با حضور مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور؛ برج موبایل در فرودگاه همدان افتتاح شد
خبرگزاری فارس: به منظور تسهیل در سرویسدهی پروازهای ورودی، خروجی و عبوری با حضور مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور برج موبایل (پرتابل) در فرودگاه همدان افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، طی بازدیدهای مکرر مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور به همراه مدیران کل عملیاتی، ستادی و مشاورهای از فرودگاه همدان در راستای عملیاتی کردن طرحهای توسعه این فرودگاه امروز برج موبایل (پرتابل)، با حضور سرپرست معاونت عمرانی استانداری، مدیر فرودگاه همدان و تنی چند از مسئولان استانی افتتاح شد.
برج موبایل فرودگاه همدان طی 45 روز با اختصاص 700 میلیون ریال اعتبار و تزریق تجهیزات و تأسیسات ارتباطی از ستاد فرودگاههای کشور به ارزش هزار و 200 میلیون ریال با پیشرفت صد درصدی به اتمام رسید و افتتاح شد.
با احداث برج پرتابل اطلاعات از طریق این سامانه به برج مراقبت و هواپیماهای ورودی، خروجی و عبوری با سرعت بیشتر و کیفیت بهتر منتقل میشود و در نتیجه تسهیل در سرویسدهی به وقوع خواهد پیوست.
برج موبایل به صورت موقت قبل از ایجاد برج تکنیکال بلاک فرودگاه همدان که از طرحهای توسعه فرودگاه در برنامه پنجم محسوب میشود، احداث شده است و تمام امکانات این برج برابر با استانداردهای جهانی است.
مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار کرد: این طرح زودتر از سایر فرودگاههای دیگر عملیاتی شد که علاوه بر رفع نیاز فعلی مجموعه در ارتقای پروازهای محلی و منطقهای نیز میتواند تأثیر بسزایی داشته باشد.
محسن اسماعیلی ادامه داد: با اصلاح، توسعه و افزایش سطوح پروازی و همچنین احداث برج تکنیکال بلاک جدید، فرودگاه همدان به عنوان هاب منطقه میتواند فعالیتهای خود را چند برابر کند و زمینه لازم به منظور استفاده از صنعت حمل و نقل هوایی را نیز در خود به وجود بیاورد.
وی تصریح کرد: در آیندهای نزدیک با حضور مقام عالی وزارتخانه در فرودگاه همدان کلنگزنی و آغاز عملیات احداث برج مراقبت جدید، ترمینال زیارتی و توسعه، اصلاح و افزایش سطوح پروازی انجام میشود که این پروژهها اعتباری را بالغ بر 23 میلیارد تومان به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور با اشاره به برقراری پروازهای حج تمتع در فرودگاه همدان گفت: برقراری پروازهای بدنه بزرگ منوط به آماده شدن سطوح پروازی است که در حال حاضر هواپیماهای مشخص شده حج و زیارت و عربستان سعودی در باند فعلی فرودگاه نمیتواند نشست و برخاست کند.
وی تأکید کرد: با اصلاح و توسعه سطوح پروازی پذیرش پروازهای بدنه بزرگ و ایرباس فراهم خواهد شد که طبق زمانبندی انجام شده تا پایان سال 92 پروازهای حج تمتع در فرودگاه همدان برقرار میشود.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری همدان نیز در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار فارس خاطرنشان کرد: طبق توافقنامهای که بین استان و فرودگاههای کشور منعقد شده است میزان بودجههای اختصاص یافته به طرحها و پروژههای توسعه فرودگاه همدان به نسبت معینی توسط استان و شرکت فرودگاههای کشور پرداخت میشود.
خسرو سامری اضافه کرد: به منظور ساخت برج تکنیکال بلاک، تطویل و اصلاح سطوح پروازی فرودگاه همدان به ترتیب 5/7 و 13 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که بالغ بر 5 و 10 میلیارد تومان اعتبار از طریق اعتبارات استانی هزینه میشود.
وی با بیان اینکه همدان توسط گمرک به عنوان مرز بینالمللی تعریف شده است، افزود: با راهاندازی پروازهای بینالمللی در فرودگاه همدان امکان واردات و صادرات کالا به ویژه در حوزه صنعت مهیا میشود و میتوان بسیاری از قطعات مهم صنعتی را در کنار سایر اقلام از سایر کشورها به داخل وارد کرد.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری همدان گفت: در حال حاضر تنها اکتفا کردن به پروازهای تهران توجیهپذیر نیست و باید شرایط را برای برقراری و افزایش پروازهایی نظیر مشهد، کیش و شمال کشور فراهم کرد.
وی ابراز کرد: فرودگاه همدان به لحاظ نزدیکی با پایتخت میتواند جایگزین مناسبی به منظور پشتیبانی از فرودگاه تهران باشد چرا که در حال حاضر جایگزین برای فرودگاه مرکز مورد نیاز است.
سامری تأکید کرد: هم اکنون تفاهمنامهای با شرکت هواپیمایی "هما" بسته شده است که اگر تجهیزات مورد نیاز و دفاتر پذیرش پرواز در همدان مهیا شود شاهد برقراری پروازهای بینالمللی با تردد هواپیماهایی از سایر شرکتهای بزرگ نظیر "کیش ایر" و "ماهان" خواهیم بود.
در ادامه مدیر فرودگاه همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس خاطرنشان کرد: سه پروژه بزرگ با اختصاص اعتباری بالغ بر 200 میلیارد ریال که شامل بهسازی سطوح پروازی، ترمینال زیارتی در 4 هکتار و برج تکنیکال بلاک در 2 هکتار میشود در آبان ماه با حضور مقام عالی وزارتخانه کلنگزنی خواهد شد.
علی کیخایی با تأکید بر اینکه فرودگاه همدان ظرف سه سال آینده به مرتبه ایدهال و شرایط مطلوب دست مییابد، تصریح کرد: هماکنون اولویت و برنامهریزی فرودگاه برقراری پروازهای حج تمتع در کوتاهترین زمان ممکن است چرا که این طرح از مطالبات جدی مردم همدان مصوبات برنامه پنجم توسعه به شمار میرود.
وی افزود: تلاش بر این است تا با اجرای طرحهای توسعهای فرودگاه همدان در شش ماهه دوم سال جاری پروازهای زیارتی همچنان حفظ شود که عملیاتی شدن این کار بستگی به استانداردها و برنامهریزیهایی که از قبل صورت گرفته است دارد.
مدیر فرودگاه همدان ادامه داد: با اجرای پروژههای عمرانی مختلف به ویژه پروژه میادین پروازی که شامل توسعه، تطویل و اصلاح شیب باند میشود تلاش خواهیم کرد که در صورت امکان پروازها از محلهای دیگری مانند پایگاه نوژه برقرار شود.
وی با اشاره به پیشرفت پروژههای در حال اجرا تأکید کرد: پروژه تأسیسات مرکزی فرودگاه همدان بالغ بر 97 درصد، انتقال آنتنهای NDB برج تکنیکال بلاک جدید 80 درصد و برج موبایل با پیشرفت صد درصدی روبهرو است.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
گزارش: علیرضا بهرامیمجد
- - - - - - - - - - - - - - - - -
انتهای پیام/ج
جمعه 22 مهر 1390 10:13 AM
تشکرات از این پست