دستگاه تقطير دوباره گلاب با ظرفيت بارگيري 500 كيلوگرم گل محمدي در دانشگاه كاشان ساخته شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان، رئيس پژوهشكده اسانس هاي طبيعي دانشگاه كاشان در اين باره اظهار داشت: با ساخت دستگاه تقطير مجدد، ظرفيت بارگيري گل محمدي از 120 كيلوگرم، دستگاه مشابه به 500 كيلوگرم توسط دستگاه تقطير مجدد افزايش يافته است.
«عبدالرسول ابراهيم آبادي» با اشاره به اينكه دستگاه تقطير مجدد مشابه دستگاه نيمه صنعتي تقطير مداوم است كه در پژوهشكده اسانس هاي طبيعي دانشگاه كاشان طراحي و ساخته شده است، افزود: اين دستگاه هر بار با ظرفيت بارگيري 500 كيلوگرم گل محمدي به شش ساعت زمان براي فرآوري گل به گلاب نياز دارد.
به گفته وي با اين دستگاه از هر سه تن گل مقدار يك كيلوگرم اسانس، 2 تن گلاب و يك كيلوگرم نيز ماده مخصوص صنعت عطرسازي استحصال مي شود.
رئيس پژوهشكده اسانس هاي طبيعي دانشگاه كاشان با اشاره به اينكه نمونه صنعتي دستگاه تقطير مجدد مي تواند در صنايع بزرگ استفاده شود، اضافه كرد: براي ساخت اين دستگاه حدود 400 ميليون تومان هزينه شده است كه با توليد صنعتي آن قيمت آن به 150 تا 200 ميليون تومان مي رسد.
شايان ذكر است، سطح زير كشت باغ هاي گل محمدي در شهرستان كاشان يك هزار و 460 هكتار است كه از اين مقدار حدود 1200 هكتار بارور و بقيه به صورت نهال مي باشد و متوسط برداشت گل در منطقه كاشان در هر هكتار حدود 4 تن است.