فارس، مراسم گرامیداشت روز بنادر و دریانوردی و آتش نشانی و ایمنی با اجرای مانور مهار آتش در محیط بسته (کانتینر) ادامه یافت و آتشنشانان بندر امیرآباد توانستند بر اساس برنامهریزی در کوتاهترین زمان ممکن آتش را مهار کنند.
در پایان جوایزی به آتشنشانان نمونه بندر امیرآباد و برگزیدگان مسابقه ایمنی اهدا شد.
همچنین هنوز تاریخ مشخصی از روز جهانی بنادر و دریانوردی از سوی سازمان جهانی بنادر و دریانوردی اعلام نشده است و گرامیداشت این روز در بین کشورها و دولتهای جهان متغیر است ولی معمولاً هفته آخر سپتامبر مصادف با اوایل مهر ماه در اکثر نقاط جهان به این مهم پرداخته میشود و هر ساله بنا به ضرورت و اهمیت شعاری برای آن تعیین میشود.