رئيس ستاد پيشگيري و مديريت بحران تهران از ثبت روزانه دو زلزله خفيف در پايتخت خبر داد.
عزيزالله رجب زاده ديروز در جمع خبرنگاران با بيان اينكه روز بيستم مهرماه مصادف با زمين لرزه ژاپن و روز كاهش اثرات بلاياي طبيعي در دنيا نامگذاري شده است، افزود: در اين روز در 22 منطقه تهران نمايش و همايش هايي براي بازديد شهروندان از اقدامات ستاد مديريت بحران شهر تهران برگزار مي شود كه بزرگترين نمايشگاه مشاركت هاي مردمي و ستاد مديريت بحران در بوستان ولايت برگزار مي شود.
وي افزود: در 20 مهرماه با حضور 12 هزار گروه داوطلب مردمي در استاديوم 12 هزار نفري آزادي مانور بزرگ گروههاي داوطلب واكنش اضطراري محلات با حضور شهردار تهران برگزار مي شود كه هدف از برگزاري اين مانور آشنايي با روش فراخوان گروههاي دوام، پايدارسازي گروههاي مردمي، تمرين عملي، افزايش آگاهي، ايجاد هماهنگي بين سازمان هاي مسئول و استفاده ايمن از تجهيزات است.
رجب زاده از تهيه 80 نقشه محلات تهران در هنگام حوادث خبر داد و افزود: به زودي نقشه 384 محله تهران براي شناسايي نقاط ايمن و حوادث تهيه مي شود.
وي با بيان اينكه در سه ماهه سال جاري 300 گروه دوام 55 نفره سازماندهي شده است گفت: 374 كانكس امكانات و تجهيزات اضطراري تا شش ماه آينده در محلات مستقر مي شود.
وي افزود: 12 پارك بزرگ تهران براي اسكان اضطراري و استقرار دستشويي، ظرفشويي، حمام و... به صورت پرتال تا سه ماه آينده در اين پارك ها نهايي مي شود.
رجب زاده از احداث بيمارستان 20 تختخوابي در پارك چيتگر خبر داد و افزود: اين پارك براي اسكان اضطراري 15 هزار تهراني در هنگام زلزله پيش بيني شده است كه ظرفيت آن را تا 100 هزار نفر گسترش مي دهيم.
جانشين شهردار تهران در ستاد مديريت بحران پايتخت گفت: در نظر داريم تا 374 محله تهران 374 مدير بحران داشته باشد كه تاكنون 300 مدير بحران محلي، سازماندهي و آموزش ديده اند.
همچنين رجب زاده از آموزش 110 هزار تاكسيران تهران و توزيع بروشور براي 5/4 ميليون مسافر تاكسي و همچنين آموزش هاي مردمي در مساجد تهران خبر داد و افزود: طي تفاهمنامه اي با آموزش و پرورش شهر تهران براي يك ميليون دانش آموز تهراني جزوه و سي دي آموزشي تهيه شده است.
وي افزود: ما در تهران روزانه 2 تا 3 زلزله داريم كه بسيار خفيف است ولي اين هشدار را مي دهيم كه با اين امكانات و تجهيزات و تراكم در تهران تنها مي توانيم دو ميليون تهراني را پوشش دهيم.
رئيس ستاد پيشگيري و مديريت بحران تهران از قرارداد خريد 10 هزار بسته زيست محيطي و زندگي در شرايط سخت خبر داد و افزود: در اين بسته ها چادر، پتو و لوازم اوليه زندگي تعبيه شده است كه در نظر داريم اين بسته ها را در تمامي محلات تهران توزيع كنيم.
وي از موافقت شهردار تهران براي ايجاد سوله هاي مديريت بحران در هر محله پايتخت خبر داد و افزود: هم اكنون 102 سوله بحران در تهران داريم و 8 سوله ديگر در حال ساخت است كه اميدواريم با تأمين بودجه سوله هاي 480 متري در محلات تهران ساخته شود.
رئيس ستاد پيشگيري و مديريت بحران تهران همچنين اعلام كرد: تجريش، شميران نو و قلهك روي گسل قرار داشته و در زلزله بيشترين آسيب را مي بينند.